Witam wszystkich miłych Gości!
Dzięki
Przemku; tak jakoś samo wyszło ze złotkiem
Jollu, jednak wiele nazw nie znam, ale moja ciekawość ogrodnicza każe mi szukać i identyfikować rośliny, które mam

A Twój kuklik to pewnie szkarłatny lub chilijski, jeśli jest pomarańczowy, albo pospolity, jeśli jest drobny żółty. Ale ten to raczej w lasach niż w ogrodach. Ale u mnie też to zielsko
Izo-Chatte, może pamiętasz moją rozmowę z Jollą, jak wspominałem o mojej pracy pod Wrocławiem

Zastanowiło mnie, to co napisałaś, że na cebulicach było napisane "goryczka". To może masz goryczkę zamiast cebulicy
Tak, żurawek-maluszków jest sporo i to będzie bardzo interesujące je obserwować.
Izo-Tu.ja, pogoda wyśmienita

Nawet nie chce mi się schodzić z ogrodu na posiłki. Dzięki temu roboty posuwają się do przodu. Dziś zrobiłem ze starych okien miniszklarenkę na bierzące potrzeby. W końcu będę mógł tam prznieść zadołowane na zimę rośliny.
Dzięki
Alu 
Chyba miałaś na myśli, że mnie ozłociło, jeśli chodzi o kartę

No ze mnie już taki unikat, że zbieram różne chwasty

Dziś moja Matula powiedziała mi przez telefon, że wyrwałaby jakiegoś chwasta. A to była cieszynianka wiosenna

Właśnie dziś zakwitły. Mają niespotykany zielony kolor. Mam nadzieję, że w kolejne dni rozwinie sie w pełni:

to miał być pięciornik nepalski i juz po raz drugi wyrosła zdaje się poziomka kaliffornijska, mało ozdobna i bez owoców, ale zmieściła sie w pierwszej piątce najwcześniej kwitnących kwiatów

cebulice otwierają się w pełni

i pierwszy narcyz powoli się rozwija 'Tete-a-tete'