Mój ogródek - chatte - cz.6
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Motylek cudny Izuniu.
Też kiedyś u mnie były.
Uwielbiają składać jaja w marchewce.
Ich gąsienice są zielone w oczka po bokach z kropkami chyba czerwonymi - o ile dobrze pamiętam.
Masz szczęście, bo to rzadki już okaz.
Też kiedyś u mnie były.
Uwielbiają składać jaja w marchewce.
Ich gąsienice są zielone w oczka po bokach z kropkami chyba czerwonymi - o ile dobrze pamiętam.
Masz szczęście, bo to rzadki już okaz.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- mag
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Izuniu, z tego co czytałam i co potwierdziły moje obserwacje, Paź Królowej składa w jednym miejscu tylko jedno jajeczko i wylęga się z niego ogromniasta gąsienica uwielbiająca koperek. Lubię obserwować jak wcina kolejne gałązki
Jak tylko się pojawi, to zaraz ją zobaczysz, jest jaskrawozielona w czarne kropki.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A tu wszystko o tym pięknym motylu i jego gąsienicy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pa%C5%BA_kr%C3%B3lowej
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pa%C5%BA_kr%C3%B3lowej
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Eluś, ja też go pierwszy raz na żywo widziałam i szczęśliwie miałam w rękach aparat
Może w tym roku jest jakiś urodzaj na Pazie Królowej?
Madziu, twoje obserwacje potwierdzłyby to, co napisała Grażynka. Z tym, ze ja nie mam marchewki w tym roku, to gdzie on złozy jajo?
Witaj Ewo Janko
Miło mi, że podobają Ci sie wszystkie orliki, ale musze sie przyznać, że te jasne, takie brudnorózowe, to mnie sie specjalnie nie podobaja
Przede wszystkim one zawsze maja główki spuszczone, a kolor jest taki ... brudny
Moje koty niestety bardzo lubia jaszczurki i często znajduje te maleństwa zamordowane. Czasem udaje mi się jakąś uratować.
Dawid, bardzo Ci dziękuję
Taką gąsiennicę widziałam u siebie raz, a tego motylka tez raz
Grażynko, dziękuję za link!

Madziu, twoje obserwacje potwierdzłyby to, co napisała Grażynka. Z tym, ze ja nie mam marchewki w tym roku, to gdzie on złozy jajo?

Witaj Ewo Janko

Moje koty niestety bardzo lubia jaszczurki i często znajduje te maleństwa zamordowane. Czasem udaje mi się jakąś uratować.
Dawid, bardzo Ci dziękuję

Taką gąsiennicę widziałam u siebie raz, a tego motylka tez raz

Grażynko, dziękuję za link!
Izo -tak azalia żółta pachnie.Ukatrupiłam Akropolis(ojej jak mi żal) a New Down dokupiłam.Izo zobacz u mnie odrobinkę ogrodu Kapiasów,może to Cię zachęci do przyjazdu.W końcu masz tak niedaleko.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka