Moje skarby AXELA
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Axelo- moje storczyki też jakby się umówiły. Na wiosnę aż cztery wypuściły nowe pędy, a niedawno wszystkie razem, jak na zawołanie rozkwitły.Radość była niesamowita, ale teraz myślę, że lepiej by stopniowo zakwitały. Cieszyłabym się dłużej.
Biały piękny, miałam podobnie z przecenionym Phal, również zakwitł na biało, wielkimi pięknymi kwiatami
Dusiu- kolor kwiatów hortensji zależy od zakwaszenia gleby. By kwitły na niebiesko wystarczy wkopać pod roślinę coś z miedzi ("żółte" monety lub rurkę miedzianą). U znajomej pomogło i w następnym sezonie hortensje były pięknie niebieskie. Spróbuj, a nie masz nic do stracenia.
Biały piękny, miałam podobnie z przecenionym Phal, również zakwitł na biało, wielkimi pięknymi kwiatami

Dusiu- kolor kwiatów hortensji zależy od zakwaszenia gleby. By kwitły na niebiesko wystarczy wkopać pod roślinę coś z miedzi ("żółte" monety lub rurkę miedzianą). U znajomej pomogło i w następnym sezonie hortensje były pięknie niebieskie. Spróbuj, a nie masz nic do stracenia.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
ja tam się nie babram w ogródku, ale mój T. podlał je jakimś nawozem, żeby były niebieskie, ale nie pomogło, ciągle są różowe, a jedna taka malinowa. ta malinowa jest prześliczna. ale nie jest taka od nawozu, od początku miała taki kolor.Dusiu- kolor kwiatów hortensji zależy od zakwaszenia gleby. By kwitły na niebiesko wystarczy wkopać pod roślinę coś z miedzi ("żółte" monety lub rurkę miedzianą). U znajomej pomogło i w następnym sezonie hortensje były pięknie niebieskie. Spróbuj, a nie masz nic do stracenia.
o a z tymi hortensjami to nie wiedziałam
mama kupiła niebieską i różową. ale info przyda się w następnym kwitnieniu 
no właśnie z tymi zbiorowymi kwitnieniami to ja nie wiem..jakiś zegar biologiczny czy jak? ciężko mi to wytłumaczyć. wiem że w Wietnamie teraz jest pogoda deszczowa i pada codziennie i słońca raczej nie ma, więc może tutaj sprzyja im lipcowo-sierpniowe słoneczko
ale żeby wszystkie na raz zaczęły wypuszczać pęd
to było moim marzeniem aż nie sądziłam że się spełni 

no właśnie z tymi zbiorowymi kwitnieniami to ja nie wiem..jakiś zegar biologiczny czy jak? ciężko mi to wytłumaczyć. wiem że w Wietnamie teraz jest pogoda deszczowa i pada codziennie i słońca raczej nie ma, więc może tutaj sprzyja im lipcowo-sierpniowe słoneczko

- Baryczka
Tym bardziej Ci gratuluję! Bo i spodziewacie się ze swoimi storczykami kwitnienia i Twoje marzenie się spełniło. Niestety nie zawsze się tak zdarza.
Obiecaj, że pokażesz nam wszystkie szykujące się kwitnienia!
Obiecaj, że pokażesz nam wszystkie szykujące się kwitnienia!
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
- Baryczka
Uwielbiam motyle, robię im mnóstwo zdjęć. Choć czasem ciężko je odpowiednio uchwycić. Tego, nazwa wyleciała mi z głowy, jeszcze u siebie w ogrodzie nie gościłam, a szkoda... Kilka moich fotek można zobaczyć tutaj
Piękne zdjęcie! Masz więcej to wrzuć tego wątku o motylach
Edit: no, skoro to cudo mieszka w Wietnamie to ja nie mam co liczyć, że go u mnie zobaczę...
Piękne zdjęcie! Masz więcej to wrzuć tego wątku o motylach

Edit: no, skoro to cudo mieszka w Wietnamie to ja nie mam co liczyć, że go u mnie zobaczę...
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa