Ogród Idy74 2009r cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Olu o pstrykaniu czegokolwiek to nawet nie myślałam.Jak skończę jutro dosadzać w folii to policzysz ile tego się zmieściło . :wink: a ile zostało do posadzenia w gruncie.Olu została obsadzona jedna część folii ,a po drugiej stronie pobojowisko i nie nadaje sie jeszcze do pokazywania.
Dalo 50 krzaczków to pikuś :D Bardzo dużo przerabiam i rozdaję rodzince .Zapraszam na pomidorowe party jak coś.
Tess bardzo proszę na bitwę zapraszam .Przed wysypem pomidorowym jest jeszcze zbiór truskawek,a i maliny zaczynaja dojrzewać.Grzybki w lesie się pokazują .Full opcja...
Walczyłam dzisiaj z nornicą :twisted: skubana porobiła mi tunele wzdłuż folii i przy wejściu ..Ale ja ja dorwę ;:14 Ślimaki topią się w piwie,dobrze im ,zeżarły pomidory to mają :!:
A i jeszcze coś mandat znowu za prędkość i 3 punkty :!:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Nie powiem koleżance że masz tyle pomidorów bo ona uwielbia ich zapach i pewnie pojechałaby z krzesełkiem albo leżaczkiem zamieszkać w twojej folii :;230
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iduś fajnie ,że masz urlop tylko nie zatyraj się za bardzo...urlop to wypoczynek a nie nadrabianie zaległości w pracach ogródkowych :!: :) ....Chociaż ja pewnie robiłabym tak samo :roll:
Słońce Ty moje ,pytałaś jak Twoja serduszka ....ma się rewelacyjnie ,nawet nie wiem czy to właśnie nie ona szykuje się do kwitnięcia u mnie na zdjęciu :D
Patyczki krzewuszki przyjęły się dwa , ale mam nadzieję ,że różne kolory bo w odcieniach liści jest duża różnica.
Wciokrzew ostatnio jakoś sklapcaniał ale może obije, za to miodunka ma się świetnie i wypuszcza masę nowych listków :D
Te kolorowe listki na patykach wczoraj powsadzałam do ziemi bo już puściły korzonki :D
Dzięki Ida :)
Miłego wypoczynku :) :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
ida74
---

Post »

Mariolu ja też uwielbiam wszystko co związane z pomidorami nawet bardzo.Mam teraz dużo KOLOROWYCH odmian i ciekawa jaestem co z tego wyrośnie :?: Miło Cię u mnie gościć.
Cynthio cieszę się ,że wszystko Ci rośnie.No nie wiem czy się nie zatyram,właśnie myślę jakby tu w szybkim tępie i niedrogo postawić nową folię :roll: i jak przekonać do tego mojego m :?: Może jakąś radę dasz :?:
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ido - urlop i mi się marzy ale jeszcze 2 miesiace pracy :twisted:
Wieczory w ogrodzie to za mało czasu żebym mogła szybko doprowadzić go do względnego wyglądu,
Korony cesarskie są boskie, moja mama o nich marzy więc będę musiała jej kupić a Ciebie poprosze o instrukcję w spr. ich uprawy, tzn. zaczynając od terminu kwitnienia....
Co do grila to zła jestem, ze przeczytałam bo już ślinotok mam i pifffko i czosnek i pomidory... mniam
Wypoczywaj i fotki pomidorowiska proszę :)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ida74 pisze:Mariolu ja też uwielbiam wszystko co związane z pomidorami nawet bardzo.Mam teraz dużo KOLOROWYCH odmian i ciekawa jaestem co z tego wyrośnie :?: Miło Cię u mnie gościć.
Cynthio cieszę się ,że wszystko Ci rośnie.No nie wiem czy się nie zatyram,właśnie myślę jakby tu w szybkim tępie i niedrogo postawić nową folię :roll: i jak przekonać do tego mojego m :?: Może jakąś radę dasz :?:
Jak przekonać M to ja chyba Ci doradzać nie muszę.... ;:109
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
ida74
---

Post »

Cynthio to nie będzie łatwe ,bo on i tak się codzień puka w czoło i mówi ,że w tym roku zwariowałam do końca :roll: :!: Trochę to wszystko przez forum chyba ;:12
ida74
---

Post »

Edyto znam to bardzo dobrze .Sama w sezonie nie mogę usiedzieć w pracy.Po 15 lecę na ogród ,ale jak zacznę coś robić to już trzeba kończyć ,bo wieczór :? A teraz 2 tygodnie tyrania :lol: ale miłego .Zdjęcia pomidorowe będą ,ale jak posadzę wszystko ,bo jedna strona zastawiona donicami.
Cesarska korona sama mi jakoś tak wyrosła ,nic z nią nie robię.W tym roku chyba muszę ją rozsadzić ,bo chyba już jej za ciasno. :wink:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ida mój M nic nie mówi i nawet mi na balkonie wszystkie rośliny podlewa....ale ja czuję w tym jakiś podstęp :roll:
Już taka ich natura ,że muszą pomarudzić....jak jest zbyt dobrze i na wszystko się godzą bez mrugnięcia okiem to znaczy ,że mają jakieś niecne plany :;230 :;230 :;230
Tylko niech Ci M nie założy blokady na forum :!: :lol: :lol: :lol:
ida74
---

Post »

Cynthio on już się przyzwyczaił do mojego siedzenia na forum :D Jak pare dni nie siedziałam to pytał-CZEMU NIE SIEDZĘ :D cO DO NIECNYCH planów -coś w tym jest :lol:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Ido przed Swoim M to musisz potrzepać rzęsami i zrobić słodką minkę.
I będzie tak jak z moimi lodami. Nie zależnie od kosztów folia będzie.

Daj znać kiedy to pomidorowe party :!: :!: :!: Gdyby Ci zabrakło już miejsca na rozsadzone cesarskiej korony
to u mnie jeszcze by się znalazło. Na dzień dzisiejszy nie posiadam żadnej.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Iduś, wszystko pięknie kwitnie :) Korony masz obłędne :!: :!:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---

Post »

Mój m właśnie walczy z bobrami :pogon na polu .Potrzepię rzęsami wieczorkiem. :D
Na pomidorowe party zapraszam jak będzie pełny wysyp pomidorów tzn w połowie lipca :D
Widzę,że amatorów na cesarską jest coraz więcej .czy mi coś zostanie ;:113
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Amatorem nie jestem, po prostu podziwiam :) :wink:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---

Post »

Dobra zabradziażyłam już za długo z wami :D idę do roboty ,no i fotek porobię swoich tulipanów ,bo coraz więcej ich kwitnie .
Moniko dziękuję :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”