Zapraszam do siebie-darla80

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anna11 pisze:Darlo wstawiłam kilka roślin zobacz może rozpoznasz?
Już pędzę na identyfikację :wink:
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Witaj Darlo, w pięknej mieszkasz okolicy, Ci, co tam nie byli... cóż mogą powiedzieć? Świetnie, że "opuściłaś " blok.
Dla malutkiej to wspaniale! Jaka jest u Ciebie średnia temperatur?
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

nigella pisze:Witaj Darlo, w pięknej mieszkasz okolicy, Ci, co tam nie byli... cóż mogą powiedzieć? Świetnie, że "opuściłaś " blok.
Dla malutkiej to wspaniale! Jaka jest u Ciebie średnia temperatur?
Dziękuję bardzo :D
Teraz gdy jestem u mamy w bloku czuję się nieswojo :roll:
A dzieciom faktycznie jest super.Niektóre nie mając wyboru biedne koczują na przyblokowych placach zabaw,których okolice pozostawiają wiele do życzenia :?
A co do temperatur :roll: no cóż-zimą jest najzimniej w Polsce,tak więc jeśli coś przezimuje u mnie to u większości na 100% :wink:
Czy konkretnie chodzi Ci o jakąś amplitudę?
Wieje u nas strasznie,w okolicy to nawet niby ma powstać jakaś elektrownia czy coś zasilana właśnie wiatrem :shock:
nigella
1000p
1000p

Post »

Eee tam ,o żadną amplitudę mi nie chodzi, wiem że u Was tak zimno jak u nas. I wieje teraz pewnie tak samo.
Ale okolice- przecudne, wiem bo byłam zeszłego roku. Trochę narzekam na naszą aurę- wiesz we Wrocławiu...
kwitną truskawki oraz inne rzeczy, miło by było z kimś ponarzekać na klimat kontynentalny. :)
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

nigella pisze:Eee tam ,o żadną amplitudę mi nie chodzi, wiem że u Was tak zimno jak u nas. I wieje teraz pewnie tak samo.
Ale okolice- przecudne, wiem bo byłam zeszłego roku. Trochę narzekam na naszą aurę- wiesz we Wrocławiu...
kwitną truskawki oraz inne rzeczy, miło by było z kimś ponarzekać na klimat kontynentalny. :)
Masz rację,choć z drugiej strony patrząc to najbardziej cieszy mnie mieszkanie tutaj gdy mówią o powodziach w Polsce.Gdy ta pierwsza z najtragiczniejszych w 1997 roku nawiedziła Polskę akurat jechałam na wycieczkę do Francji przez Berlin i czekaliśmy bo były problemy z otwarciem przejścia granicznego :?
Za to wiatry-to chyba mój największy problem-w zeszłym roku połamały mi dwie datury :cry: Niżej to niżej ale balkon od ulicy(poł-zach strona) jest na wysokości drugiego piętra i tam bywa czasem kiepsko z balkonowymi gdyż z przodu nie ma zbyt wysokich budynków :roll:
Czy dokładnie byłaś w Sokółce?Jakaś rodzina?
nigella
1000p
1000p

Post »

Nie mam tam rodziny, ale tata mojej bliskiej koleżanki tam się urodził. Ponadto lubię kulturę Podlasia- wiesz pisanki i palmy podlaskie no i cerkwie prawosławne, wprawdzie znam bardziej te beskidzkie, ale pozostaję pod nieustannym
urokiem. Wiesz, że mieszkasz w pięknym miejscu??? :) :) :)
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Zapomniałaś o sledikowaniu(czy śledzikowaniu-nie wiem jak to się pisze :oops: ) ;:113
Myślę,że w każdym miejscu zawsze znajdzie się coś co nas urzeka-tym bardziej jeśli poza atrakcjami wystarczy nam piękno przyrody :D
Życie płynie tu innym tępem i właśnie okolice są powoli podkupywane na dacze Warszawiaków.
To właśnie u nas nagrywali "U Pana Boga...(za piecem czy w ogródku)",trochę przesadzone ale i sporo prawdy tam jest :roll:
To co najbardziej mnie rusza gdy czasem czytam forum to promocje w hipermarketach(co ja bym dała,gdyby choć w Białymstoku pobudowali OBI czy Castoramę) :twisted:
nigella
1000p
1000p

Post »

No, chyba nie wiesz, co piszesz? Castoramy chcesz? Jasne, trochę ułatwia życie dostęp do tzw. dóbr powszechnych, osiągalnych dla wszystkich, pozwala się cieszyć tym, czym cieszą się inni. Urok Podlasia jest wartością samą w sobie,
tradycją, gwarą, ławeczkami przed płotami... Do Castoramy możesz sobie pojechać... i wrócić!
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

:oops: To przez promocje storczyków tak mi się napisało :oops:
Widzisz,jak się coś straci to się za tym tęskni,choć mi tu dobrze a "M" już w Białymstoku przeklina np.korki to co dopiero w metropoliach.
Powietrze świeże,parę km od miasta mam rząd niewielkich jezior,woda w kranie którą można wypić bez obrzydzenia...z naturalnych minusów to chyba tylko plagi kleszczy(nie tylko w lasach)-gdy Lola miała ze 2 miesiące ledwo ją odratowaliśmy-jestem strasznie przewrażliwiona na ich punkcie.
nigella
1000p
1000p

Post »

No widzisz!!! A jak chcesz to zamień się ze mną?
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Moja okrutnie :twisted: podcięta glicynia(wierzę,że jeszcze śpi bo gdy ja podcinałam to niższe pędy były w środku zielone) i coś co nia nie jest a teraz bardzo ją przypomina z liści-trzmielina oskrzydlona :wink:
Obrazek Obrazek
I znów troszkę koloru :wink:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Migdałek w zeszłym roku był cały obsypany kwiatami jeszcze przed liśćmi.Nie wiem czy w tym roku to wina zeszłorocznej choroby migdałków czy zbyt mocnego przycięcia :evil:
Rabatka po radykalnych cięciach lawendy i trzmieliny zrobiła się zgrabniejsza :o
Czy Ktoś z Was wie co to jest?Sprytnie ukryło się w trzmielinie gdy wykopałam kiedyś od mamy i strasznie się rozłazi :x Mama mówi,że ma fioletowe kwiatki :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

To co się rozłazi to barwinek większy Vinca major 'Variegata'- czwarta fotka kwitnie na fioletowo.
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Pacjent będzie żył ;:147 :tan Tamaryszek "rusza"(drugi jeszcze śpi,ale jest posadzony w trochę bardziej zacienionym,jednak osłoniętym miejscu-i myślę,że za kilka dni również mnie mile zaskoczy).
Drugi Biedronkowy RH jednak okazał się biały :wink:
Obrazek Obrazek

Jak z pogodą u Was?
U mnie od rana zanosi się na upragniony od miesiąca deszcz,jest ciemno,jednak wiatr przegania chmury :?
Za tydzień szykują się prawdopodobnie przymrozki(nie wszędzie,jednak u mnie na pewno :x ) i zastanawiam się czy obsadzać już balkon i wynosić datury czy przeczekać ten tydzień bo noszenie tego wszystkiego góra-dół i podwórko-piwnica niestety nie ma sensu i z miejsca odpada :roll:
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Darlo co robisz, ze Twoj Rh "juz" zakwitl??? moj stoi w miejscu...
Pada od tygodnia u mnie z czego sie baaardzo ciecze :twisted: bo juz bylo suchutko. Troche nasion powschodzilo, Dzięki temu.
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”