Początek ogrodu Marzeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Początek ogrodu Marzeny

Post »

Witam. Te kwiaty to wczorajsza niespodzianka od mojego męża.Mocno się zdziwiłam że On kupił mi takie kwiaty bo On nie interesuję się takimi rzeczami. Powiedział tylko że spodobały mu się i kupił bo będą ładnie wyglądały w naszym ogródku. Mam nadzieję że coraz częściej będzie robił mi takie niespodzianki,chyba częściej muszę go teraz wysyłać do sklepów ogrodniczych,może coś mu się spodoba i kupi.
pozdrawiam. Obrazek Obrazek Obrazek
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

no to fajnego masz męża :) ;:138
ja nad swoim chyba muszę zacząć pracować ;)
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Witaj Marzenko :wit Wpadłam z rewizyta i co widzę- Ty to tak jak ja- kolejna Matka Polka: dom w budowie, dzieciary, praca i ogród :lol: Ja mam lżej, bo córa ma już 10 lat, syn 3 lata, więc już się jakoś tak same soba zajmą. Ja mam szczęście w nieszczęściu, że pracuję w domu przy kompie... No i jak wiosna przychodzi, to praca przenosi się na nocną zmianę :roll: Warzywnik to moje oczko w głowie. A Małża to tylko pogratulować. Mój to roślin nie zauważa... Chociaż koszenie trawnika warczącą maszyną mu się spodobało :lol:
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam dzisiaj z dziećmi pozwiedzać swój ogródek,zimno okropnie i wieje mocny wiatr. Wychodzą tulipany,piwonie i łubin.Zagrabiłam warzywniak bo pełno było liści,pewnie bym coś jeszcze porobiła ale dzieci wołały do domu bo zimno. Zdrowie dzieci ważniejsze niż moje grzebanie w ziemi..
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marzenko,piękny będzie Twój ogródek jak wszystko rozkwitnie,dużo pracy jeszcze Cię czeka.Ale każda z nas coś poprawia,coś przeinacza,przesadza,ciągle ogród wydaje się niedoskonały.Czyli wciąż budujemy swoje ogrody od nowa tak jak Ty.Dziękuję za wizytę.Pozdrawiam Grażyna
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich odwiedzających mój ogród. Ostatnio u mnie są same kłopoty i straty, w piątek wieczorem zapaliła się sadza w kominie a do tego wszystkiego ktoś kto budował komin był bardzo pomysłowy i wstawił belkę drewnianą do komina i ona zaczęła się palić.Skończyło się na tym że ugasiliśmy z mężem ogień i rozwaliliśmy pół komina na strychu i znależliśmy przyczynę pożaru. miałam strachu co nie miara,noc spędzona na strychu żeby sprawdzać czy wszystko ugaszone. teraz jestem bez ogrzewania i ciepłej wody.
w ogrodzie powoli wychodzą roślinki,postaram się zrobić kilka zdjęć jak to teraz u mnie wygląda.
pozdrawiam Marzena.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to współczuję... Kiedyś byłam u znajomych i u nich najpierw zapalił się komin, a potem właściwie wybychł do środka. Drzwiczki od pieca wyrwało. Odgłosu palącego się komina niezapomnę do końca życia chyba. Stracha miałam okropnego. Dlatego budując wybrałam najlepszy z możliwych system kominowy i kominiorza wzywam co jesień. Grzejemy dom kominkiem, wszystko musi tam hulać... Braku ogrzewania i zimna woda przy małych dzieciach- masakra... mam nadzieję, że się szybko z tym uporacie...
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Marzenko- przebiegłam przez Twój ogród - jestem pod wrażeniem, opiekować się dójką szkrabów, prowadzić dom i do tego piękny warzywnik ;:138 a teraz jeszcze tyle planów na ogród ozdobny! Bardzo miło przyglądać się jak ktoś podchodzi do życia z takim zapałem. Przeczytałam wstrząsającą historię waszego komina- straszne, ale dobrze że wykryliście to drewno i nic gorszego nie stało się.
Na pewno będę tu zaglądać, bo lubię takie klimaty jak u Ciebie -te swojskie pojemniki na rośliny, kolorowe rabatki i śliczne grządki warzywne :heja
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU I DAGMARO, dziękuję za odwiedziny.
Co do ogrodu to mam wielkie plany ale co z tego wyjdzie to dopiero się okaże.
Wczoraj zaczęliśmy z mężem robić tzw, foliak-szkielet mamy tylko folię dokupiliśmy i zaczęło się zakładanie folii.
Połowa już założona teraz czas na drugą, nawet już przekopałam w środku ziemię.Mam plany posadzić w nim pomidorki,które rosną sobie na parapecie. Obrazek Obrazek Obrazek
mam nadzieję że coś z nich będzie bo to pierwsze siewki w moim życiu,zawsze gdy tylko coś posiałam do doniczek żeby zrobić rozsadę to wszystko padało. ;:223 więc nie robiłam sobie zbytnio nadziei,wczoraj jak wróciłam z pracy to stanęłam jak wryta,moje pociechy zwaliły z parapetu 10 sadzonek pomidorów i kilka z kwiatkami.myślałam że oszaleję,oczywiście nie było winnego bo synek mówi że to Julia ,a Julia że to Piotrek.
pozdrawiam Marzena.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Dokupisz sobie kilka i będzie OK.
Ale swoją drogą to podziwiam - bardzo dorodne pomidorki :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie wielkie 'pomidorzyska" już masz :shock: ! Moje dopiero kilka dni temu wylazły z ziemi... Jestem pewna, że będziecie się zajadać w tym roku własnymi pomidorami.
Mam nadzieję, że problemy techniczne z kominem macie już za sobą.
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Problemy już za mną,nawet mogę palić w piecu,ale stwierdziliśmy że będziemy stawiać go na nowo,tylko się trochę ociepli.to tak jest jak się kupuję dom do remontu. a le i tak bym nie chciała wrócić do miasta tu na wsi mam wszystko,dom,działeczka,własne warzywka i świeże powietrze. mogę pogrzebać w ziemi,zapalić grilla kiedy mam ochotę no i oczywiście dzieci mają pole do popisu jeśli chodzi o zabawę,mają gdzie szaleć.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
Krycha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2010, o 08:07

Post »

Pomidory masz piękne, niedługo możesz sadzić w folii, a nie boisz się majowych przymrozków. Mam na to radę , nie gwarantuję za skuteczność, ale ja ją stosuję. W takie zimne przymrozkowe noce stawiam w folii parę zniczy . Podobno wytwarza się z nich trochę dwutlenku węgla który nie dopuszcza małego mrozu. A te pomidorki które masz na oknie wynieś jak najszybciej do folii. niech się tam przed posadzeniem zaaklimatyzują. Na noc konieczne przykrycia . Ja okrywam podwójnie złożonymi torebkami foliowymi i jeszcze na to nakładam wiadro plastykowe. Specjalnie w tym celu zbieram takie wiadra.A może masz jakie inne sposoby uchronienia się przed przymrozkami
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Krysiu.
jeśli chodzi o pomidory to w tym temacie jestem zupełnie zielona,to jest mój pierwszy raz jak mam pomidorki które sama wyhodowałam z nasion.teraz muszę dużo poczytać o nich na forum jak dalej z nimi postępować.pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pomidorki rewelacja. Moje ledwo, ledwo od ziemi odstają. Żałuję, że nie mam miejsca na foliaczek... Gdzieś na forum wyczytałam, że dobrze pod pomidory i ogórki dać końskiego nawozu- do dołka pod pomidor pół szpadla końskiego nawozu, przysypać ziemią, żeby korzenie się z tym nie stykały i sadzić. Podobno rosna jak szalone. Jutro jadę do sąsiada po parę worków tegoż specyfiku:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”