e-genia pisze:Grażynko masz te wszystkie odmiany? Bardzo mi się podobają Awesome Blossum, Driud/s Chant,Daring Deception,All Fired Up, Dan Mahony,Border Musik. Podaj jaką wielkość mają te kwiaty. I CZY NIE MASZ ICH NA ZBYCIU. GENIA
Gieniu, wszystkie prezentowane na fotkach liliowce są moje i fotki też są moje, osobiście wykonane przeze mnie moim liliowcom. Poza Border Music, pozostałe w małych ilościach po 1-2 szt będa na zbyciu.
Wielkośc kwiatów: Border Music-6", Awesome Blossom-5", DAn MAhony-4,5", Druid's Chant-6,5", Daring Deception-5", All Fired Up-6", Exotic Candy-4,25", Torsyth Ridge Top- 4,5:"
Niestety wymienione odmiany poza Driud's Chant u mnie należą do tych o mniejszych kwiatach w przedziale 9-14cm ,mimo że w opisach podaje się większe wartości, to w moich spartańskich warunkach nie są one osiągane.
Leszekl- wymienione przez Ciebie odmiany też są w podanym wyżej przedziale.
Ostatnio doszły mnie słuchy, że panuje moda wśród hodowców na kwiaty takiej wielkości właśnie, podobno najładniej wygladają i świetnie się otwieraja. Ja osobiście preferuję te wielkie od 16 cm w górę.
Grażynko, życzę żeby ten Black Prince zakwitł Ci w przyszłym sezonie, i gratuluję takich efektów w uprawie nowych nabytków, będzie czym się wymieniać.