Moje rośliny i roślinki cz.1
- Graszka
- 1000p
- Od: 1 gru 2007, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję Paulo że znalazłaś chwilę i mnie odwiedziłaś będzie mi bardzo miło jak będziesz częściej do mnie zaglądała.
Ja mam amaryllisa - trafił się wyjątkowy, bo to jego trzeci pęd z kwiatami.
A Twój jak zakwitnie to koniecznie wstaw zdjęcia z przyjemnością obejrzę.
Jeśli chodzi o aeschynatchusa to ja swojego nie zraszałam kwiatki, które się rozwinęły i pokazały swoją urodę to następnego dnia spadły.

Ja mam amaryllisa - trafił się wyjątkowy, bo to jego trzeci pęd z kwiatami.
A Twój jak zakwitnie to koniecznie wstaw zdjęcia z przyjemnością obejrzę.
Jeśli chodzi o aeschynatchusa to ja swojego nie zraszałam kwiatki, które się rozwinęły i pokazały swoją urodę to następnego dnia spadły.
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- zabcia_paula
- 500p
- Od: 24 sty 2009, o 10:34
Oczywiście będę odwiedzać Cię z ogromną przyjemnością 
Jednak masz Amarylisa
mój to Hyppeastrum, i nie uwierzysz jak bardzo czekam kiedy się otworzy. Najbardziej ciekawa jestem jaki ma kolor. Może to śmieszne, ale codziennie mierzę przyrost pędu kwiatowego (mniej więcej 2cm/dobę), tak z ciekawości. Jak tylko będzie się otwierał to będę pstrykać zdjęcia a później z przyjemnością wrzucę.
Ponoć z eszynantusem to tak już jest. Jeśli coś mu nie podpasuje to może zrzucić kwiaty czy pąki. Miejmy nadzieję, że jeszcze pojawią się jakieś, wypatruj

Jednak masz Amarylisa

Ponoć z eszynantusem to tak już jest. Jeśli coś mu nie podpasuje to może zrzucić kwiaty czy pąki. Miejmy nadzieję, że jeszcze pojawią się jakieś, wypatruj

Pozdrawiam, Paula
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt:
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Grażynko twoja roślinka wygląda jak bilbergia, ale zastanawiają mnie kwiaty. Bilbergii zwisają w dół, a Twoje stoją pionowo
na pewno jest to coś z tej rodziny, ale czy akurat bilbergia to nie wiem. Chyba, że są różne odmiany, bo tego nie wiem. Grażynko a jakie ma listki? Bo moja bilbergia brzegi ma takie chropowate, ostre - tak jakby miała kolce.
EDIT
Zajrzałam właśnie do netu i znalazłam zdjęcia różnych odmian bilbergii. Niektóre miały rzeczywiście kwiaty w rosnące w górę, więc prawdopodobnie Twój kwiat to właśnie bilbergia

EDIT
Zajrzałam właśnie do netu i znalazłam zdjęcia różnych odmian bilbergii. Niektóre miały rzeczywiście kwiaty w rosnące w górę, więc prawdopodobnie Twój kwiat to właśnie bilbergia