Początki mojego fiołkowego fioła

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Danusiu. Dziś na spokojnie pooglądałam twoje kwiatuszki jeszcze raz. Już kiedyś to robiłam. Przyznać trzeba że masz już niezłą kolekcję pięknych fiołków. Ja ciągle ..ukorzeniające, i nie wiadomo jakie. Nie mam nawet co pokazać. Także jak ty, gustuję w kwiatach o listkach dwukolorowych. Niestety, teraz taka pora że te nasze kwiatki śpią nie dając nam za wiele radości. Tak więc oby do wiosny. :lol:
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny . A teraz poszaleję , bo mam troszkę więcej czasu i nieskrępowany dostęp do komputera :P
Dzisiejsze zdobycze z Cast... , przecenione .
Nie będę pisała po ile , aby nie wzruszać nikomu nerwów :D
Obrazek
CHLOROPHYTUM

Obrazek
sponiewierany nieco ALOE HUMILIS

Obrazek Obrazek
to jakies sukulenty bez nazwy za to z ostrzeżeniem ,że nie powinnam ich zjeść :lol:

Obrazek
czyżby grubosz ???

A te rośliny już jakiś czas mieszkają ze mną
Obrazek
SZEFLERA ( 5 lat ) a za nią DRACENA ze śmietnika w wieżowcu ( osobiscie wyciągałam ze śmieci :lol: )

Obrazek
CTENANTHE PILOSA ??miesiąc temu nabyłam ją po przecenie z 4 listkami :lol:

Obrazek
Czy to jakać dracena ?? Zrobiła mi niespodziankę i okazało się ,że ma pąka :D :D
Obrazek
( na zdjęciu jest zakurzona , ale w trakcie wgrywania fotosika została wykąpana)

i moje hippeastrum
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

No cudowności masz, zwłaszcza zielistka i szeflera bajeczna. Kwiat na dracenie - cudeńko. :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To dracena compacta...piękna!
Ale ten aloes bije wszystko-cudny! :P
Awatar użytkownika
Caro
100p
100p
Od: 17 wrz 2008, o 14:44

Post »

Ale masz piękne roślinki. Jak zobaczyłam szeflerę to mi dosłownie szczęka opadła. Kwitnąca dracena- cudo. Ja też mam taką i jestem w trakcie jej odmładzania :)
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja także zachwyciłam się szeflerą. Co ty robisz że tak ci rośnie?. Dracena także super. Udały ci się nowe zakupy. :lol:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

No widzę że Szalałaś z zakupami, masz jeszcze miejsce na te roślinki :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

ten pierwszy sukulent to moim zdaniem eszeweria
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko , dziękuję za rozpoznanie , ja z tego jestem zielona :D

Krzysiu jeszcze są kawałki podłogi i całe dwie ściany wolne , a potem pójdzie piętrowa , jak w ogrodzie :lol: :lol: :lol:

Zeniu ,Caro Anoli - nic tej szeflerce nie robię , tylko podlewam , ( do zdjecia umyłam ), sama się dziwię , że liście są od samego dołu :shock:

Gdyby nie to forum , i Wasze rośliny , które namiętnie oglądam , na swoje nie zwróciłabym uwagi , bo pokojowymi mało się interesowałam .Ot , spodobało się coś w sklepie , najlepiej żeby było przecenione i przynosiłam do domu , a potem tylko podlewałam .
A teraz okazuje się ,że mam nawet sporo i różnych :shock: Jestem autentycznie mile zaskoczona .( wybaczcie to moje samouwielbienie - to chwilowe :lol: )

A teraz kwiatki z innej beczki
Obrazek
SĄSIADKA - nie mój kot , ale stołuje się u mnie i nocuje w mroźne noce :D

Obrazek
LALECZKA - mama i rodzeństwo nie żyją , a ta mała jako pięciodniowy kotek tak mocno czepiała się pazurkami życia ,że kupiłam specjalne mleko , buteleczki , nastawiałam budzik i karmiłam ,masowałam , zmieniałam wodę w butelkach aby zawsze były ciepłe . No i teraz kotusia ma już pół roku .A rozpieszczonaaaa :D

Obrazek
ZUZIA - moja, ma 8 lat , pomagała mi opiekowac się Laleczką , ale dopiero po miesiącu , wcześniej syczała na maleństwo .

Obrazek
BURASEK -nie mój kot . Przyszedł nie wiadomo skąd i został . przez 4 lata spał w budkach ze słomą , które porozstawiałam pod domem , w tym roku wchodzi do domu i idzie spać do pralni .

Brakuje jeszcze PIMPUSIA , który jest bratem Zuzi . Wygląda tak jak się nazywa , krótkie łapki , czarny grubasek z wyjątkowo okragłymi oczkami .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Danusiu Twoi koci przyjaciele uroczy, niezły masz przychówek :wink: :lol: Twoje fiołeczki rzuciły mnie na kolana, taka ilość, kolorki- cuda. Nowych nabytków też cała masa :D kolekcja się powiększa w ekspresowym tempie :D
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo ładne te twoje kotusie. Swego czasu córka przyprowadziła do domu także kotusia...rzekomo za nią sam szedł. Nie chciałam się zgodzić na pozostawienie go w domu. Ale dzieci jak to dzieci...płacz że zimno na dworze itd. Zgodziłam się, myśląc że wstanę rano i go wypuszczę. Zrobiłam mu posłanie w łazience. Rano zaglądam...z jednego kotusia zrobiło się cztery. No w takiej sytuacji nie mogłam już mamy z młodymi wypuścić. Były u mnie dwa miesiące. Potem mama odeszła sama...dwa znalazły inny dom, a jednego uległam i został. Był z nami przez 17 lat. Niestety rok temu musieliśmy go uśpić. Nie obyło się bez łez..dlatego postanowiłam że już nigdy żadnego zwierzaka. Gdy jednak patrzę na te piękne kotusie..przypomina mi się moja i bierze mnie znowu chęć...nie wiem jak długo wytrzymam w swym postanowieniu. :wink:
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS - witam serdecznie
Zeniu- nie wiedziałaś ,że na stratę jednego kotka lekarstwem jest drugi kot ? Tak powiedział do mnie znajomy bardzo dawno temu , gdy odszedł od nas nasz pierwszy pies.
Miał rację .
Mój pierwszy kot przyniesiony prze syna też miał tylko przeczekać u nas te największe mrozy i został naście lat .A potem to już poszła lawina . W porywach , w bloku , pierwsze piętro, 3 pokoje miałam i 8 kotów , bo trzeba było leczyć te z działki i tak zostały . Pomieszkały jeszcze 4 lata ze mną w domu z ogródkiem i odeszły .
Ale jak widać - próżni nie ma.
Jest i PIMPUŚ.
Obrazek
Każdy , kto go zobaczy , to zaraz sie uśmiecha , bo to bardzo grubiutki i na krótkich łapkach kot .
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu..nie kuś mnie tymi swoimi pięknymi kociakami. Pewnie to prawda że lekarstwem na stratę jednego będzie drugi. Ale obowiązków jest..niestety. Najgorsza była dla mnie ta sierść wszędzie. Dlatego mam te opory..ale jak długo zobaczymy. :wink:
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

sierść? a mnie kiedyś ktoś powiedział... weź kota a nie psa to nie będziesz miała wszędzie fruwającej sierści....

wzięłam psa... mam futro wszędzie....

ale takiego czarnego mruczącego koteczka to bym czasem chciała....
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koteczki i pieseczki są kochane .
Zeniu- jaka sierść ? , czy Ty musisz wszystko widzieć :twisted:
Aga - to prawda , z psa się więcej sypie tej sierści , ale trudno
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”