Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Izo, widzę że podczas mojego urlopu przybył nam tutaj ładny ogród. Na razie tyle, pozwiedzam dokładnie po pracy! Maria
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Izo :!:
piękne masz te białe mieczyki i tuberoza
uwielbiam białe kwiaty , są takie eleganckie
życzę miłego dnia ;:12

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry :!:
Dziękuję wszystkim za odwiedziny - tym co nie zostawiają śladu też.
Moniko - daleko mi jeszcze do Ciebie...
Zanna - ta paproć to wietlica japońska - kupiłam ją w czerwcu na targach, mam jeszcze kilka innych, ale bardziej pospolitych. Masz rację - moje liliowce są młodziutkie - większość nie rośnie nawet roku u mnie. Dopiero od 14 miesięcy mam działkę i liczę,że za 2-3 lata roślinki się rozrosną i będzie pięknie.
Mario - mój skromny ogródek stoi otworem dla gości.
Aga - ja również mam słabość do białych kwiatów, troszkę już zgromadziłam i planuję taką białą- anielską rabatę 9 może w przyszłym roku...).Postaram się przedstawić je w jednej sesji zdjęciowej.
Raczku - cieszę się,że podoba Ci się mój pomysł z tą jedną przesyłką.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

No ja z kawką a tu takie cuda :D .
Miło tak posiedzieć u ciebie :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Izo, dziękuję :D Masz już naprawdę sporo pięknych i ciekawych roślin, z pewnością całe mnóstwo jeszcze przybędzie :) Miłego dnia życzę :D :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko - kawkę uwielbiam o każdej porze dnia i nocy - szczególnie w miłym towarzystwie.

Chciałabym zapoznać Was bliżej z moim ogrodem. Oprócz kwiatów mam sporo drzew owocowych. Zacznę chyba od największych: orzech włoski, wczesna czereśnia, wczesna grusza, wczesna wiśnia-"szklanka", 3 śliwy, w tym jedna ponoć japońska i 9 jabłoni - każda innej odmiany. Mi udało się tylko zidentyfikować papierówkę i to dopiero w tym roku, bo w poprzednim nie miała wcale owoców. Reszta jest dla mnie zagadką. Do tego jest jeszcze krzew pigwowca, 2 aronie i 2 leszczyny( zostały 2, a było ich mnóstwo). A także winorośl na altanie i kąciku jadalnym.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Czy ta sympatyczna kobietka na drzewie to Ty? A kociaki i tak będą się bawiły czym będą chciały, to takie śmieszne stworki.....Wystarczy im, że coś się porusza smagane wiaterkiem i już jest to fajna zabawka.
Pozdrawiam właścicielkę pięknych roślinek.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety moja droga, nie! To dziewczę to moja córka.
To wieszadełko dla kotka jest bardzo leciutkie i fruwa nawet przy lekkim wietrzyku. Wiem,że go nie zmuszę do zabawy tym, ale coś uczyniłam by chronić kwiaty.Bynajmniej wczoraj miał świetną zabawę - my również patrząc na niego.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Witaj Izo! Obejrzałam cały wątek od początku. Twoje Delospermum jest imponujące! Ja kupiłam sobie w ubiegłym roku sadzonkę ale nie odrosło mi w tym roku, a myślałam że ono jest wieloletnie ;:110
Koty są the best!
Na mojej działce też miałam w czerwcu kocią rodzinkę - kotkę Porażkę i cztery kociaki. Co prawda wyprowadziła się ode mnie, ale teraz buszuje u mojej koleżanki Grażynki cztery działki dalej. To też dobrzy ludzie i karmią tę zgraję.
Pozdrowienia z Gdańska Maria
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Izuniu ślicznie u Ciebie :D :D :D i przyjemnie spędza sie czas.Pytałaś mnie kiedyś o nazwę tego kwiatka .I z pomocą przyszła TAJGA 2008 i podpowiedziała że prawdopodobnie jest to barwinek jednoroczny.Trochę się zasmuciłam :( bo szkoda że nie wieloletni.Pozdrawiam :D Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Iza w niedzielę po południu ją wykopę i zrobię paczki na poniedziałek . Dziś po pracy obcinałam róże te co przekwitły , bo mączniak znów mi się władował w krzaki . Muszę wykopać parę pięknych drzewek , bo mi się robi trochę za ciasno . Szkoda , że tak daleko mieszkasz , bo byś miała gotowe krzaczory do konkretnego wsadzenia .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Naprawdę szkoda byłoby gdyby okazał się jednoroczny. Jolu - zostaw go na zimę, lekko okryj a może przezimuje. Z tego co wiem to są odmiany o różowych dużych kwiatach. Może się uda...

Dzięki Mario,że obeszłaś cały ogródek. Ja kiedyś byłam pewna,że to kwiat doniczkowy. W zeszłym roku spotkałam go na Targach w Starym Polu k.Malborka i pan zapewniał,że gruntowy i wieloletni. Oczywiście kupiłam, posadziłam w ogrodzie, ale jesienią tak na wszelki wypadek uszczypnęłam kawałek (ok.5cm) i wsadziłam do doniczki w domu. Gruntowy przeżył choć wiosną nie wyglądał zbyt ciekawie - same badylki. Dałam mu jednak trochę czasu i po kilku tygodniach zaczął odbijać. Jeżeli chcesz to mogę Ci kawałek przesłać lub podrzucić do Gdańska - dość często bywam.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Zosiu za dobre serce. Jesteś cudowna :!:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Tuja :D Pięknie na Twojej działeczce.Szczególnie podobają mi się fotki tulipanów....super kolorki .Możesz mi zdradzić użytkownika od którego je kupiłaś?Będę wdzięczna :)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Annes 77! Miło,że zajrzałaś do mnie i podoba Ci się. Te które są na zdjęciach kupiłam u Benek195. Wiosną kupowałam u nich też kwiaty letnie cebulowe, a teraz kupiłam trochę cebul u BK. Jedni i drudzy są z tej samej miejscowości. To rzetelni sprzedawcy.

Chciałam Wam pokazać kilka moich pnączy. Część z nich pojawiała się już na zdjęciach. Najbardziej cieszy mnie powojnik. Jak go kupiłam w kwietniu to były 2 wiotkie pędy ok. 20cm. Może dużo nie urósł do tej pory,ale ładnie zakwitł. Miał całe 8 kwiatków. Obrazek
Następna to tunbergia - bardzo wdzięczne jednoroczne pnącze. Chyba kiepskie miejsce jej wybrałam na działce, bo słabiutko rośnie. dwa lata temu miałam ja na balkonie była okazała Obrazek
Bluszcz o pstrokatych liściach: Obrazek
Zwyczajny wszystkim znany bluszcz: Obrazek
Winobluszcz: Obrazek
Winorośl: Obrazek
Do tego wiciokrzew japoński i wiciokrzew chyba pomorski - niestety nie dorobiły się własnych zdjęć.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”