Nieziemski świat Małgosi
Pięknie Małgosiu napisałaś, że nie przywiązujesz wagi do tego czy to hybryda, czy gatunek, ważne jest piękno i marzenie o nim. Podpisuję się pod tym stwierdzeniem, bo nasze kwitnące storczyki dostarczają nam wielu doznań i to jest ważne, czynią przez to nasze życie piękniejszym i tak jakby czynią nas lepszymi (obcowanie z pięknem "coś" nam daje i w jakiś sposób nas zmienia - chcę w to wierzyć).
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dla mnie większość Phalaenopsisów to po prostu Phalaenopsisy (kiedyś też mówiłam i pisałam "falki", ale teraz wiem, że tak się nie powinno robić), ale mam kilka, które posiadają nazwy (Mini Mark, Liodoro itp.). Przy kupowaniu też nie patrzę na nazwę, ale na to, czy mi się podoba i czy jest z nim wszystko w porządku (wolę nie kupować zgniłków itp).
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Małgosiu
Znawcy storczyków dyskutują tu o nazwach,rasach i jeszcze o czymś czego nie rozumiem,czy wybarwiony -no i dobrze bo może ja laik czegoś się nauczę a dla mnie są one po prostu cudowne.To zdjęcie grupowe jest rewelacja.Małgoś gdzie ty je wszystkie trzymasz,czy one muszą mieć światło.Kiedyś kupiłam w Obi pięknego storczyka i chyba źle z nim postępowałam bo po przekwitnięciu padł i doszłam do wniosku,że uprawiać storczyki mogą tylko fachowcy
Znawcy storczyków dyskutują tu o nazwach,rasach i jeszcze o czymś czego nie rozumiem,czy wybarwiony -no i dobrze bo może ja laik czegoś się nauczę a dla mnie są one po prostu cudowne.To zdjęcie grupowe jest rewelacja.Małgoś gdzie ty je wszystkie trzymasz,czy one muszą mieć światło.Kiedyś kupiłam w Obi pięknego storczyka i chyba źle z nim postępowałam bo po przekwitnięciu padł i doszłam do wniosku,że uprawiać storczyki mogą tylko fachowcy
"Bidulek" !!!!
Toż to piękny okaz
zdrowia i urody - tak jak pisze na etykiecie Cambria .
Tyle ,że nie powinien siedzieć w ziemi .
Tego rodzaju storczyk wypuszcz kwiatostan z nowego przyrostu. Stare łodygi usychają i trzeba je wycinać ,więc dobrze zrobiłaś.
Zanim wyjedziesz trzeba mu tylko zmienić podłoże.

Tyle ,że nie powinien siedzieć w ziemi .
Tego rodzaju storczyk wypuszcz kwiatostan z nowego przyrostu. Stare łodygi usychają i trzeba je wycinać ,więc dobrze zrobiłaś.
Zanim wyjedziesz trzeba mu tylko zmienić podłoże.

Pozdrawiam cieplutko Małgosia.