Kaktusy Rosiowej
- rosiowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie cierpliwość, to towar deficytowy. A i uschnąć trochę by mi nie zaszkodziło ;) Ale co zrobić...
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- rosiowa
Powiedziałam mojemu M o wystawie. Powiedział tylko: "Znowu z torbami mnie puścisz" 

pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Ja też właśnie chciałabym je przezimować w chłodniejszym pomieszczeniu żeby zakwitły na przyszły rok, ale nie bardzo mam gdzie. Mam dwupokojowe mieszkanie i niestety nie mogę zrobić "lodówki" w żadnym z nich. W jednym ja z M urzęduję, a w drugim mój futrzaty kłapouch no i tam jeszcze komputer stoi, także odpada...
... chyba, że do rodziców je zawiozę - oni oszczędzają na ogrzewaniu, piętra nie grzeją więc tam będzie chłodniej

... chyba, że do rodziców je zawiozę - oni oszczędzają na ogrzewaniu, piętra nie grzeją więc tam będzie chłodniej

- rosiowa
Ja mam jeden pokój w którym nie ma okna (tak, wiem, że to dziwne) i zawsze tam trzymałam kaktusy. Basia pisała, że niektóre można przechowywać nawet w lodówce
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jestem bardzo sceptycznie nastawiony do przetrzymywania kaktusów zimą w lodówce. Są to żywe rośliny, które potrzebują świeżego powietrza i możliwe dużo światła. W lodówce obu tych rzeczy będzie brakować.
Co do temperatury to ok. 80% typowych kaktusów wytrzymuje do ok. 0*C.
Co do temperatury to ok. 80% typowych kaktusów wytrzymuje do ok. 0*C.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- rosiowa
Dla mnie jest to po prostu zaskakująca metoda. Nie próbowałam, bo lodówka służy mi do chłodzenia zupełnie czegoś innego ;).
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki