Ihasiowy mikroskopijny skrawek raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Zrób zdjęcie :)

i wszystkiego dobrego dla synka :)
Mój synuś w neidzielę wraca z wakacji, też mu coś muszę przygotować... hmmm tylko co ...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p
Od: 19 maja 2008, o 10:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki Lisko:-) fotki beda na pewno:-)
Dzisiaj przjada goscie.. a ja ledwo zyje!!!
Wczoraj kosilismy z mezem trawnik nasz wspolny blokowy- ponad 1000 metrow.. kosiarka w stanie rozsypki.. rece mnie dzisiaj od pchania i ciagniecia tego ustrojostwa bola, i paluszki u nog tez!!! POdziwiam Was wszystkich ktorzy macie tylekrzepy zeby wielgachne trawniki kosic.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj to współczuję.. i dziś bieganie koło gości... będziesz miałą czas żeby usiąść?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Ihasiowy mikroskopijny skrawek raju

Post »

Agnieszko;obejrzałem sobie"Twoje hektary".Muszę powiedzieć,że Jesteś" lew" na robotę.Jestem pełen podziwu,dla Twego samozaparcia i chęci zrobienia czegoś z niczego.Czytałem ,zresztą widać na zdjęciach,ze Masz tam glinę,jest to ciężka gleba do urobienia,ale powolutku można ją ulepszyć.Moja działka,to też była glina.Ja mieszałem z piaskiem i ziemią ogrodniczą,robiłem to b.dokładnie,chodzi o kruszenie grudek gliny.Teraz mam dobrą ziemię na głębokość ok.30cm.tam gdzie są grządki warzywne.Oj!rozgadałem się,a tu już późno.Serdecznie pozdrawiam.Ryszard. Obrazek
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Ryszard dziekuje za wizyte:-))) caly czas staram sie polepszyc moja ziemie- i tez grudki rozkruszam na co moje sasiadki reaguja smiechem:-))) mam nadzieje ze za jakis czas jakos gleb choc troszke sie polepszy:-))))

Lisko.. przepraszam ze nie odpisalam na Twoj ostatni post tutaj. Zaniedbalam ten watek. W gruncie rzeczy nie upieklam tortu Auto- upieklam za to taki zwykly przekladany masa truskawkowa z galaretka i bita smietana- Kubusiowi bardzo smakowalo.. i codziennie pyta czy dzisiaj tez mu torcika upieke:-)
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

Agnieszko ,pospacerowałam sobie troszkę po Twoim ogródeczku . Muszę przyznać,że wcale nie jest taki mały, jest na czym oko zawiesić - piękne , kolorowe kwiatki , przestrzeń no i co najważniejsze miejsce dla dzieciaczków. Nie omieszkam pominąć tarasu ,którego mi tak bardzo brakuje.Tylko patrzeć , jak rozwiniesz skrzydła , a będzie trudno Cię odszukać wśród gąszczu przepięknego kwiecia.
Pozdrawiam. Marta.
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Witam Agnieszko!
Ciesze się, że weszłaś w posiadanie aby kawałeczka "zieleniaka" hehe.
Oglądam sobie zdjęcia i podziwiam piękne lilie. Życzę, abyś (zgodnie z życzeniem) dorobiła się kiedyś większego i ogródka i mogła w nim sadzić co tylko Ci się spodoba!

Jeśli chodzi o budleję to posiadam 7 odmian i naprawdę warto ten krzaczek posadzić - więc jeśli znajdziesz tylko trochę miejsca (np odmiana pstrolistna nie potrzebuje go aż tak dużo, około 0,5x0,5m bo słabiej się rozrasta) to sadź śmiało i nie zapomnij "opitolić" jej prawie przy ziemi na wiosnę. Życzę równie pięknych zapachów:

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Samanta milo mi Cie u mnie goscic:-)))

Piterek- Budleje przecudne!! tak sobie pomyslalam ze porozmawiam z wlascicielem budynku i moze gdzies na wspolnym trawniku posadze:-)))
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Ihasiowy mikroskopijny skrawek raju

Post »

Agnieszko;zajrzałem do Was,widzę,że się nie poddajesz,chcesz dalej zmieniać świat.Nie przejmuj się sąsiadkami,rób swoje,tylko koniecznie mieszaj rozkruszoną glinę z piaskiem i czarną ziemią,a będziesz zadowolona.Najlepiej rozejrzyjcie się za jakąś działką,byli byście u siebie.Czego wam życzę.Ryszard Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przez Was zaczynam chorować na budleje... i nawet zaczynam zauważać je w innych ogródkach :)

W czoraj widziałam dorodną białą :) Mam nadzieję, że to buleja była :P
z uśmiechami Iza
u liski
x-p-k

Post »

Bo jak najbardziej warto chorować na budleje, to takie sympatyczne krzewy! A jakie jest wrażenie jak podczas kwitnienia obsiadają je całe stada motyli! I ten zapach... Jak dopadną jakąś nową odmianę to znowu dokupię :D Strasznie podoba mi się budleja skrętolistna (Buddleja alternifolia).
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Dzisiaj mialam pracowity dzien:-) popielilam w moim mini ogrodeczku:-))) teraz jest ladnie choc kwitnacych roslinek malo:-) ale czysciutko:-)
Kapiac sie znalazlam kleszcza na sobie- wyciagnelamcalego..uff. Szczepiona tez jestem wiec chyba przezyje:-)

A budleje sobie kupie- taka fioletowa:-) straszniemi sie podoba:-)
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aguś, rzuć korę na grządki lub posadź coś zadarniającego
( jasnotę, dąbrówki, tojeśc płożącą, etc.), a zapomnisz co to pielenie.
A z budlei, wystarczy Ci kawalątek - wypuszcza łatwo korzonki
i rośnie, jak na drożdżach.
Możesz oprószyć ukorzeniaczem kawałek gałązki z jednym liściem
i za miesiąc masz już patyczek z korzeniami :-)
Wystarczy sezon, by cieszyć się kwiatami.
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Haniu- to przejde sie dzisiaj pod przedszkole i urwe mala galazke - chba mnie nikt za to nie zamknie:-)

Pod borowka i rododendronem mam kore.. ale po calosci nie.. bo ze mnie to taka niereformowalna istota ktora non stop cos tam pieli, zagrabia, wyrownuje, przesadza..:-)
x-p-k

Post »

Budlejka jest rzeczywiście pancerna i łatwo się przyjmuje. W tym roku zamawiałem pnącza i krzewy do obsadzenia sklepowego muru przy blokach i dostałem gratis kilka sztobrów budlei. Zwykłe łyse badylki, myślałem że guzik z tego będzie. A tu badylki nie dość że wyrosły (no może niezbyt bujnie, bo na 20-30cm) to wszystkie mają po małym pączku! Niesamowita wola życia :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”