Wiejskie podwórko - aguskac cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Aga,ta cegła przecież dobrze wygląda!Przynajmniej na zdjęciach.
Jak nie mam cierpliwości za grosz,tak w tym wypadku chyba bym się "poświęciła" i pomalowała małym pędzelkiem znowu na czerwono....I posadziła w pobliżu "wiejskie " kwiaty :malwy,dalie ,kosmos...Przy tej szopie jest super!
Jak ją otynkujecie i pomalujecie - straci cały swój urok...

2900m2!!!! Prawie 2 razy więcej ,niż mam ja!I to jest rozsądnej wielkości działka.Na wszystko jest miejsce.Moja jest zdecydowanie za mała!Już wiem,że warzywniak będę musiała ograniczyć do minimum...Kwiaty mimo wszystko ważniejsze :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z tyłu ta cegła wygląda przyzwoicie, ale spójrz jeszcze raz tutaj :
aguskac pisze:
i widok z drugiej strony szopki
Obrazek
jest różnica prawda?
Widać wyraźnie że wymaga porządnego remontu zwłaszcza dół i góra. Tam się wręcz wszystko sypie. Tego nie można tak zostawić, takie pęknięcia nie wróżą długiego żywota....

Ja tez się cieszę, że mamy tyle przestrzeni :) tylko to koszenie.... hihi
Ale muszę ograniczać swoje zapędy jeśli chodzi o winogrona. Apetyt mi wciąż rośnie na nowe odmiany, a mam już ich ponad 20. Wyznaczyłam sobie miejsca gdzie mogę sadzić i nie chcę poza to wyjść, bo apetyt apetytem, ale jak porządnie zaczną owocować to kto to obrobi hihi . Już teraz mam ponad 50 krzewów. Chciałabym się zmieścić docelowo w 60-ciu :lol:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

To się Aga ograniczasz :lol:

A co do cegły, to mi też się podoba taka, nawet z pęknięciami jeszcze bardziej :oops: Remontowałabym ją tylko, jeśli brak remontu grozi rozsypką.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:To się Aga ograniczasz :lol:

A co do cegły, to mi też się podoba taka, nawet z pęknięciami jeszcze bardziej :oops: Remontowałabym ją tylko, jeśli brak remontu grozi rozsypką.
Śmiej się śmiej, zobaczymy na ilu krzewach Ty skończysz :)

No jeszcze chyba parę lat się nie rozsypie, ale zdobić też nie zdobi :)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Choć sporo pracy jeszcze przed Wami to już jest fajnie. Taki wiejski klimat to dobry pomysł. Wspominałaś,że chcesz zostawiać w części nie koszoną trawę. Teraz jest na to super rozwiązanie - specjalne mieszanki traw z kwiatami polnymi.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguskac pisze: Ale muszę ograniczać swoje zapędy jeśli chodzi o winogrona. Apetyt mi wciąż rośnie na nowe odmiany, a mam już ich ponad 20. Wyznaczyłam sobie miejsca gdzie mogę sadzić i nie chcę poza to wyjść, bo apetyt apetytem, ale jak porządnie zaczną owocować to kto to obrobi hihi . Już teraz mam ponad 50 krzewów. Chciałabym się zmieścić docelowo w 60-ciu :lol:
;:154 ;:154 ;:154 Pierwszy raz spotykam osobę,która ma korbę na innym punkcie niż kwiaty...I to jaką korbę!!!!!
Ok,jest co pojeść jesienią! :lol: I winko można zrobić, i umilać sobie zimowe wieczory...
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tu.ja pisze:Choć sporo pracy jeszcze przed Wami to już jest fajnie. Taki wiejski klimat to dobry pomysł. Wspominałaś,że chcesz zostawiać w części nie koszoną trawę. Teraz jest na to super rozwiązanie - specjalne mieszanki traw z kwiatami polnymi.
Tak, wiem Izuś, ale to trzeba by od nowa obrobić ziemię, tzn wyczyścić teren i posiać od nowa, a na to , to ja już nie mam wcale ochoty :)
Widziałam w TV i czytałam tez gdzieś, że wystarczy to co się ma kosić jedynie 3 razy w roku i też pięknie wygląda taka duża trawa. U mnie nie ma typowego trawnika, zbyt duży teren, adoptowaliśmy to co było na trawnik, kosząc i kosząc. Można by powiedzieć, że w miejskim rozumieniu to nie trawnik tylko łączka. Jest tu więc naturalnie wiele kwiatów wśród trawy w tym wszędobylskie stokrotki cały rok. W jednej części gęsto rosło coś bardzo podobnego do chrzanu. Bardzo gęsto. 2 lata regularnego koszenia i nie ma po tym zielsku ani śladu , a trawa tam najbujniejsza na całym podwórku.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taki to właśnie u mnie trawnik :)
Czasem aż żal kosić...
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basow@ pisze:
aguskac pisze: Ale muszę ograniczać swoje zapędy jeśli chodzi o winogrona. Apetyt mi wciąż rośnie na nowe odmiany, a mam już ich ponad 20. Wyznaczyłam sobie miejsca gdzie mogę sadzić i nie chcę poza to wyjść, bo apetyt apetytem, ale jak porządnie zaczną owocować to kto to obrobi hihi . Już teraz mam ponad 50 krzewów. Chciałabym się zmieścić docelowo w 60-ciu :lol:
;:154 ;:154 ;:154 Pierwszy raz spotykam osobę,która ma korbę na innym punkcie niż kwiaty...I to jaką korbę!!!!!
Ok,jest co pojeść jesienią! :lol: I winko można zrobić, i umilać sobie zimowe wieczory...
Małgosiu :)
Dopiero będzie co pojeść hihi To młode krzewy, w tym roku pierwszy raz mi zaowocowały i to kilka gronek dosłownie, co było widać na wcześniejszych fotkach.
A tak to się zaczęło :)

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sztobry dostałam od przesympatycznych chłopaków z forum "winogrona"
No i wzięłam się za ukorzenianie :)

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale masz pięknie,Aguś!Normalnie ,jakieś brzydkie uczucie w sobie zauważam.....jak to się nazywa?Zazdrość????Ja niby też na wsi mieszkam od niedawna,ale takiego klimatu nie osiągnę nigdy...Dom dużo robi, a ja mam niestety nowy.Ale może uda mi się ogrodem nadrobić... :lol:
Pięknie,pięknie ;:215 Ten dom z gankiem to Twój,oczywiście?Super!
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś zaczęło się dziać :)

Obrazek Obrazek Obrazek

i wreszcie prawdziwe efekty :)

Obrazek
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak masz taką korbę na punkcie winogron,to może polecisz mi jakieś deserowe odmiany?Chciałabym mieć jedną jasną i jedną fioletową odmianę ,tak tylko do pojedzenia.Dobrze by było,gdyby smakiem były zbliżone do tych,które kupuje się w marketach...Jakie odmiany ,Twoim zdaniem, są dobre?

I pytanko .Czy sztobry muszą się moczyć całe?

Fajnie jest jeść owoce z takich niby suchych badylków!Satysfakcja,że hej!Czyżbyś miała zielone ręce? :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basow@ pisze:Ale masz pięknie,Aguś!Normalnie ,jakieś brzydkie uczucie w sobie zauważam.....jak to się nazywa?Zazdrość????Ja niby też na wsi mieszkam od niedawna,ale takiego klimatu nie osiągnę nigdy...Dom dużo robi, a ja mam niestety nowy.Ale może uda mi się ogrodem nadrobić... :lol:
Pięknie,pięknie ;:215 Ten dom z gankiem to Twój,oczywiście?Super!
Ha haha :)
Tak, tak, mój, typowy, wiejski, z czerwonej cegły...
Nie narzekaj.... bo takie stare domy mają swój urok ale i wady.
Twój jest nowy i z pewnością wygodniej się w nim mieszka, nie wymaga tylu remontów i zimą cieplej pewnie....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”