Pogoda nie sprzyja wychodzeniu szkoda się narażać na przeziębienie, a potem nie wiadomo by było czy to czasem nie ten z koroną. Przezorny ubezpieczony, więc siedzę i robię sobie jajeczka i porządki świąteczne .Cóż jakieś zajecie trzeba mieć.
IWONKO ciekawe ile w tym roku pokaże się motyli bo na razie widziałam Cytrynka jednak widocznie nie mam u siebie tego czym sie pożywia.Bujanek jest coraz więcej każdego roku a jeszcze parę lat temu to była dla mnie nowość.W ubiegłym roku ja miałam marchewkowe liście w tym roku u Ciebie się pokazały śmieszne ze co drugi rok zakwita ten delikwent ,a taki śliczniusi Amelka wiecznie ma uśmiechniętą buźkę to wesoła dziewczynka gorzej z jej imienniczką Amelią renaissance ta jest beznadziejna, natomiast Amelia Nothomb fajnie z pewnością w tym roku zakwitnie chociaż jest malusia
ANUSIU mam 3 żywokosty jest jeszcze kaukaski ma niebieskie kwiatki ,a listki zielone.Wszyscy chcielibyśmy już normalnie żyć ,ale na razie coraz większe zaoszczenia znów dostałam Alert .Dobrze ze mam blisko ogródek to aby tam mogę wyjść owadów na razie mało bo nawet jeszcze nie widziałam Zlotooków
GRAŻYNKO dziękuję buziaczki przekazane
TERENIU wysiewy jak na razie maja sie dobrze oby tak dalej sobie poczynały to byłabym zadowolona bo zawsze mam kłopoty z rośnięciem siewek .Mnie na razie pogody ducha nie brakuje oby tylko zdrowie nam wszystkim dopisało bo strach sie bać
DAYSY Amelka przychodzi bawić sie z Kajtusiem chociaż ma w domu swoja Maszę ale ona sama sie zabawi ,a ten młodzian potrzebuje zachęty. Tak jak dzieckiem trzeba sie zająć i nie miała baba roboty wzięła sobie młodego kota ......

u mnie teraz po lekkim deszczu i lekkim śniegu trochę wilgoci jest w glebie .Niestety niskie temperatury to zmora ,ale mamy marzec a wegetacja przyspieszyła jak w kwietniu
LODZIU jak już napisałam u Ciebie to owad z fotki ze śnieżnikami lśniącymi. Fotki słabe mało ostre, ale moje przyspieszenie pozostawia wiele do życzenia

.Mam nadzieje ze w sezonie sie rozchodzę [wygimnastykuję swoją nogę] U mnie przymrozki zniszczyły młode listki róż, chryzantem i hortensji.
MARTUSIU buziaki przekazane Amelce

a Bujanka ma ADHD i trudno ją dopaść jednak uwielbia Śnieżniki lśniące. Miło że zakwitł mój Miłek, ale mógł mi dać znać ze będzie co drugi rok kwitnąć, a może ja coś nie tak z nim postępuję nie wiem
Miłego wieczoru i pogodnego dnia życzę wszystkim gościom.