Zakątki na Dębowym 2
- Emi22
- 200p
- Od: 12 cze 2016, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 2
Ale piękne formy dyniowe
czy wszystkie są jadalne? czy raczej ozdobne?

- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu z Już biohumus tam dawałam..I to chyba 3 krotnie w przeciągu 1, 5 roku.może za mało >Ale i mydła potasowego nie dawałam
To muszę dokładnie o nim poczytać
Miedzianem dawałam oprysk i wiosna.ale jesienią nie. to może błąd.Dzięki za nazwy tych drugich.
Dziękuję bardzo za pochwale moich zdjęć
JAKUCH-Jadziu Bardzo ci dziękuję za te cenne rady .A zwłaszcza za link.Już zerknęłam tam trochę.
Bezcenne rasy.Drożdży nie nigdy nie stosowałam w ogrodzie .Jak i mydła potasowego.
no włąsnie sama nie wiem czemu mi tak chorują te moje róże.Już był moment i chyba bym je wywaliła wszystkie.
Ale jeszcze okopię, dam szansę, zadbam , ponawoże i zobaczymy w przyszłym roku.Jeszcze rok.Jak nie to aut.
No sławnie u innych róże zdrowe, a moje chorują
Dziękuję także za drugi link o plamistości .
Dyniek ozdobnych w tym roku mam duuuużo.Jak żadnego roku.Takich do jedzenia prawie nie mam.A tak je uwielbiam.Ale zawirowania wiosennej. i tam gdzie posiałam je nie wyszły.a te ozdobne wyszły i nawet jakieś zajady. i w kompostowniku też wyrosły i pozwoliłam im rosnąc.W tym roku wszyscy sąsiedzi mają dyniowe ozdoby
U mnie dżemów maluteńko idzie.To pigwy pójdą na ... nalewkę
Emilu22- witaj!
Dynie w tym roku w 97 & mam ozdobne.I raczej nie jadalne.A raczej nigdy ich kulinarnie nie próbowałam.
Trójsklepka

Zimowity

To muszę dokładnie o nim poczytać

Miedzianem dawałam oprysk i wiosna.ale jesienią nie. to może błąd.Dzięki za nazwy tych drugich.
Dziękuję bardzo za pochwale moich zdjęć

JAKUCH-Jadziu Bardzo ci dziękuję za te cenne rady .A zwłaszcza za link.Już zerknęłam tam trochę.
Bezcenne rasy.Drożdży nie nigdy nie stosowałam w ogrodzie .Jak i mydła potasowego.

no włąsnie sama nie wiem czemu mi tak chorują te moje róże.Już był moment i chyba bym je wywaliła wszystkie.

Ale jeszcze okopię, dam szansę, zadbam , ponawoże i zobaczymy w przyszłym roku.Jeszcze rok.Jak nie to aut.
No sławnie u innych róże zdrowe, a moje chorują

Dziękuję także za drugi link o plamistości .

Dyniek ozdobnych w tym roku mam duuuużo.Jak żadnego roku.Takich do jedzenia prawie nie mam.A tak je uwielbiam.Ale zawirowania wiosennej. i tam gdzie posiałam je nie wyszły.a te ozdobne wyszły i nawet jakieś zajady. i w kompostowniku też wyrosły i pozwoliłam im rosnąc.W tym roku wszyscy sąsiedzi mają dyniowe ozdoby

U mnie dżemów maluteńko idzie.To pigwy pójdą na ... nalewkę

Emilu22- witaj!
Dynie w tym roku w 97 & mam ozdobne.I raczej nie jadalne.A raczej nigdy ich kulinarnie nie próbowałam.
Trójsklepka

Zimowity

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu cudowne zdjęcia dla mnie są zapowiedzią jesieni. A tym zdjęciem https://images89.fotosik.pl/251/ad53bf08ad1ec6df.jpg przypomniałaś mi idę szukać mojej trójsklepki, może uda mi się jakiś mały kawałek sadzonki znaleźć i uratować.
Aniu a jeszcze spytam czy Twoje róże mają przewiewne miejsca.?
Jakie ładne jabłuszka.
Jakie ładne jabłuszka.

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Witaj Aniu
Tak mi szkoda,że te Twoje różyczki tak chorują, też pomyślałam o przewiewnych miejscach jak Danusia, bo wiem że to lubią, nie przycinałabym teraz, wyzbieraj zarażone liście i spal, a w przyszłym roku stosuj podane przez dziewczyny środki na przemian, u mnie są dwie takie róże bez liści, ale w tamtym roku rosła tam grusz która ciągle miała zarazę i te różyczki od niej łapały, została wycięta na jesieni 2018, w tym już lepiej, róże są zdrowsze, może coś je zaraża u Ciebie?
Kwitnienia w ogrodzie masz cudowne te Dalie, Mieczyki i Hortensje
pięknie się prezentują i podoba mi się bardzo drzewko na nóżce co wygląda jakby miało dredy co to jest? Zdjęcia bajeczne, a Fionkę wygłaskaj ode mnie. Pozdrawiam 

Tak mi szkoda,że te Twoje różyczki tak chorują, też pomyślałam o przewiewnych miejscach jak Danusia, bo wiem że to lubią, nie przycinałabym teraz, wyzbieraj zarażone liście i spal, a w przyszłym roku stosuj podane przez dziewczyny środki na przemian, u mnie są dwie takie róże bez liści, ale w tamtym roku rosła tam grusz która ciągle miała zarazę i te różyczki od niej łapały, została wycięta na jesieni 2018, w tym już lepiej, róże są zdrowsze, może coś je zaraża u Ciebie?
Kwitnienia w ogrodzie masz cudowne te Dalie, Mieczyki i Hortensje

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, moje róże w tym roku też chorują, choć nie wszystkie, jednak nic nie robię, poczekam do następnego sezonu i zobaczę, co z tego wyniknie. Jeśli sytuacja się powtórzy, wówczas zastosuję jakiś ekologiczny środek.
Pięknie kwitną Twoje dalie i hortensje.
Ogród nieustającą gra barwami.
Zdrówka.

Pięknie kwitną Twoje dalie i hortensje.

Zdrówka.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- anabuko1
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Przepiękne dalie, Aniu.

Pozdrawiam. Lucyna
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu, a czy u innych mieszkańców róże też tak chorują czy tylko Twoje .Zastanawiam się czy czasem zbyt dużo wilgoci nie ma w powietrzu od stawu, a noce chłodne i rosa osiada na liściach i w tym jest problem
PRZE-CU-DNA ta NN-kowa dalia
.

- anabuko1
korzo_m-Dorotko Dziękuję.Oj wdziera nam się ta jesień.Najgorzej ,że te noce taki juz zimne.
Jak tam twoja trójsklepka ??Jest ??
Danutko z No właśnie moje róże nie maja tak przewiewu.I chyba tam za gęsto jest innych roślin.Musze je na wiosnę poprzesadzam.
A jabłuszka i ładne i smaczne .I gruszki też dojrzewają

Krychna-Kryniu No mam się z tymi różami.Nie wszystkimi.ale niestety w dużej większości.
No chyba nie mam takiego przewiewnego miejsca. I może za gęsto i one sa tam posadzone.I miedzy nimi są różne roślinki.To co powysadzać je .Mam tam i przetaczniki i pysznogłówkę i jarzmianki i latrie i gipsówkę i aksamitki.
No może i coś mi i je zaraża.
One rośną w wiekszosci klomb różany przy siatce.A za siatka sosny zasiada.A po bokach pełno innych roślin.Bo u mnie wszędzie upchane.
Musze coś robić z tymi różami.Ok zmienny oprysk będę dawać. liście wygrabię.A dolomit mogę dać im ??
Dalie, Hortensje jeszcze pięknie kwitną . Mieczyki już malutko.
A ta tujka na pniu to Tuja plicata Whipcord.Właśnie taki dredzik.
Dziękuję.a fionke już wygłaskałam.
plocczanka-Lucynko A mnie wkurzają te gołe badylki u niektórych .a nawet w większości róż.
I chce je poratować jakoś.
Dalie i hortensje to chcociaż nie chorują i pięknie kwitną. Dziękuję za pochwałki.
JAKUCH-Jadziu Jedna sąsiadka mam ze 4 róże. to jej znosie rośną.a druga mam tylko Bonicę.I róż nie mają.
Ja już myślałam,że może te sosny sa siatka sąsiada na nie źle wpływają ??
Obejrzałam tej polecany filmik przez ciebie.I widzę trochę i moich błędów.Oprysku nie robiłam wieczorem .a rano.
Zmienności oprysku tez nie,Przewiewności dużej może tez nie mają. i jeszcze coś tam było..
I mi się podoba ta dalia Nn.Zresztą kilka NN mam Ale wszystkie dalie dla mnie są piękne.a w tym roku one pięknie kwitną.
Hosty

Inne jeszcze w świetnej formie

Elshorn strasza od połowy ma liście.

NN. wypusiła 2 długie baty prawie 2 metrowe.I na 40 cm u góry ma liście.a na dole goła.

Jak tam twoja trójsklepka ??Jest ??
Danutko z No właśnie moje róże nie maja tak przewiewu.I chyba tam za gęsto jest innych roślin.Musze je na wiosnę poprzesadzam.
A jabłuszka i ładne i smaczne .I gruszki też dojrzewają

Krychna-Kryniu No mam się z tymi różami.Nie wszystkimi.ale niestety w dużej większości.
No chyba nie mam takiego przewiewnego miejsca. I może za gęsto i one sa tam posadzone.I miedzy nimi są różne roślinki.To co powysadzać je .Mam tam i przetaczniki i pysznogłówkę i jarzmianki i latrie i gipsówkę i aksamitki.
No może i coś mi i je zaraża.
One rośną w wiekszosci klomb różany przy siatce.A za siatka sosny zasiada.A po bokach pełno innych roślin.Bo u mnie wszędzie upchane.
Musze coś robić z tymi różami.Ok zmienny oprysk będę dawać. liście wygrabię.A dolomit mogę dać im ??
Dalie, Hortensje jeszcze pięknie kwitną . Mieczyki już malutko.
A ta tujka na pniu to Tuja plicata Whipcord.Właśnie taki dredzik.

Dziękuję.a fionke już wygłaskałam.

plocczanka-Lucynko A mnie wkurzają te gołe badylki u niektórych .a nawet w większości róż.
I chce je poratować jakoś.

Dalie i hortensje to chcociaż nie chorują i pięknie kwitną. Dziękuję za pochwałki.

JAKUCH-Jadziu Jedna sąsiadka mam ze 4 róże. to jej znosie rośną.a druga mam tylko Bonicę.I róż nie mają.
Ja już myślałam,że może te sosny sa siatka sąsiada na nie źle wpływają ??
Obejrzałam tej polecany filmik przez ciebie.I widzę trochę i moich błędów.Oprysku nie robiłam wieczorem .a rano.
Zmienności oprysku tez nie,Przewiewności dużej może tez nie mają. i jeszcze coś tam było..

I mi się podoba ta dalia Nn.Zresztą kilka NN mam Ale wszystkie dalie dla mnie są piękne.a w tym roku one pięknie kwitną.
Hosty

Inne jeszcze w świetnej formie

Elshorn strasza od połowy ma liście.

NN. wypusiła 2 długie baty prawie 2 metrowe.I na 40 cm u góry ma liście.a na dole goła.

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
Fajny pokaz dalii.
Co jedna to piękniejsza. I ładne krzaczki Ci z nich porosły.
Szkoda, że hosty dość szybko tracą urodę liści.
Chciałoby się mieć je zielone dłużej.
Piękne zdjęcia trójsklepki.
Miłego dnia

Fajny pokaz dalii.

Co jedna to piękniejsza. I ładne krzaczki Ci z nich porosły.

Szkoda, że hosty dość szybko tracą urodę liści.
Chciałoby się mieć je zielone dłużej.
Piękne zdjęcia trójsklepki.

Miłego dnia

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Aniu, o różach napisałam na PW
cudne zestawienie
https://images90.fotosik.pl/252/2460b3c69bf38536.jpg
Kuruj się kochana, teraz nie trudno o infekcję, po gorącym lecie, przyszło nagłe ochłodzenie i skutki od razu widać, w przychodniach pełno ludzi.
Na działeczkę zawsze zdążysz, zdrowie najważniejsza rzecz. Ogród nie zając, nie ucieknie.
Jesień u Ciebie niezwykle kolorowa tak na rabatach jak w warzywniku. Ja w tym roku przegapiłam wysiew tykwy, ale nasion mam dużo, więc w przyszłym roku znowu będą. Dynie wszelkiej maści widzę u Ciebie pięknie rosną
Jabłka i grusze dorodne, u mnie w tym roku ani jednej gruszki, wszystko pospadało jabłek też niewiele na drzewach, susza zebrała plony z nawiązką
.
Szybkiego powrotu do zdrowia Ci życzę

Kuruj się kochana, teraz nie trudno o infekcję, po gorącym lecie, przyszło nagłe ochłodzenie i skutki od razu widać, w przychodniach pełno ludzi.
Na działeczkę zawsze zdążysz, zdrowie najważniejsza rzecz. Ogród nie zając, nie ucieknie.
Jesień u Ciebie niezwykle kolorowa tak na rabatach jak w warzywniku. Ja w tym roku przegapiłam wysiew tykwy, ale nasion mam dużo, więc w przyszłym roku znowu będą. Dynie wszelkiej maści widzę u Ciebie pięknie rosną

Szybkiego powrotu do zdrowia Ci życzę

Aniu witaj.
Moje ulubione owoce-gruszki.
Aniu jeszcze coś przypomniałam ,od wiosny spróbuj pryskać róże,pomidory i ogórki mlekiem .Ja pryskałam i były dobre rezultaty.
Kiedyś dawno temu jak nie było innych środków właśnie pryskali mlekiem.Mleko hamuje grzyby.
Moje ulubione owoce-gruszki.
Aniu jeszcze coś przypomniałam ,od wiosny spróbuj pryskać róże,pomidory i ogórki mlekiem .Ja pryskałam i były dobre rezultaty.
Kiedyś dawno temu jak nie było innych środków właśnie pryskali mlekiem.Mleko hamuje grzyby.
- anabuko1
- Emi22
- 200p
- Od: 12 cze 2016, o 09:34
Babie lato - kolorowe i jakie obwite w rozmaitości roślin !!
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.