Królestwo Aniusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pewnie jesteś szczęśliwa, że sobie popracowałaś w ogrodzie. Pogoda wczoraj była wyśmienita do takiej pracy (przynajmniej u mnie).
Fajnie wykombinowałaś z tym obrzeżem - drewno z lasu, polne kamienie. Wygląda ładnie i naturalnie :D
W oczku faktycznie, zawsze najwcześniej budzi się życie. Masz może rybki? Ja mam i już zaczynają szaleć tuż pod powierzchnią wody. Poza tym zauważyłam, że grzybienie zaczynają rosnąć ;:80
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p
Od: 31 sty 2008, o 00:13

Post »

Oj szczęśliwa i to bardzo ;:1 . W tygodniu ciężko mi się wybrać do ogrodu z dwójką małych dzieci ale staram się poświęcać mu jak najwięcej czasu. Pogoda była w niedzielę tak samo cudowna jak dzisiaj, więc poszalałam trochę. Dziś też wsadziłam jakieś dwa drzewka. A to już piękności dnia dzisiejszego
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam! Aniusia
-marzenia są po to by je urzeczywistniać-
Moje królestwo
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Aniusiu!
Wczoraj chodziłam po Twoim ogrodzie akurat wtedy,kiedy Ty chodziłaś po moim (hi,hi,hi). Ale ja nie mogłam "odezwać "się do Ciebie,bo miałam kłopot z netem.Strona chodziłam mi tak wolno,że nie miałam cierpliwości...
Dziękuję więc Ci dzisiaj za odwiedziny u mnie.

Masz bardzo łade oczko wodne!Powidz mi , ile litrów ma pojemności?Kawłek lasu taż się dobrze zapowiada! :lol: :lol: No i te dzisiejsze kwiatki.....
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Doskonale cię rozumiem i wiem jak wyglądają prace ogrodowe kiedy ma się małego brzdąca. Mój ogród w tym roku pielęgnowany jest z doskoku. Nie poświęcam mu tyle czasu ile bym chciała ale i tak nie narzekam. Dobrze, że wreszcie zrobiło się ciepło to można z dzieckiem wyjść na powietrze. Kiedy nie śpi to wiele się nie popracuje ale jak już uśnie na tym powietrzu to śpi i śpi .... a ja wtedy buszuję po ogrodzie z prędkością światła, aby przez ten czas jak najwięcej zrobić :D

Pięknie i kolorowo już masz w ogrodzie. I szalejesz z zakupami :lol: :lol: :lol: Co chwilę chwalisz się że posadziłaś coś nowego. Ale to bardzo fajnie. Chyba wszyscy tutaj mamy bzika na punkcie zakupów ogrodowych i pracy ... :D

Buziaczki dla córeczek Obrazek
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Nadchodzi okropniasta burza ale i tak zdążyłam już posadzić w swoim małym lasku sporo roślinek. Jak tylko ta burza nie zakłóci połączenia to zdjęcia pokarzę wieczorkiem. A teraz niech pada i podlewa to co zasadziłam.
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Tak jak wcześniej obiecałam kilka obrazków tego co dzisiaj posadziłam. Zostało solidnie podlane przez burzę i mam nadzieję, że będzie pięknie wszystko rosło
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Śliczne tulipany, takie w paseczki :D
A tempo prac, naprawdę godne pozazdroszczenia. Tylko tak dalej a wkrótce nie poznamy twojego ogrodu :D
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Oj Wiolu-gdyby tylko była odpowiednia pogoda mogłabym to tempo prac przyspieszyć ale jak to zrobić jak ciągle pada i pada. Uwielbiam przebywać w ogrodzie i pielić, oglądać, tworzyć, przerabiać, sadzić itd. Mogłabym całymi dniami pracować w ziemi ale niestety pogada nas nie rozpieszcza-to raz, kilka godzin w pracy -to dwa a i małe dzieci-to trzy. Ale mam nadzieję, że wszystko da się pogodzić i tego czasu na ogród też będzie coraz więcej. A dzięki forum mam ogromny zapał do pracy i do zakładanie czegoś nowego. Cieszę się, że istnieje to forum i Wy mili przyjaciele. Pozdrawiam cieplutko wszystkich! Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

U mnie również dziś pada od rana :twisted: A miałam takie plany ..... Pocieszam się tą myślą, że roślinki teraz dostaną wody za chwilę wyjdzie ciepłe słoneczko i będą rosły jak szalone. :D Oby tak było, bo w przeciwnym razie ........ ;:214
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Minęły kolejne dni ciężkiej ale jakże zadowalającej pracy na rabacie leśnej. Wczoraj przywiozłam chyba 10 worów ziemi a raczej runa leśnego z lasu i wysypałam wszystko do mojego lasu. Dzisiaj nawsadzałam jeszcze różnych roślin pochodzących z lasu i okolic. Choć jeszcze nie dokończone i nie rośnie tu jeszcze wszystko co bym chciała to wygląda to tak:
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

A to reszta mojego lasu
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jakże jestem Aniu ciekawa twojej leśnej rabaty, kiedy to roślinki podrosną i całość nabierze charakteru. Z pewnością będzie to piękny widok :D
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

przypadkowo poszłam na zakupy do biedronki i z czym wróciłam?
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek