Chwila relaksu - np. haft krzyżykowy

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
ODPOWIEDZ
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Reniu, wątku nie przeniesiono, tylko wszyscy teraz pewnie są zajęci... haftowaniem :lol: Ja też "popełniłam" pejzaż "Jesiennym szlakiem", a teraz siedzę nad bocianimi łowami - taką mam ostatnio zachciankę :lol:
Awatar użytkownika
Renia 4
200p
200p
Od: 5 paź 2008, o 17:49

Post »

Super, ja na razie kompletuję muline, kilka odcieni jeszcze mi brak i zacznę.
Niech no tylko uporam się z ogródkiem, i te liście mnie wszędzie prześladują, nawet we wzorach...
Dorciu , dzięki za odzew, dla poprawienia jesiennego humoru przesyłam "mojego" boćka.
Obrazek
Miłej pracy ;:108
Pozdrawiam wiosennie
dorcia
1000p
1000p

Post »

Reniu, dziękuję za boćka (niedawno odleciały, a ja już za nimi tęsknię). Ja ostatnio odkryłam pasmanterię, w której dostaję potrzebne mi kolory po przyzwoitej cenie.
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Piekne piekne wasze prace ja kiedyś chciałam sie nauczyć tak haftować niestety jestem w tym lewa A tak mi sie to podoba :cry: Z przyjemnościa ogladam wasze piekne prace Chyba będę musiała sie tez zmobilizować i spróbować od nowa ale ja bym musiała kupić już z narysowanym obrazkiem bo tak sama na czystym materiale to nigdy nic nie wyczaruje Ale na wsze sobie popatrze i oczy naciesze Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Renia 4
200p
200p

Post »

Deissy nie zartuj z poważnych ludzi. Moja córka rozpoczynała krzyżykować, gdy miala 7 lat. Popatrz, czy to takie trudne na czystej kanwie wyszywać? Najpierw zrób coś miniaturkowego zanim zabierzesz się za obraz .

Obrazek
Powodzenia
Pozdrawiam wiosennie
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale Reniu ,nigdy bym nie chciała z nikogo żartować.Naprawdę nie wiem dlaczego tak pomyślałaś .Jeśli Cie uraziłam to przepraszam.
Awatar użytkownika
Renia 4
200p
200p

Post »

Deissy, to takie powiedzonko, niczym mnie nie urazilaś, a wyszywanie na kanwie kolorowanej jest może proste "na oko", ale jak jest farba polożona niedokładnie i nie wiesz jakim kolorem wyszyć, bo poł oczka ma inny kolor i musisz się domyslać, to cie szlag może trafić szbciej niż przypuszczasz. A czystą sobie liczysz odpatrując ze wzoru. Ponadto kanwa z nadrukiem jest bardzo kosztownym nabytkiem. Powodzenia
Pozdrawiam wiosennie
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu kochana aż mi ulżyło.Wasze prace są piękne i wiem ze to lata praktyki. Masz racje kupienie kanwy z nadrukiem to kosztowna sprawa.Na razie naciesze oczy waszymi.
Pozdrawiam cieplutko Klaudia :D
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Klaudio,

poczytałam sobie ostatnie wpisy i wiesz, muszę Cię rozczarować. Nie są to lata praktyki. Ja swój pierwszy obrazek zaczęłam w kwietniu. Nigdy wcześniej nie krzyżykowałam a teraz .. prawie co wieczór stawiam kolejne xxx. Chcieć to móc ... ;)
Również zgodzę się z Renią - kanwa kolorowana tylko wygląda na łatwiejszą, w rzeczywistości łatwiej pracować na schemacie liczonym.
Pozdrawiam i liczę na to, że jednak sie skusisz i zaczniesz swoją przygodę z haftem. Tylko przygotuj się na to, że to wciąga - i to bardzo ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Renia 4
200p
200p

Post »

Prościutki obrazek "Noc wigilijna" wzór skopiowany z netu. Wydaje mi sie prosty nawet dla początkujących.
Obrazek
Pozdrawiam wiosennie
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu śliczny obrazek jak pięknie wykonany.Uwielbiam święta. :D
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kilka dni temu skończyłam taką pamiątkę ślubną. Foteczka z mojego bloga - dlatego podpisana ;)

Obrazek
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu .. ten wątek to już totalnie się zakurzył .. jestem w trakcie kolejnego obrazka, coraz bliżej końca, ale chyba będę fotki umieszczała w działe Hobby, bo tutaj to chyba nikt juz nie zagląda .. a szkoda ...
Lucyna
Moje storczyki ...
dorcia
1000p
1000p

Post »

Lucynko, pokaż swoje prace. Proszę :oops: Ostatnio też wykonałam kilka prac, ale jakoś czasu mam teraz mniej i na forowanie, i na fotografowanie (a może coś i z chęciami nie tak). Czasami wchodzę tylko żeby poczytać, a pisać nie chce mi się. Postaram się zrobić zdjęcia i wkleić to, co wyhaftowałam. :P
dorcia
1000p
1000p

Post »

Oto co ostatnio wyszyłam: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Stare prace - wreszcie oprawione: Obrazek Obrazek

Obecnie pracuję nad owocami; niektóre są już gotowe, ale jeszcze nie oprawione:
Obrazek Obrazek

Teraz wyszywam cytryny: Obrazek

A przede mną duża praca - sanna.
ODPOWIEDZ