Chwila relaksu - np. haft krzyżykowy
- deissy
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sie 2008, o 17:28

Piekne piekne wasze prace ja kiedyś chciałam sie nauczyć tak haftować niestety jestem w tym lewa A tak mi sie to podoba  
 Z przyjemnościa ogladam wasze piekne prace Chyba będę musiała sie tez zmobilizować i spróbować od nowa ale ja bym musiała kupić już z narysowanym obrazkiem bo tak sama na czystym materiale to nigdy nic nie wyczaruje Ale na wsze sobie popatrze i oczy naciesze Pozdrawiam

Deissy, to takie powiedzonko, niczym mnie nie urazilaś, a wyszywanie  na kanwie kolorowanej jest może proste "na oko", ale jak jest farba polożona niedokładnie i nie wiesz jakim kolorem wyszyć, bo poł oczka ma inny kolor i musisz się domyslać, to  cie szlag może trafić szbciej niż przypuszczasz. A czystą sobie liczysz odpatrując ze wzoru. Ponadto kanwa z nadrukiem jest bardzo kosztownym nabytkiem. Powodzenia

Pozdrawiam wiosennie

Klaudio, 
poczytałam sobie ostatnie wpisy i wiesz, muszę Cię rozczarować. Nie są to lata praktyki. Ja swój pierwszy obrazek zaczęłam w kwietniu. Nigdy wcześniej nie krzyżykowałam a teraz .. prawie co wieczór stawiam kolejne xxx. Chcieć to móc ... ;)
Również zgodzę się z Renią - kanwa kolorowana tylko wygląda na łatwiejszą, w rzeczywistości łatwiej pracować na schemacie liczonym.
Pozdrawiam i liczę na to, że jednak sie skusisz i zaczniesz swoją przygodę z haftem. Tylko przygotuj się na to, że to wciąga - i to bardzo ;)

poczytałam sobie ostatnie wpisy i wiesz, muszę Cię rozczarować. Nie są to lata praktyki. Ja swój pierwszy obrazek zaczęłam w kwietniu. Nigdy wcześniej nie krzyżykowałam a teraz .. prawie co wieczór stawiam kolejne xxx. Chcieć to móc ... ;)
Również zgodzę się z Renią - kanwa kolorowana tylko wygląda na łatwiejszą, w rzeczywistości łatwiej pracować na schemacie liczonym.
Pozdrawiam i liczę na to, że jednak sie skusisz i zaczniesz swoją przygodę z haftem. Tylko przygotuj się na to, że to wciąga - i to bardzo ;)