Oaza Spokoju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Oaza Spokoju

Post »

Barbula rzeczywiście zjawiskowa. I to jej obfite kwitnienie właściwie pod koniec sezonu. A kolor wydaje się zupełnie nierzeczywisty. :roll:
Kociaczek - słodziak do przytulania.
DzonaK

Post »

Piękne pole do popisu , już się nie mogę doczekać , żeby zobaczyć efekt końcowy .
Hektor prześliczny . Klimatyczne te miejsce z różami , ale tam musi pachnieć . Cudnie ;:138
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Asiu zima przed nami na planowanie, ja już mam mały zarys jak tam będzie, mam sporo roślin do podziału, więc wiosna będzie bardzo pracowita, to co można teraz to już dzielę i przesadzam. Hektor to kochany rozrabiaka. Pozdrawiam ;:196

Wandziu Barbula zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie, wsadziłam ją w tamtym roku na wiosnę, na efekty nie trzeba było czekać długo, oprócz tego,że kolor piękny to mnóstwo bzyków do niej przylatuje. spróbuję wiosną patyczki powkładać do ziemi może się ukorzenią. Pozdrawiam ;:196

Lady-r niestety nie znam nazwy tego zawilca, ale on się bardzo rozrasta, przypomnij wiosną to podeślę sadzonkę. Pozdrawiam ;:196

Jeszcze kwitną i zdobią ogród, chociaż coraz więcej jesiennego krajobrazu.

Cubany wciąż czarują, jak ja się cieszę że wsadziłam trzy krzaczki koło dróżki prowadzącej z garażu do domu, tak więc jak wracam z pracy to witaja mnie te piękne widoki ;:167

Obrazek

Jalitah ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Schloss Eutin

Obrazek

Obrazek

Artemis

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudnie zakwitła Barbula ,chryzantemy i marcinki ,a także różyczki .Co znaczy dobra ziemia i podlewanie z nieba. Miłego weekendu Krysiu ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu jak byłam ostatnim razem na giełdzie to pani starsza miała sadzonkę Barbuli, ale zawahałam się i nie kupiłam, teraz widzę, że zrobiłam błąd ;:224 Jalitah i u mnie zbiera się do kwitnienia :tan
Który raz z kolei ona kwitnie? Ma wigor :uszy
Eden cudna ;:167
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Artemis jest różą fantastyczną. Ma wszystkie zalety, a wad to ja u niej nie widzę wcale. Gdybym miała robić szpalerek z jednego gatunku, to właśnie ją bym wybrała. :D
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Jak jeszcze pięknie kwitną Ci róże! Shloss Eutin nie rozpoznałam :shock: . Wygląda raczej jak róża angielska a nie niemiecka :wink: . Takie giętkie ma pędy, takie zwieszone kwiatki. U mnie wystartowała z obfitym bukietem ale cos poszło nie tak i skończyła smętnymi mumiami. A Artemis jest taki świeży jakby to był czerwiec a nie październik ;:138 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Piękny tydzień za nami ;:3 można było działać w ogrodzie, prawie posprzątałam wszystkie rabatki, kwitną jeszcze niektóre różyczki, liście na krzewach mają fantastyczne kolorki, mój cudowny klonik mieni się prześlicznymi barwami ;:31

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kasiu ;:196 Artemis to cudowna róża, te jej ślubne bukieciki po prostu uwielbiam :) ma dwa krzaczki koło siebie tak,że efekt jest jeszcze lepszy, nie wiem tylko czy aby nie za blisko posadziłam ;:218 bo fajnie się rozrastają z roku na rok. Schloss tak właśnie zwiesiła teraz te swoje kwiatuszki, ale wyglądało to bardzo romantycznie, też wybujała ładnie i krzew się zagęścił, właśnie ją związałam żeby wiatry nie wyłamały jej grubych łodyg. Kasiu dla Ciebie bukiecik Bouquet Parfait, tak się zaróżowiła jesiennie ;:167

Obrazek

Wandziu ;:196 zgadzam się jest to wspaniała róża, ale jest jeszcze jedna w której bardzo jestem zakochana to Garden of roses, mam trzy krzaczki i gdyby nie to ,że powiedziałam sobie pas co do krzaczków różanych, to dokupiłabym jeszcze, pewnie to nastąpi gdy już nie będę pracować zawodowo,kwitnie do tej pory, ślicznotka, dla Ciebie jej foteczka.

Obrazek

Aniu ;:196 Nic straconego, można dokupić ze szkółki wiosną,a widok kwitnącej roślinki jest niesamowity, błękitny obłoczek, szczerze polecam ten krzew. Jalitah kwitnie bosko, dla Ciebie Aniu, Jejmość pięknotka w jesiennych barwach;:167

Obrazek

Jadziu ;:196 z tym podlewaniem to krucho ostatnio, już miałam nadzieję,że dziś popada, przesadzałam parę roślin i wiem jak sucho w ziemi jest, przydałby się porządny prysznic z nieba przed nadejściem przymrozków. Jadziu róża Cubana jest niesamowita, kwitnie takimi wielkimi bukietami, ten dla Ciebie ;:196

ObrazekCDN
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejszy październikowy dzień na fotkach ;:77

Brateczki

Obrazek

Fortuna

Obrazek

Hansestadt Rostock ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cler R
Obrazek

Hortensje
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ghita R cudowny zapach ;:167
Obrazek

Hot Chocolate
Obrazek

Caramella herbaciana róża, zapach, kolor na 5+
Obrazek

Princes Anne ;:167
Obrazek

Obrazek

RU
Obrazek

Pastella przybrała jesienne barwy obok Pomponella
Obrazek

Czy zdąży zakwitnąć?
Obrazek

Graham Thomas zakwitnął na wyżynach
Obrazek

Bodziszek Ballerina urocze maleństwo ;:167
Obrazek

Soul piękny kolor ;:167

Obrazek

Novalis

Obrazek

Jesienne barwy liści Kloniku ;:167

Obrazek

Obrazek ;:100
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu Gardenka rzeczywiście śliczna róża i mam nadzieję ,ze w przyszłym roku moja porządnie wystartuje i bedzie na czym oko zawiesić.W tym roku kwitła lecz szały nie było.Twoje róże jeszcze cudownie kwitną czy Hansestadt Rostock jeszcze tak cudnie kwitnie?????. Moja już odpuściła, ale w tym sezonie dała pokaz kwitnienia. klonik ślicznie się przebarwił mojemu opadają liscie za to wiosną jest cudny. Miłego weekendu oby jeszcze pogoda dopisała ;:196
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ;:196 Hansestadt tak kwitnie to są dzisiejsze fotki :D ja mam nadzieję,że jutro popada, mam do przesadzenia iglaka i pigwowca w których musi pomóż mi mój mąż, a kopie się beznadziejnie więc modlę się o deszcz, a dziś brakło wody osiedlowej więc i w lesie sucho, dobrze że już mamy wodę gminą ze studni głębinowej bo tak to by była masakra.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Krysiu,róże masz przepiękne w ogrodzie ,jakby to nie była jesień ,takie świeże kolory i piękne płatki ,na pewno bardzo pachnące i czerwieniejące klony dodają uroku temu ogrodowi ,wspaniałe widoki u Ciebie ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu jak miło pooglądać różane perełki :D Masz bardzo ciekawe odmiany.
Kupujesz tej jesieni nowe róże? Ja na razie nie zamawiam, może na wiosnę jakąś jedną pięknotkę?
Jesienne kolory liści cudne, uwielbiam tę grę kolorów ;:167
U mnie ma popadać cały tydzień, właśnie złapało mnie pierwsze przeziębienie ;:224

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Krysiu, dziękuję za piękną dedykację z różą :D . Ile jeszcze masz kwitnień :heja . RU taka obfita ;:108 , moja zakończyła na pąkach. Bardzo efektownie zaczerwieniła się hortensja, ma bardzo żywy kolor. O tej porze wiele hortensji ma już bure szmatki na pędach a u Ciebie taki śliczny, żywy kolor. Widzę, że kwiatem uraczyła też Clair Reneissance. Krysiu, czy kolor tej róży jest widoczny z daleka na rabacie? Bardzo podoba mi się ta róża i mam zamiar ją kupić na wiosnę ale ona jest z grupy "bladawców" i obawiam się, że ten kolor zginie na rabacie. Czy słusznie się obawiam? :wink: 8-)
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu mam nadzieję ,ze i ciebie trochę podlało, a wiatr nie narobił zniszczeń.Moja Hansestadt już bez kwiatu i bez pąku niech idzie spać . Czas na nie wszystkie ułożyć sie powoli do snu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”