Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
Witaj Mariusz - podoba mi się nie tylko wejście do ogrodu , lecz również piwonie i i inne byliny jak również smakowite zbiory z sadu

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariusz cudna Edenka i w tle warzywnik.
Kwintesencja ogrodu. 
- silversnow
- 500p

- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Juz jestem i podziwiam .
A zdecydowanie jest się czym zachwycać
Moja wyczekiwana różana ścieżka u Ciebie już czaruje kolorami. Przepieknie wygląda wejście na Twoja działeczkę
Przepiękne masz też powojniki, piwonie i liliowce.. A te truskawy i czereśnie.. Kusisz , bardzo kusisz
Rabatki czyściutkie, zadbane. Jakby to młode pokolenie powiedziało ..Mariuszu , szacun dla Ciebie 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Piękne widoki
Róże przy furtce zjawiskowe
Tak pięknie wyeksponowane naprawdę robią wrażenie. Czereśnie uwielbiam, ale rzadko jem, bo obawiam się "dzikich lokatorów" mogących w nich zamieszkiwać 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne zdjęcia z ogrodu .;)
Róże Wszystkie wyglądają pięknie .
A ta na łuku szczególnie.
Piwoniowa kolekcja bardzo ładna.
Czeresnie...aż ślinka cieknie.
Ładne powojniki, irysy.
I ta kępa napastnic ślicznie wygląda. Tak dużo tam posadziles ??
Róże Wszystkie wyglądają pięknie .
A ta na łuku szczególnie.
Piwoniowa kolekcja bardzo ładna.
Czeresnie...aż ślinka cieknie.
Ładne powojniki, irysy.
I ta kępa napastnic ślicznie wygląda. Tak dużo tam posadziles ??
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Róże w bramce czarują
o chyba marzenie każdego różomaniaka
Moje naparstnice marne w tym roku, a Twoje cudne.
Moje naparstnice marne w tym roku, a Twoje cudne.
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Witajcie 
U mnie deszczu w dalszym ciągu brak, susza na maxa, ja nie wiem jak to będzie, za każdym razem co niby zapowiadają, że ma coś padać, to nie pada. Na działce jakoś rośnie wszystko ale takie podlewanie wodociągowe nie daje efektu takiego jaki byłby po deszczu. Wena jakoś przy tych upałach słaba, nie udało mi się jeszcze nadrobić wszystkich Waszych wątków
ale będę się starał 
Po odpowiedziach trochę pokazu powojnikowo-liliowo-liliowcowego
Alu[Biedronka641], Alicjo[Alicja125], Maryniu[marpa], Marlenko[wagabunga123], Gosiu[MArgo2], beacik78, Marto[MartisM], Marto[koziorozec], Elu[Ketmia], Pestko, Andrzeju[any57], Teresko[inka52], Soniu[cyma2704], Olu[silversnow], Małgosiu[clem3], Iwonko[Iwonka1] dziękuję za miłe słowa i za odwiedziny
Beatko[Bazyla] zapach faktycznie w bramce jest niesamowity, nic tylko stać i wąchać, niestety kwitnienie już się kończy.
Efkakam efekt taki właśnie chciałem osiągnąć, niestety nie przewidziałem, że pergola nie do końca wytrzyma ciężar i muszę myśleć nad jakąś poprawą, bo się przechyla przy dużych wiatrach.
Jadziu[JAKUCH] przy pergoli rośnie Aloha i Laguna, a przy obelisku tak jak mówisz Eden Rose
Elu[pela11] pomidorki odpukać jakoś sobie radzą, już trochę owoców jest, tylko takie maławe, pewnie z braku wody, chociaż co drugi dzień je podlewam
Aniu[anabuko1] naparstnice posadziłem w sumie 2 sadzonki, które tak się rozrosły
i efekt był bardzo fajny 
Małgosiu[gosmara] co do hosty muszę się upewnić, bo nie chcę strzelać, a na działce mam zapisane, gdzie która posadzona

U mnie deszczu w dalszym ciągu brak, susza na maxa, ja nie wiem jak to będzie, za każdym razem co niby zapowiadają, że ma coś padać, to nie pada. Na działce jakoś rośnie wszystko ale takie podlewanie wodociągowe nie daje efektu takiego jaki byłby po deszczu. Wena jakoś przy tych upałach słaba, nie udało mi się jeszcze nadrobić wszystkich Waszych wątków
Po odpowiedziach trochę pokazu powojnikowo-liliowo-liliowcowego
Alu[Biedronka641], Alicjo[Alicja125], Maryniu[marpa], Marlenko[wagabunga123], Gosiu[MArgo2], beacik78, Marto[MartisM], Marto[koziorozec], Elu[Ketmia], Pestko, Andrzeju[any57], Teresko[inka52], Soniu[cyma2704], Olu[silversnow], Małgosiu[clem3], Iwonko[Iwonka1] dziękuję za miłe słowa i za odwiedziny
Beatko[Bazyla] zapach faktycznie w bramce jest niesamowity, nic tylko stać i wąchać, niestety kwitnienie już się kończy.
Efkakam efekt taki właśnie chciałem osiągnąć, niestety nie przewidziałem, że pergola nie do końca wytrzyma ciężar i muszę myśleć nad jakąś poprawą, bo się przechyla przy dużych wiatrach.
Jadziu[JAKUCH] przy pergoli rośnie Aloha i Laguna, a przy obelisku tak jak mówisz Eden Rose
Elu[pela11] pomidorki odpukać jakoś sobie radzą, już trochę owoców jest, tylko takie maławe, pewnie z braku wody, chociaż co drugi dzień je podlewam
Aniu[anabuko1] naparstnice posadziłem w sumie 2 sadzonki, które tak się rozrosły
Małgosiu[gosmara] co do hosty muszę się upewnić, bo nie chcę strzelać, a na działce mam zapisane, gdzie która posadzona

- Bazyla

- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Mario jak u Ciebie liliowo się zrobiło
Piękne wszystkie kwitnienia. Szkoda, że u Ciebie taka susza, ale u mnie jest podobnie. Suche chmury krążą i krążą, ale nic nie spada na ziemię. No może dziś wreszcie, bo znowu się zachmurzyło.
Mam pytanie, czy znasz nazwę tej piękności https://www.fotosik.pl/zdjecie/906c72bfff7556ac ? Bo wydaje mi się, że jest to taka sama jak ja mam. I jeszcze interesuje mnie ta czekoladowa na ostatnim zdjęciu.
Pozdrawiam i życzę deszczu
Piękne wszystkie kwitnienia. Szkoda, że u Ciebie taka susza, ale u mnie jest podobnie. Suche chmury krążą i krążą, ale nic nie spada na ziemię. No może dziś wreszcie, bo znowu się zachmurzyło.
Mam pytanie, czy znasz nazwę tej piękności https://www.fotosik.pl/zdjecie/906c72bfff7556ac ? Bo wydaje mi się, że jest to taka sama jak ja mam. I jeszcze interesuje mnie ta czekoladowa na ostatnim zdjęciu.
Pozdrawiam i życzę deszczu
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Beatko ta ze zdjęcia to powinna być jako Girafe ale niestety nie mam pewności czy nią jest
ostatnia to Night Flyer 
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witaj Mariusz . widzę ,ze u Ciebie już liliowo , pomimo suszy już kwitną , bardzo ładne , ja muszę poczekać ,gdyż pąki mają małe to jeszcze trochę
. Miłej niedzieli
- Ketmia

- Od: 23 cze 2006, o 10:57
Mariusz, a gdzie masz zdjęcia hortensji? Jakoś się ich nie dopatrzyłam.
Eden zjawiskowy!
Eden zjawiskowy!
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mariuszu wybacz zgubiłam się na działkach i nie mogłam znaleźć Twojego ogródka. Już jestem i nadrobiłam zaległości! Masz doskonale rozplanowaną działkę, wszystko tu jest warzywnik, drzewa owocowe i bogactwo kwiatów...oczywiście miejsce wypoczynku też
Śliczne powojniki, kwitną róże i wspaniałe lilie
Pomidory owocują i widzę tez posadziłeś jakby w pierścieniach, jakie masz spostrzeżenia bo jak mam tak posadzone w tunelu i chyba będę zadowolona
Pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę 
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Mariuszu Edenka w obelisku prezentuje się ślicznie, dla mnie póki co zajmuje pierwsze miejsce...póki mnie nie zawiedzie
. Ładnie też kwitnie słoneczniczek
, mój nie kwitnie bo spalony
ale są siewki
Ładne masz już pomidorki, moje w ilości sztuk trzech z braku miejsca posadzone wśród kwiatów
Bardzo ładna ta twoja działeczka, zadbana..dużo kolorków i piękne powojniki. U mnie burzy, chmurzy ale nie pada..znów pewnie czeka podlewanie z węża. 
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mariuszu pięknie Ci kwitną lilie śliczne odmiany a twoje clematisy po prostu dają po oczach
cudo. Pozdrawiam 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
-
--julian--

- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Mariuszu Zgubiłem Cię, ale odnalazłem Twój ogród
Lepiej późno niż wcale
Super się wszystko rozrosło i świetnie rośnie. Pogoda sprzyja pomijając suszę
Cudne masz powojniki, całe oblepione kwiatami, że w niektórych miejscach prawie liści nie widać
Lilii uzbierałeś już pokaźną kolekcję widzę i bardzo ciekawe okazy się trafiają
Pozdrawiam
Super się wszystko rozrosło i świetnie rośnie. Pogoda sprzyja pomijając suszę
Pozdrawiam