Pierwsze koty za płoty IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty IV

Post »

Jadziu, spokojnie możesz nadać przesyłkę już w środę ;:196 Mamy zamiar wracać w piątek, to od razu będę mogła wsadzić na miejsce. Czy jeszcze coś bym chciała? Oj, chciałabym, chciała, chciałabym, chciała....... :tan
Te orliczki to miniaturki kupione już kwitnące. Śliczne są takie maluszki ;:oj Ale inne też już gonią.

Obrazek

Ewuś, każde zakupy cieszą ogromnie, nie tylko te roślinne ;:108 Ale ile bym nie kupiła, to i tak chciałabym jeszcze więcej. Każdego roku przybywa nowinek, które zapadają nam w pamięć. I drążą tak długo, aż czujemy, że są nam całkowicie niezbędne. Po prostu nie da się bez żyć :;230 Dlatego wcale mnie nie martwi, jak mi coś zmarznie, w ten sposób mam miejsce na coś nowego. Dzięki temu jesienią będę mogła sobie kupić nową różyczkę, a może nawet ze dwie ;:108

Obrazek

Aniu, myślę, że mój eM w ten sposób głuszy wyrzuty sumienia, że ze mną nie jeździ na działkę ;:131
Trawniki strasznie nam zarastają mchem, szczególnie tam, gdzie jest więcej cienia. Przez jakiś czas będzie wyglądał lepiej, ale wiadomo, że nie na zawsze ;:185

Obrazek

Maryniu, to taki szemrany odpoczynek. Nie dostałam urlopu, tylko wolne. Później będę musiała wszystko odrobić i szybko zapomnę, że odpoczęłam. W ten sposób pracodawca próbuje zamaskować brak personelu, ale przecież wiadomo, że na dłuższą metę tak się nie da ;:185
Mam nadzieję, że jeszcze kilka tulipanków na mnie zaczeka. W pąkach jet jeszcze Brooklyn, chciałabym go zobaczyć, bo w tamtym roku nie zaszczycił mnie kwitnieniem. Dziękuję ;:196

Obrazek

Ewlelinko, czasu mam tak mało, że ciągle nie mogę obrobić swojej niewielkiej działeczki. Najczęściej jadę po nocnym dyżurze i mimo, że staram się coś zrobić, to ciągle jestem do tyłu. Jak już wszystko posadzę, co mam do posadzenia, to będę mogła trochę zwolnić, a to już przecież niedługo :heja
Na swoje doniczki z sadzonkami patrzę z niepokojem, chyba będę musiała ponownie wziąć kilka dni urlopu, żeby wyrobić się z sadzeniem. Szczególnie, że jak wiadomo, najwięcej czau zajmuje znalezienie miejsca :;230

Obrazek

Jagno, na mojej głównej różance również przybywa roślin towarzyszących różom. Sama przyznasz, że niektóre są wprost stworzone do roli dam dworu, dopiero wtedy widać, że do tanga trzeba dwojga :heja
Jedziemy do Krakowa, będziemy włóczyć się po knajpkach, zwiedzać, jeździć rowerem. Odwiedzamy naszą kochaną ciocię i z nią też spędzimy sporo czasu. A może jeszcze coś nam się uda?

Obrazek

Dzisiaj na działce byłam bardzo krótko, po po pierwsze byłam zmęczona po racy, a po drugie jutro jedziemy i musiałam jeszcze dokończyć pakowanie.
Rano było okropnie zimno, musiałam na jakiś czas założyć dodatkową bluzę, bo tak mnie telepałoObrazek Jak najszybciej wzięłam się za sadzenie cebulek, które ze sobą przywiozłam. Posadziłam tygrysówki, mieczyki abisyńskie, trzy rodzaje eukomisów i śniedki saundersa

W tym roku ponownie zakwitnie rodgersjaObrazek

Obrazek

Myślałam, że jak tylko posadzę, to będę zmykać do domu, ale w końcu słonko wyjrzało zza chmur i zrobiło się trochę przyjemniej. Dzięki temu wypieliłam główną różankę i jeszcze jeden bardzo zachwaszczony zakątek. Mam jeszcze takie dwa, gdzie w tym roku nie zdążyłam zajrzećObrazek I wiadomo, jak wyglądają ;:108

Przez tydzień, mnie będzie, dlatego dzisiaj sobie zaszaleje i zasypię Was zdjęciami. Za tydzień będą już nieaktualne, szkoda ich.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już prawie wszystkie rurki są zapełnione ;:oj W ubiegłym roku taki stan był dopiero na początku czerwca, a teraz mamy dopiero maj ;:202 I co dalej?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W tym roku będą kwitły chyba wszystkie moje Martagony, a mam ich kilka gatunków ;:65

Obrazek

I Rutewka orlikolistnaObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciekawe czy po tygodniu, uda mi się jeszcze zobaczyć jak kwitnie?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzę wam miłego tygodnia i do zobaczenia za kilka dniObrazek
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Iwonka1 pisze:
W tym roku będą kwitły chyba wszystkie moje Martagony, a mam ich kilka gatunków ;:65

Obrazek
To mi się rozjaśniło co mi wyrosło ;:306
W ubiegłym roku nie kwitła, a teraz zbiera się do roboty :tan
Mam dużo poskrzypki i nie mam takich ładnych listków jak u Ciebie.
Wiesz ile muszę się nasłuchać od M. narzekań na ten trawnik, że mech, że chwasty...., a najnowszy pomysł to może kwietna łąka ;:224
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, Ty w Krakowie! ;:215 Będzie mnóstwo wrażeń, a nas - jak sądzę - uraczysz fantastycznymi fotkami z pobytu. ;:63
Działeczka kwitnie, ;:333 roślinki dorodne, ;:215 pszczółki uczciwie zapracowane, ;:303 woda z nieba podlała, ;:63 czegóż chcieć więcej...
Odpoczywajcie i wracajcie szczęśliwie. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Już prawie wszystkie rurki są zapełnione ;:oj W ubiegłym roku taki stan był dopiero na początku czerwca, a teraz mamy dopiero maj ;:202 I co dalej?
Iwonko jak masz taki problem to kierunek do mnie sporo domków czeka na wynajem :wink: a moje murarki gdzieś wybyły nie widać ich ;:174 .Tulipany u mnie juz wspomnieniowe pozostały tylko liscie a u Ciebie szaleja na całego
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Miłego wypoczynku :wit Pięknie wyglądają rabaty :D Zdjęcia pszczół z bliska cudowne ;:oj Kupowałaś w kokonach murarki? Czy mogłabyś napisać o swoich doświadczeniach z nimi? Chciałabym za rok też dać pszczołom schronienie ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko gdzieś musiałam wysłać post po wertykulacji trawnika, bo wiem że komentowałam, a nie ma ;:130 A komentarz był taki ...jak to dobrze że ja nie mam trawnika tylko trawę :D Takiej pracy na pewno nie wykonałabym a na M nie ma co liczyć. Hiacynt zapowiada się bardzo interesująco i te pomarańczowe pełne tulipany są śliczne takie owocowe :D Czekam na telefon i bardzo się cieszę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jedziesz do Krakowa, to zapraszam do siebie.
Na moim trawniku też dużo mchu, wertykulacja bardzo pomaga, ileż dziadostwa z trawy wyciąga, zawsze mnie zaskakuje ilość. Posypuję trawniki dolomitem dobry tani sposób, polecam.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko..przyjemnego wyjazdu i wrażeń życzę a po przyjeżdzie masę kwitnień na działce. ;:168 . Moja działeczka już po wertykulacji, potem dałam nawóz...rośnie w ekspresowym tempie z czego eM bardzo nie zadowolony. ;:306 . Życzę ;:3
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Wszystkie trzy odmiany mam u siebie, Polish Spirit maleńki, więc nie mam jeszcze o nim opinii, choć czytałam bardzo dobre. Pozostałe dwa zeszłoroczne, ale już pięknie kwitną ;:108
Ach ach jakie cudne tulipany ;:173 U mnie już zostały marne resztki :(
A gdzie tak wyjeżdżasz? Bo jakoś mi to umknęło :oops:
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

A moje Martagony jakoś nie kiełkują (sadziłam jakieś 2-3 tygodnie temu) i zaczynam się martwić, a jeszcze jak na złość kret tam podrył ;:174
Cudne murareczki, pracowite stworzonka ;:167
Pozdrawiam Iwonko!
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Iwonko nadrabiam zaległości i jestem oczarowana Twoimi roślinami ;:138 zdjęcia też piękne ;:215
Murarek zazdroszczę (ale tak pozytywnie :wink: ) i podziwiam.

"Przez tydzień, mnie będzie, dlatego dzisiaj sobie zaszaleje i zasypię Was zdjęciami" - Iwonko, jeżeli u Ciebie tak się objawia szaleństwo, to proszę szalej dziewczyno, szalej do woli ;:306 a my będziemy podziwiać owoce tego szaleństwa :lol:

Miłego wypoczynku ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Iwonka martagony na pewno pięknie zakwitną....ilość robi wrażenie.
Wiosna w pełni...szaleństwo kolorów, kształtów i zapachów.
Ruch wśród najmniejszych i tylko cieszyć się cudnym cieplutkim majem. U mnie ulewa...ledwo schowałam pomidory.
Odpoczywaj i zbieraj siły. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Iwonko co za przepiękne zdjęcie. ;:oj

Obrazek

Mówiłaś, że M nie chętny, ;:131 ale jak się już zabrał za trawnik, to nie odpuścił. ;:138 Dokupiłaś powojników, ;:215 a ja swoje wyekspediowałam pod płot, bo mnie denerwowały badyle przy tarasie jesienią i zimą. :roll:
Jednoroczne szybko się sadzi, a chwasty i tak zawsze będą szybsze niż my. ;:306
Odpoczęłaś i z nowymi siłami ruszysz do pracy i na działkę. ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko bardzo dziękuję za odwiedziny i bardzo miłe wczorajsze popołudnie. Jesteście bardzo sympatycznymi Ogrodnikami... tak, tak! Twój M też jest ogrodnikiem, bo interesował się roślinami i brał udział w naszych dyskusjach ;:162 Burza przyspieszyła nasze rozstanie, ale liczę na spokojniejszą penetrację grządek z łopatką następnym razem ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miło było Was poznać, zapraszam w lipcu do mojego ogródka.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”