Sępolia - fiołek afrykański cz.1
-
- 200p
- Od: 17 maja 2007, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko, twoja kolekcja fiołków jak zwykle - zachwyca! Liście, które od ciebie dostałam, mają już swoje "dzieci" nie wszystkie się przyjęły
Ale dostałam też kilka od koleżanki , w sumie mam pięc młodych roślinek, dwa listki są jeszcze uśpione i kilka nowych w wodzie. Dostałam też dwie dorosłe rośliny - z czego jedna kwitnie. Niestety mam ją w pracy, a ja teraz w łóżeczku walczę z choróbskiem
Z kilka dni będę mogła zrobic zdjęcie.

Ale dostałam też kilka od koleżanki , w sumie mam pięc młodych roślinek, dwa listki są jeszcze uśpione i kilka nowych w wodzie. Dostałam też dwie dorosłe rośliny - z czego jedna kwitnie. Niestety mam ją w pracy, a ja teraz w łóżeczku walczę z choróbskiem

Z kilka dni będę mogła zrobic zdjęcie.
Pozdrawiam, Małgosia
Witam :))))
witam wszystkich fanów przepięknych fiołków:)
nie mogę sie napatrzeć na te wszystkie cuda....
Jeśli chodzi o fiołeczki - jestem amatorką ..mam 16 lat i moje zainteresowanie tymi kwiatkami pojawiło się dopiero jakiś miesiąc temu gdy dostałam fiołka afrykańskiego od mojej wychowawczyni... Fiołek ledwo żył
na szczęście żyje do tej pory ale nie wypuszcza listków... razem z mamą przesadziłam go i też podkradłam ostatnio 2 listki ze szkoły i wsadziłam do ziemi i czekam na efekty
zwykle po jakim czasie pojawiają się nowe listki po wsadzeniu?
serdecznie wszystkich pozdrawiam

nie mogę sie napatrzeć na te wszystkie cuda....

Jeśli chodzi o fiołeczki - jestem amatorką ..mam 16 lat i moje zainteresowanie tymi kwiatkami pojawiło się dopiero jakiś miesiąc temu gdy dostałam fiołka afrykańskiego od mojej wychowawczyni... Fiołek ledwo żył

serdecznie wszystkich pozdrawiam

Czy to normalne? Fiołek
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.