Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelinko same dobre wiadomości! deszcz podlał ogród, a Ty kończysz leczenie i córcia zdrowa :D
Ogród ślicznie się prezentuje, to najkorzystniejsza dla ogrodów pora ;:215 no i to bogactwo roślin, róż, powojników, lilii aż się w głowie kręci ;:219 Wesołego pikniku i ciekawych zakupów różanych :wit
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudnie wygląda powojnikowy "filar" ;:173 Bardzo kolorowo i uroczo w twoim ogrodzie... Masz dużo miejsca, będziesz miała jeszcze więcej, ale trawniczek i tak jeszcze chcesz uszczknąć ;:306 Ehh... my wiecznie nienasyceni Ogrodnicy :wink:
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moją uwagę też od razu przykuł ten piękny powojnik!
A róże jakie cudne! Niesamowicie wszystko Ci kwitnie!
A masz rację, trawnika zdecydowanie można uszczknąć!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Witaj! Widzę, że masz sporo róż. Kolorowo u Ciebie ;:333
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Ewelko, śliczny ogród , tyle kwiatów , kolorów ;:oj nie wiem którą roślinkę pochwalić wszystkie cudowne ;:167
Ta roślina na tych hektarach za Twym ogrodem , to jakaś roślinka z rodziny motylkowych , może to soja w naszym regionie,
w tym roku, też są obsiane całe pola tą roślinką. ;:168
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelinko jest czym się chwalić :) muszę przyznać, że rabaty bardzo ładnie rozplanowała :) wszystko do siebie pasuje, a ta różana wcale nie wygląda tak źle :) ;:63
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

My już po pikniku ;:333 . Było całkiem fajnie ;:108 . Pojadłyśmy, porozmawiałyśmy, pośmiałyśmy się z innymi Mamami i Paniami ;:108 . Były gry, zabawy i różne atrakcje a przy okazji oficjalne otwarcie nowo powstałego placu zabaw dla dzieci niepełnosprawnych ;:108 . Dzisiaj u mnie straszny upał. Do południa było pochmurno i jeszcze jako tako ale potem tragedia ;:oj . Nic tylko leżeć w cieniu . Na spacer w taką pogodę pójdziemy dopiero wieczorkiem o ile burze nie pokrzyżują nam planów. Moja Emilka ostatnio oswaja się z rowerem takim z pedałami bo do tej pory szalała na biegowym ;:333 . Teraz nie idzie Jej to już tak łatwo bo trzeba mieć siłę ;:173 . W każdym razie trening czyni mistrza więc trzeba ćwiczyć .

Izabelo sznurek na pranie jest u sąsiadki . Ja oczywiście też mam ale w takiej części działki, że na zdjęciach go nie widać ;:173 .

Krysiu lilie powoli pokazują swoje piękne kwiaty. Z dnia na dzień zakwitają kolejne :tan . Może i u Ciebie już kwitną ;:108 . Dziękuję ;:196 . Udanego popołudnia życzę :wit .

Krysiu-leszczyno witaj :wit . Wieża to dobre słowo ;:333 . Powojnik rośnie na takiej piramidzie z trzech bambusów. Nie jest to konstrukcja długowieczna więc lepiej zastosować druty zbrojeniowe. Mocne, stabilne i nie połamią się przy mocnym wietrze. Ja właśnie planuję zamienić bambusy na coś trwalszego. Może sąsiad pospawa mi właśnie taką piramidkę ;:173 . Dziękuję i pozdrawiam ;:196 .

Alicjo zdecydowanie wolę umiarkowaną temperaturę bo wtedy rośliny kwitną dłużej i nie cierpią tak jak w upalne dni. Niestety na to wpływu nie mamy ;:185 . Szkoda, że powojniki u Ciebie nie chcą rosnąć :( . Próbowałaś już z włoskimi ??

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu bardzo dziękuję, piknik był udany ;:333 . Zakupy różane planuję bliżej jesieni albo i wiosny ;:224 . Teraz karmię oczy zdjęciami róż na forum ;:306 . Pozdrawiam :wit .

Aniu filar nieco się przekrzywił :roll: ale nadal ładnie wygląda z daleka. Chciałabym uszczknąć jeszcze trochę trawy na rzecz różyczek :lol: . Po co tyle trawy mieć do koszenia, na drugiej działce będzie jej na początku wystarczająco ;:306 .

Mariolu trawkę nawet trzeba uszczknąć bo tamto miejsce prosi się o większą rabatę z różami. Widzę ją z okna, z balkonu ;:108 . Trawy będę miała pod dostatkiem jak tylko kupimy działkę. Zakochałam się w różach i będzie ich u mnie z roku na rok coraz więcej. Starszaki pięknie kwitną a młodziki też wcale nie są w tyle. Już nie mogę doczekać się mojego ogródka za kilka lat ;:224 .

Florianie witaj :wit . Uzbierało się róż bo tutaj na forum epidemia panuje ;:306 . Nic dziwnego bo przecież to królowe naszych ogrodów ;:333 .

Wandziu dziękuję ;:196 . Może masz rację, poczekamy i zobaczymy co tam rośnie ;:108 .

Mariuszu dziękuję za uznanie ;:168 . Wiesz po prostu nie bardzo podoba mi się takie kontrastujące zestawienie czerwonego z żółtym. Chyba wolę coś delikatniejszego ;:131 . Te rośliny sadziłam w 2015 roku i może jeszcze nie czułam co mi się tak na prawdę podoba.

Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę :wit .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Zleci, ani się nie obejrzysz...
Też nie mogłam się doczekać, a teraz miejscami trzeba karczować jak w buszu...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Kochana wiesz , że też niedawno myslałam o tym , że nie ma motyli... ;:222
Trochę ich było początkiem wiosny a teraz cisza....piękny masz ten filar powojnikowy. Taki gęsty i równiutko obrośnięty....Super. W ogóle cały ogród cudny i kolorowy... ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ponownie :wit .

Znowu miałam szczęście, wieczorkiem mocno popadało ;:138 . Mam nadzieję, że i u Was spadł deszcz . Jutro jeśli się uda poświęcę trochę czasu na plewienie, ależ te chwasty są wyrywne ;:223 . W ogródku jest coraz weselej a ja namiętnie planuję kolejne zmiany :lol: . Z wielu miejsc nie jestem jeszcze zadowolona ;:185 .

Obrazek

PS.

Obrazek

Obrazek

Mariolu oj tak, zleci bardzo szybko i mam tego świadomość ;:173 . Dopiero chwilkę temu był wrzesień i moje dziewczyny poszły do przedszkoli a tutaj już mamy wakacje ;:oj . Co prawda mają jeszcze do połowy lipca zajęcia ale zleciało okropnie szybko. Nawet nie poczułam tej wolności ;:306 .

Giardina.

Obrazek

WC z stróżką

Obrazek

WC z lilią NN.

Obrazek

Olu no szkoda bo motyle bardzo ładne są i wprowadzają życie do grodu. W zeszłym roku miałam wielką budleją oblepioną motylami ;:oj . Filar powojnikowy po ostatnim silnym wietrze trochę się przechylił a boję się ,że połamię pędy i nie ruszam za bardzo ;:173 . Dzięki ;:196 .

Ta lilia niesamowicie szybko się mnoży ;:oj .

Obrazek

Mariatheresia.

Obrazek

Lavender Lassie.

Obrazek

Obrazek

Hanna zapowiada swoje kwitnienie :lol: . Warto było zainwestować w przecenionego powojnika ;:173 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i dobrej nocy życzę :wit .
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Oj warto było Hannę kupić :). Jak to będzie pięknie wyglądać jak wszystko rozkwitnie.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko piękny duet. ;:215 Hortensja podwiązana, czy takie sztywne ma pędy? Nacieszyłam oczy powojnikami, ;:oj bo moje się nie spisały w tym roku. Miło, że wreszcie jesteś zdrowa i planujesz kolejne rewolucje w ogrodzie. :wink: Nareszcie nam trochę popadało. :tan Dobrego nastroju na kolejne dni. ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ewelinko, dużo piękności u Ciebie, lilie już takie wielkie!!! Ja się swoich nie mogę doczekać. Powojniki cudne, różom tez nie brakuje powabu. Ładnie zaaranżowane rabaty, cudna pergola. Piękny ogród.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Boziu nadążyć nie mogę ;:306
Ewelinko lilie ! ;:oj Wpadła mi w oko ta różowa peła. Niesamowita ;:224
Moje jeszcze nie kwitną, tylko azjatki.
Róże jak zawsze zjawiskowe :tan
Deszczu zazdroszczę, nawet nie wyobrażasz sobie jak bardzo.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”