Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
tata mi go wczoraj kupił, jak wróciłam z budy to sie zdziwiłam widząc takie cudo na parapecie... a za 10 dni wystawa... odkreślam na kartce dni i czekam z niecierpliwością (mam nadzieje, że będą niebieskie Vandy). Na tej wystawie chciałabym kupić niebieską Vandę w kratkę (Vandę, nie Ascocendę) , Phalaenopsis Mini Mark (ale pewnie nie kupię, bo są zadrogie
(((( ) , zielone Dendrobium 'phalaenopsis' i może jakiegoś jeszcze Phalaenopsisa... zobacze, co będzie.

- Storczykowa
a ty gdzie jedziesz na wystawę? ja do Sownowca. Bylam już na 5 wystawach, jak dotąd najbardziej podobała mi się ta 23-25.07 (było mnóstwo Vand). Ja też lubię białe Phalaenopsisy, bo są takie... piękne. Inne też uwielbiam. Często myślę o tej wystawie, co teraz będzie. myśl o zbilżającej się wystawie pociesza mnie jakoś, bo w budzie jest okropnie.sonia pisze:No no Duśka, ale super niespodziankę zrobił Ci tata![]()
Lubię białe falenopsisy![]()
Ty do wystawy odliczasz dni, a ja mam jeszcze kilka tygodni
Duśka ja na wystawie będę w Gdańsku i to o ile nic mi w tych dniach nie wypadnie ;:225 i będzie to moja pierwsza wystawa, a szkoła, no cóż teraz Ci w niej źle, ale po latach zobaczysz jak to fajnie było w szkole
Monisia niby nasi najbliżsi się nie interesują, ale w rzeczywistości jest inaczej, wiem to po mojej rodzince

Monisia niby nasi najbliżsi się nie interesują, ale w rzeczywistości jest inaczej, wiem to po mojej rodzince

- Storczykowa
nie fajnie i nie umiem się doczekać, kiedy będę dorosła i ją wreszcie skończę. wszkole nie tolerują takich "dziwactw" jak zbieranie storczyków. a co do wystawy, to ja już na pięciu byłam, ale na większości było bardzo mało Vand, prawie wcale. Mam nadzieję, że się to zmieni, bo chce w końcu kupić sobie niebieską Vandę. zwykle ich nie ma, a jak są, to już sprzedane.sonia pisze:Duśka ja na wystawie będę w Gdańsku i to o ile nic mi w tych dniach nie wypadnie ;:225 i będzie to moja pierwsza wystawa, a szkoła, no cóż teraz Ci w niej źle, ale po latach zobaczysz jak to fajnie było w szkole![]()
Duśka, pamiętaj, że tylko chore ryby płyną z prądem rzeki , zdrowe - zawsze pod prąd ( w szkole bądź tą "zdrową rybą" i nie martw się ,że ktoś tam - mało znaczący dla Ciebie - nie akceptuje Twoich zainteresowań). Mój syn też jest taki i w szkole ponadgimnazjalnej znalazł kolegów o podobnych zainteresowaniach, jakie ma on. Pozdrawiam, Dorota :P
- Storczykowa
ja raczej nie znajde, bo moje zainteresowania są dziwne, a przez moich rówieśników uważane za nienormalne i głupie. ale jeszcze rok sie musze w tej budzie męczyć :/ a co do storczyków, biały z żółtą warżką zaczyna przekwitać. innemu białemu zżółkło pare pąków, nie wiem czemu, bo nie jest przestawiany, ale pozostałe mu rosną. rózowy z nakrapianymi liściami puszcza nastepne pąki (on zachowuje się jak seryjne Paphiopedilum : puszcza po 1 kwiatku). A już za tydzień wystawa...dorcia pisze:Duśka, pamiętaj, że tylko chore ryby płyną z prądem rzeki , zdrowe - zawsze pod prąd ( w szkole bądź tą "zdrową rybą" i nie martw się ,że ktoś tam - mało znaczący dla Ciebie - nie akceptuje Twoich zainteresowań). Mój syn też jest taki i w szkole ponadgimnazjalnej znalazł kolegów o podobnych zainteresowaniach, jakie ma on. Pozdrawiam, Dorota :P
-
- 500p
- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Storczykowa