Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

bogusia177 pisze:Ja nie zaprzeczam ,z nazwami roślinek jestem ;zerooo --mniej niż zeroooo; ;:24 ale myslę ,że przed ;:118 się nauczę ;:94 ;:132
Bogusiu, tylko do czasu ;)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, Bożenko, jak z opisami, to na pewno lepiej komputerowo, ale ja chcę tylko sam spis, tylko z pełnymi nazwami, to mnie wygodniej będzie na papierze :D
O programie do tworzenia baz danych pisał coś Paco, ale dla mnie to za skomplikowane :oops:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mam tylko nazwy bez opisów -tak to można by siedzieć nad tym z miesiąc :roll: :D a ja coś leniwa jestem ostatnio :oops:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

chatte pisze:Ale tych drugich chciejstw nie możesz w pełni zrealizowac Beatko...
Izo ja mam sporo terenu do zagospodarowania tylko muszę się najpierw od nowa ogrodzić .....
dlatego teraz jak coś ciekawego zobaczę to sobie zapisuję w " chciejstwa ogrodowe" hi hi
bo na razie to ja nie wiem co bym tak na prawde chciała i jak to ma wyglądać

Nie trzeba nad niczym siedzieć aż tak wiele klikamy na zdjęcie i jest zapisz obrazek jako ...klikamy piszemy nazwę klikamy zapisz i już mamy a potem z pulpitu wrzucamy do folderu " chciejstwa" trwa to parę sekund :P a jak chcemy mieć dane to w notatniku przeciągamy tekst kopiuj i wklejamy w notatnik i już ... :P
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja na razie nie robię notatniczka, bo wszystko co rośnie mi się podoba. Jako, że nie dysponuję zbyt dużą ilością roślinek wszystko jest dla mnie piękne. Jak coś zdobedę (do sklepu z roślnkami mam daleko) to wtedy się zastanawiam gdzie to wsadzić. Może to głupia metoda (na zasadzie przypadkowości), ale nie mam dylematów. Może za parę lat inaczej będę śpiewać ;:112 .
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko , cierpię na to samo :lol:

Beatko Jak czasem jakis widok zrobi na mnie szczególne wrazenie, to staje się inspiracją do moich własnych rozwiązań, ale gdybym go utrwaliła i wracała do niego, to obawiam się, ze mogłabym niechcąco zwyczajnie powielić czyjś pomysł. A wolę jednak - może mniej doskonałe - ale własne rozwiązania ;) A jak chodzi o same rosliny, to właśnie stworzyłam sobie folder na "chciejstwa" :lol: Dzięki za pomysł :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Beatko (Bea)[/b], robiłam beztrosko dokładnie tak samo, dopóki nie zaczęło mi brakować miejsca. Teraz...robię to samo, tylko juz się martwię :;230
Jak wracałam ze zdobycznymi roślinkami z wystawy lilii, to całą drogę główkowałam, gdzie ja to upchnę. Ale dopiero w drodze powrotnej do domu ;)
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

skąd ja to znam :roll: tez tak mam najpierw coś kupię ,a póżniej sie głowię -gdzie to posadzić :roll: zwłaszcza jeśli są to jakieś drzewa :( bo z mniejszymi roślinkami to jeszcze pół biedy -zawsze się tam coś wciśnie :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Za drzewami to ja się już nie oglądam i za większymi krzewami też nie powinnam :(
Ale jak się dowiem, ze jakiś piękny krzew mozna przycinać, to już mnie znów korci ...
Tymczasem kombinuję, jakby tu zmontować rusztowanie, na którym mogłabym ustawić wiosenne nabytki :;230 Tylko w czym je tam ustawiać? Nie mam za wiele duzych doniczek :roll:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ooo to widzę ,że chcesz mieć piętrowy ogród ;:111 ,każdy pomysł jest dobry ,żeby powiększyć swoją kolekcję roślin ;:112 Ja tam nawet starą beczkę wykorzystałam do sadzenia i węglarkę taką od kuchni dawnych też :oops: a o tych betonowych doniczkach to już nie wspomnę :wink:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

O piętrowym ogrodzie pisała mi kiedyś kogra i pewnie nie przypuszczała, ze ja zacznę poważnie nad tym mysleć :lol: Tymczasem z powodu mojej rewolucji rzeczywiście nie mam juz gdzie sadzić, bo żeby zamienić miejscami rosliny, to albo trzeba by je przesadzać jednocześnie, albo mieć grządkę zapasową. Pierwsza ewentualność nie wchodzi w grę, bo do przesadzenia jest zbyt duża liczba bardzo różnych roslin, pozostaje więc grządka zapasowa "na piętrze", bo na ziemi nie ma na nią miejsca ;:112
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A ja jesienią wykorzystałam plastikowy kajfas do mieszania betonu - tylko 10 zł - w przecenie. Grzech było nie kupić tak tanią "doniczkę". :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Też bym kupiła, ale u nas nie ma takich :(

Widzisz Grazynko co narobiłaś? ;) Jak powiem mężowi, że chcę mu zabrać dwa koziołki, które sobie zrobił do prac tynkarskich, a jeszcze będę chciała na to jakieś deski, to obawiam się, ze będzie wielkie "larmo" :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ja narobiłam ? Myślę że twój M jeszcze mi podziękuje, że nie musi nic robić bo mu żonka nawet koziołki zabrała i gdyby nawet chciał, to nie ma na czym pracować. ;:1
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Taaaak, myslę, że to mu nawet może być na rękę ;:207
A jak mu każę zrobić nowe koziołki ? Nie, wtedy na pewno będzie larmo! ;:112
Zablokowany