Bogusiu, tylko do czasu ;)bogusia177 pisze:Ja nie zaprzeczam ,z nazwami roślinek jestem ;zerooo --mniej niż zeroooo;ale myslę ,że przed
się nauczę ;:94
Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo ja mam sporo terenu do zagospodarowania tylko muszę się najpierw od nowa ogrodzić .....chatte pisze:Ale tych drugich chciejstw nie możesz w pełni zrealizowac Beatko...
dlatego teraz jak coś ciekawego zobaczę to sobie zapisuję w " chciejstwa ogrodowe" hi hi
bo na razie to ja nie wiem co bym tak na prawde chciała i jak to ma wyglądać
Nie trzeba nad niczym siedzieć aż tak wiele klikamy na zdjęcie i jest zapisz obrazek jako ...klikamy piszemy nazwę klikamy zapisz i już mamy a potem z pulpitu wrzucamy do folderu " chciejstwa" trwa to parę sekund :P a jak chcemy mieć dane to w notatniku przeciągamy tekst kopiuj i wklejamy w notatnik i już ... :P
Ja na razie nie robię notatniczka, bo wszystko co rośnie mi się podoba. Jako, że nie dysponuję zbyt dużą ilością roślinek wszystko jest dla mnie piękne. Jak coś zdobedę (do sklepu z roślnkami mam daleko) to wtedy się zastanawiam gdzie to wsadzić. Może to głupia metoda (na zasadzie przypadkowości), ale nie mam dylematów. Może za parę lat inaczej będę śpiewać
.

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko , cierpię na to samo 
Beatko Jak czasem jakis widok zrobi na mnie szczególne wrazenie, to staje się inspiracją do moich własnych rozwiązań, ale gdybym go utrwaliła i wracała do niego, to obawiam się, ze mogłabym niechcąco zwyczajnie powielić czyjś pomysł. A wolę jednak - może mniej doskonałe - ale własne rozwiązania ;) A jak chodzi o same rosliny, to właśnie stworzyłam sobie folder na "chciejstwa"
Dzięki za pomysł 

Beatko Jak czasem jakis widok zrobi na mnie szczególne wrazenie, to staje się inspiracją do moich własnych rozwiązań, ale gdybym go utrwaliła i wracała do niego, to obawiam się, ze mogłabym niechcąco zwyczajnie powielić czyjś pomysł. A wolę jednak - może mniej doskonałe - ale własne rozwiązania ;) A jak chodzi o same rosliny, to właśnie stworzyłam sobie folder na "chciejstwa"

- Babopielka
- chatte
- Przyjaciel Forum
Za drzewami to ja się już nie oglądam i za większymi krzewami też nie powinnam 
Ale jak się dowiem, ze jakiś piękny krzew mozna przycinać, to już mnie znów korci ...
Tymczasem kombinuję, jakby tu zmontować rusztowanie, na którym mogłabym ustawić wiosenne nabytki
Tylko w czym je tam ustawiać? Nie mam za wiele duzych doniczek 

Ale jak się dowiem, ze jakiś piękny krzew mozna przycinać, to już mnie znów korci ...
Tymczasem kombinuję, jakby tu zmontować rusztowanie, na którym mogłabym ustawić wiosenne nabytki

- Babopielka
- chatte
- Przyjaciel Forum
O piętrowym ogrodzie pisała mi kiedyś kogra i pewnie nie przypuszczała, ze ja zacznę poważnie nad tym mysleć
Tymczasem z powodu mojej rewolucji rzeczywiście nie mam juz gdzie sadzić, bo żeby zamienić miejscami rosliny, to albo trzeba by je przesadzać jednocześnie, albo mieć grządkę zapasową. Pierwsza ewentualność nie wchodzi w grę, bo do przesadzenia jest zbyt duża liczba bardzo różnych roslin, pozostaje więc grządka zapasowa "na piętrze", bo na ziemi nie ma na nią miejsca 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A ja jesienią wykorzystałam plastikowy kajfas do mieszania betonu - tylko 10 zł - w przecenie. Grzech było nie kupić tak tanią "doniczkę". 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ja narobiłam ? Myślę że twój M jeszcze mi podziękuje, że nie musi nic robić bo mu żonka nawet koziołki zabrała i gdyby nawet chciał, to nie ma na czym pracować. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki