Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

A to nie wierzba mandżurska ?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

dziękuję, kochane, za miłe słowa :)
drzewko, o które pytasz, Su, to zwykła wierzba mandżurska - Kasia ma dobre oko ;-)
w tej chwili ma ok. 2,5m... i nie wiem, czego dalej się spodziewać :)
Kasiu, ja zbyt dużo nie zrobiłam... trochę ogólnych porządków, udało się skosić trawnik... przesadzanie nie wyszło - było zbyt słonecznie, a potem komary żarły... fajnie, że miło spędziłaś czas z gośćmi... dobrej nocy!
Su, czy masz u siebie jakieś wierzby? jeśli nie, to polecam... to takie bezproblemowe drzewa...
Comciu, zajrzę wkrótce do Ciebie, bo chyba jeszcze Cię nie odwiedzałam... :oops:
Krysiu, dziękuję Ci za pochlebne komentarze - jesteś zbyt łaskawa... :oops: szkoda, że nie mieszkamy bliżej siebie - chętnie obejrzałabym Twój parapet na żywo :)
Ewuniu, dzięki! cieszę się z Twoich zakupów - trzeba przyznać że poszalałaś... strzępiaste tulipany też są moimi ulubionymi!
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga najbardziej chyba zazdroszę tego cienia, który w takie ciepłe dni daje wytchnienie :roll:
Miałam okazję dzisiaj się tym przekonać i już wiem ;:108 Kiedy urosną moje drzewka :roll:
Piękie u Ciebie, jak zwykle :uszy
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Aga witaj z działeczki ;:100
Sebastian Kneipp zakwitł po raz pierwszy i już skradł moje serce:
Poczytałam zaległości , on mnie też chwycił za ;:167 . Cherry Brandy doskonale sobie radzi po przesadzeniu.
Masz piękne otoczenie koło domu. Podobją mi się brzozy w ogrodzie. Ale wypatrzyłam dużo miejsca na rabatki różane :;230 :;230 .
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Aguś, zobaczyłam jedno zdjęcie, którego wcześniej chyba nie było w takim ujęciu. Masz jeszcze bardzo duzo miejsca ( to chyba za domkiem) na przeróżne chcenia :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Agu, o ile pamiętam to wierzba mandżurska i babilońska to synonimy (nie wiem, czy w odniesieniu do wszystkich odmian?). U siebie mam sporo wierzb, bo je lubię, oczywiscie s. integra Hakuro Nishiki, a ponadto s. babylonica Ural, s. gracilistyla Melanostachys, s. arbuscula (x2, szczepioną i krzaczastą), s. helvetica, s. subopposita i nie wiem, czy coś jeszcze? :roll:
Ale mam wrażenie, że chyba Twoja mandżurska jest inna, niż mój Ural, może to Crispa?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Sure pisze: może to Crispa?
Nie sądzę, ona ma zupełnie inne listki :roll:
x-ag-a
---

Post »

Pamelko, Su - nie znam się aż tak na wierzbach, nie słyszałam także o synonimie 'babilońska'... swoje wykopywałam z gruntu, z sąsiadującej szkółki, jako odmianę 'mandżurska'.
Ewciu, to prawda, miejsca w trawniku jest jeszcze sporo... póki co, zostawiam go w nienaruszonym kształcie - jestem przyzwyczajona do jego układu... ale oczywiście, kiedyś zacznie mi brakować miejsca i w pierwszym rzucie, zrobię rabatę, wciagając weń modrzewia.
cześć Majeczko... spędziłaś miły dzień na działce? piękna pogoda dziś była, i mało komarów :)
Pamelko, u Ciebie też będzie cień - ani się obejrzysz, a rośliny rozrosną się wzwyż i wszerz :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak ją zwał tak zwał,ważne,że ładna.Ja czekam do agry , bo mam zrobione miejsce na wierzb,e,niestety nie znam nazwy.Jest niewysoka,a listki ma srbrne omszone poskręcane,bardzo ładna.Znajomy kupił w ubiegłym roku właśnie u nas na agrze.
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, widzę, że nie możesz doczekać się agry ;) chyba niewystarczające zakupy poczyniłaś u Szmita ;)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu zawsze przychodzę do Ciebie napatrzeć się na cudowne róże, jakie piękne, wyraźne fotki. ;:63
Wczoraj M wykopał różę Dorothy Perkins rosnącą przy pergoli, gdyż kwitła na dwuletnich pędach i ostatnich zim bardzo przemarzała, więc praktycznie nie było kwitnienia.
Teraz zechcę posadzić jakąś pnącą, kwitnącą na tegorocznych pędach.
Ty jesteś opcykana w temacie różanym, czy mogłabyś mi jakąś polecić. ? ;:196 Wolałabym o wiotkich pędach.
Zdjęcie oczka wodnego z brzozami jest przecudnej urody.
Pozdrawiam Cię serdecznie . :)
x-ag-a
---

Post »

witaj Tajeczko i dziękuję za tyle miłych słów ;:196
mówisz, że ja jestem obcykana w różach? ;) kochana, ja cały czas jestem na 'praktykach' i dopiero zdobywam wiedzę ;)
u siebie w ogrodzie mam róże Super Dorothy, które mają wiotkie, cienkie pędy, a kwiatuszki dość małe, intensywnie różowe i zebrane w dość okazałe kwiatostany... to dopiero jej pierwszy rok u mnie, ale wydaje mi się, że ona będzie kwitła na tegorocznych pędach. Na pewno jest bardzo zdrowa i kwitnie ładnie.

z pnących, zamówiłam właśnie wczoraj absolutnie zachwycającą Uetersener Klosterrose ;:167
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu dziękuję bardzo za odpowiedź. ;:196
Zapisałam sobie odmiany, może znajoma pani w ogrodniczym zechciałaby sprowadzić którąś z tych róż.
Moja Dorothy Perkins najszybciej ze wszystkich róż łapała mączniaka, więc była osłabiona chorobą i pomimo okrycia matami przemarzła. Jeszcze mam jedną do wykopania. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak zwykle zachwycasz ...Śliczne rabatki, róże no i trawnik ...Wow super :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Powiedz, u kogo zamówiłaś Uetersener? Napatrzyłam się na nią u Deirde i ogromnie mi się podoba. Tajko, polecam wszystkim moją ulubioną New Dawn, choć to śmieciucha :D Na pewno kwitnie na jednorocznych i przez całe lato.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”