Majkowy zielony dom i .....
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i .....
Ja mam tylko jeden akumulatorek i idzie to dość szybko ale mimo wszystko czas leci. 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
A ja mam dwa kompltey akumulatorków. Jak jeden się wyczerpuje, to natychmiast wkladam drugi, a tamten ładuję. Dzięki temu nie mam przykrych niespodzianek.
-
To jesteś cwaniara.
Mamy wakacje a ja wakacyjnego gościa czyli wnuka. Łączy się z tym utrudniony dostęp do komputera i do Forum.
Nie wiem kiedy wpadnę co nie co zobaczyć i napisać.

Mamy wakacje a ja wakacyjnego gościa czyli wnuka. Łączy się z tym utrudniony dostęp do komputera i do Forum.
Nie wiem kiedy wpadnę co nie co zobaczyć i napisać.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAJKA piękna ta różyczka i zasługuje na sesję . Wydaje mi sie ,że to niedrogo 35 za tak piękny krzaczor
Róża nn jest taka idealna, klasyczna no piękna po prostu
Llawenda nieziemska, tak dużo ma kwiatów, ciekawe co to za odmiana? Ja wysiałam taką jakąś zwykłą i nie wiem co będzie, bo dopiero za rok zakwitnie ale bardzo bym chciała żeby wyglądały jej kwiaty jak te Twoje nowo nabyte

Llawenda nieziemska, tak dużo ma kwiatów, ciekawe co to za odmiana? Ja wysiałam taką jakąś zwykłą i nie wiem co będzie, bo dopiero za rok zakwitnie ale bardzo bym chciała żeby wyglądały jej kwiaty jak te Twoje nowo nabyte

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
Maju przyszłam zobaczyć twój zielony dom i widzę że też jesteś zwolenniczką pięknych róż mnie tak jak Nelę zachwyciła róża Coral Satin lubię taką budowę kwiatu zresztą wszystkie róże u Ciebie pięknie wyglądają.
Pojechała po lawendę i z różami wróciła-no nawet się nie zdziwiłam
Kalmarom też bym się nie oparła-ale,że nie wzięłaś namiarów na przystojniaka to już wykroczenie przeciw nam-nienażartych różomaniaczek.
Majuś ja też mam 2 komplety baterii i to jest komfortowa sytuacja.

Majuś ja też mam 2 komplety baterii i to jest komfortowa sytuacja.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju witaj, pozwól że pospaceruję sobie po twoim pięknym ogrodzie, nie mogę napatrzeć się na twoje róże 

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie ma to jak pojechac po lawendę a róże zawsze same sie napatoczą
Świetne zakupy i ta kontrola jakości

Świetne zakupy i ta kontrola jakości

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka och jak Ci zazdroszczę tego wielkiego placu do sadzenia tych pięknych krzaków ...

Calamar w ogóle mi nieznana,a tak piękna i dorodna
,jaka róża rośnie w tle Kalmar...
Czerwona ognista ,cudna?
Lawenda piękna z tymi ciemnymi kłosami...Też bym tak chciała ...obsadzać takimi wonnościami...
Calamar w ogóle mi nieznana,a tak piękna i dorodna

Lawenda piękna z tymi ciemnymi kłosami...Też bym tak chciała ...obsadzać takimi wonnościami...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
Troszkę popadało i na tym koniec a już myślałam że mi podleje ogród.
Jadzia krzaczory piękne ale posadzone w samy torfie o czym się przekonałam sadząc je. Musiałam rozerwać niezbyt obfitą bryłę korzeniową, wysypać torf i dopiero potem posadzić do kompostu. Biedactwa bardzo to przeżyły, pączki mają opuszczone ale myślę że za kilka dni dojdą do siebie. Torf jest jak najbardziej niewskazanym podłożem do jakichkolwiek roślin, powinno się go stosować tylko jako dodatek do ziemi ogrodowej.
Emka czy chodzi Ci o tę różę

Pani u której kupowałam lawendę mówiła że to jakaś nowa polska odmiana dorastająca do 25cm, wspomniała nazwę ale jej nie zapamiętałam. Szukają po necie jeszcze takiej nie spotkałam.
Danuta ślicznie dziękuję.
Anka ten facet to pewnie jakiś obwoźny sprzedawca a nie z jakiejś szkółki bo miał też rośliny iglaste i liściaste. Nigdy nie szukałam drugiego akumulatorka a chyba powinnam.
Agnieszka miło mi gościć Cię w moich zielonych progach
i zawsze zachodź jak masz ochotę.
Agata bardzo rzadko kupuję to po co się wybieram a jak już to jakiś dodatek zawsze ze mną wylezie.
Kontrola jakości zawsze wskazana.
Nela odstąpię Ci połowę mojego placu, Ty będziesz zadowolona a ja będę miała mniej roboty.
O tę czerwoną pytałam się kiedyś u Ciebie. Jest troszkę podobna do Lavaglut.

a może ona to Nina Weibull, już sama nie wiem, jedno co wiem to że to róża bezproblemowa i kwitnie aż do mrozów, nie pachnie.
Jak weźmiesz trochę placu ode mnie to też będziesz sadzić wonności.

Jadzia krzaczory piękne ale posadzone w samy torfie o czym się przekonałam sadząc je. Musiałam rozerwać niezbyt obfitą bryłę korzeniową, wysypać torf i dopiero potem posadzić do kompostu. Biedactwa bardzo to przeżyły, pączki mają opuszczone ale myślę że za kilka dni dojdą do siebie. Torf jest jak najbardziej niewskazanym podłożem do jakichkolwiek roślin, powinno się go stosować tylko jako dodatek do ziemi ogrodowej.

Emka czy chodzi Ci o tę różę

Pani u której kupowałam lawendę mówiła że to jakaś nowa polska odmiana dorastająca do 25cm, wspomniała nazwę ale jej nie zapamiętałam. Szukają po necie jeszcze takiej nie spotkałam.

Danuta ślicznie dziękuję.

Anka ten facet to pewnie jakiś obwoźny sprzedawca a nie z jakiejś szkółki bo miał też rośliny iglaste i liściaste. Nigdy nie szukałam drugiego akumulatorka a chyba powinnam.

Agnieszka miło mi gościć Cię w moich zielonych progach

Agata bardzo rzadko kupuję to po co się wybieram a jak już to jakiś dodatek zawsze ze mną wylezie.

Nela odstąpię Ci połowę mojego placu, Ty będziesz zadowolona a ja będę miała mniej roboty.

O tę czerwoną pytałam się kiedyś u Ciebie. Jest troszkę podobna do Lavaglut.
a może ona to Nina Weibull, już sama nie wiem, jedno co wiem to że to róża bezproblemowa i kwitnie aż do mrozów, nie pachnie.
Jak weźmiesz trochę placu ode mnie to też będziesz sadzić wonności.

- JAKUCH
MAJKA mam podobną NN i pięknie kwitnie tak jak piszesz do mrozów . Niestety próbowałam ją zidentyfikować ale wiecznie mi coś nie pasowało Nawet też myslałam ,że to Nina i również nie pachnie . Sliczna sesja i towarzystwo dla niej
-
Jadziu dzięki.
To jeszcze troszkę misz maszu.

i w końcu doczekałam się lilii św. Józefa ale taka rachityczna a druga całkiem zniknęła
Troszkę popadało i mam nadzieję że na tym nie koniec deszczu.

To jeszcze troszkę misz maszu.
Troszkę popadało i mam nadzieję że na tym nie koniec deszczu.

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
U mnie we wiaderku pojawił sie 1 cm wody, a padało dwa razy
rośliny się pokładają, zwłaszcza clematisom wiotczeją liście, a nawet płatki kwiatowe.
Szkoda, że na fotce nie widać rozmiarów kwiatka powojnika Pamiat Serdsa
według mnie najładniejszy z bylinowych z dzwonkami 

Szkoda, że na fotce nie widać rozmiarów kwiatka powojnika Pamiat Serdsa

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH
MAJKA czy z tego wiciokrzewu pójdzie zrobic sadzonkę . On podobno pięknie pachnie . Jak już nie mam róży o tej nazwie to moze chociaż wiciokrzew bym miała