A to
tiger like ( koleżanka mi podarowała sadzonkę i nawet nie wiedziałam , Ze to koktajlówka )

Nie istotne czy koktajlowe czy nie. Ponieważ dwa kolejne grona wyrastają z jednego pędu, nie są one samokończące, więc dobrze zrobiłaś obrywając boczne pędy. Trzeba było je puścić na 3 pędy.basow@ pisze: nie wiedziałam,że one są koktailowe i na początku poobrywałam wilki...![]()
Franchi Sementi sprzedaje "Cherry Pink F1", oczywiście bardzo drogo (191,10 zł http://www.franchi-sementi.pl/index.php?cPath=52_64 ) i w takich porcjach, które mogą pasować do uprawy towarowej a niekoniecznie dla amatorów. Jeśli jest okrągły a nie podłużny jak Malinowy Kapturek z Torseed, może się kojarzyć z Koralikiem.elik_49 pisze:Zdobyłam go w ubiegłym roku od znajomej ogrodniczki, to odmiana francuska tyle tylko wiem, prawdopodobnie F1, nazwy niestety nie znam a w tym roku również ma go Anita. Jak owoc będzie smaczny można wtedy zbierać nasionka i oczywiście dzielić się z osobami chcącymi mieć go w pomidorowej kolekcji.