"Moje oczko w głowie"

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: "Moje oczko w głowie"

Post »

Mariolu ;:167 ;:167 Witam Cię serdecznie i bardzo dziękuję , spróbuję jeszcze trochę przetrzymać bulwę a w lutym wsadzę , myślę że jej nic nie będzie .
Pozdrawiam ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu :wit a moja bulwa Batat wypuściła już kiełki.Ciekawe czy dotrzyma do wiosny.Oplątwę masz od kogo :?: ;:196 ;:4
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gosiu ;:167
fibi radzi żeby Batata zasypać torfem i do piwnicy a do doniczki wsadzić dopiero w marcu - tak też zrobię .
Oplątwę dostałam i wsadziłam w torf ,nie wiem czy dobrze . ( to bardzo ciekawy kwiatek , można ją bez ziemi hodować , ale to za dużo zabawy bo często trzeba zraszać a ja boję się że ją zasuszę )
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu ;:196 :wit :wit Oplątwę mamy z tego samego żródła :D

-- 4 sty 2012, o 11:32 --

Moja Oplątwa jest bez ziemi w wazoniku.Co jakiś cza wyjmuję i pod kran i znowu do dzbanuszka.Jest bardzo wytrzymała na suszę.Odwagi ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Tereniu,przyszłam z rewizytą i od razu na pierwszej stronie zaciekawiły mnie twoje obudowy donic.Bardzo pomysłowo zrobione,kiedy wyprowadzaliśmy się z bloku mogłam też zabrać boazerię i pokombinować,a tak poszła na smietnik.
Złotlin u mnie w tym roku kwitł bardzo marnie.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgocha :wit Witaj w moich skromnych progach - zapraszam częściej ;:65 ;:65 Większość moich krzewów jest młoda ale powolutku się rozkręcają ja podobnie jak Ty też różne patyczki ukorzeniam i to z różnym powodzeniem ( tylko że na te trzeba trochę poczekać aż zakwitną )
Złotlin jest piękny i ładnie kwitnie - u mnie nawet dwa razy kwitł , do samych przymrozków .
Widziałam u Ciebie begonie bardzo ładne - jak je przechowujesz ??? bo ja mam pierwszy rok ,część jest w piwnicy w doniczkach tych co rosły a część zasypałam torfem - nie wiem czy dobrze zrobiłam ??
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

TerDob pisze: Obrazek
Witaj Teresko dzisiejszy wieczór spędziłam spacerując po ścieżkach Twego ogrodu a że sporo tego to i zeszło się.
Ogród bardzo zadbany, dużo w nim ciekawych krzewów i bylin a wszystko dorodne - widać,że ogrodniczka z Ciebie dobra bo dbasz o nie.
Za zimowanie Chryzantem trzymam kciuki bo śliczne odmiany i warto by było na stałe je mieć.
Od jakiegoś czasu zaczęłam kupować Hortensje bo je uwielbiam - zainteresowała mnie ta w jasnym kolorze obok różowej - widziałam na jesiennych stronach powiększenie jej kwiatów ale w pełni rozwiniętej nie - może mignęła i nie zauważyłam.
Jaka to odmiana i czy masz zdjęcie w pełni kwitnienia ?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu,jesienią po wykopaniu z doniczek,przesuszam je i wszystkie trzymam tak luzem w doniczce pustej bez niczego.Nie zaglądałam do nich jeszcze od jesieni,ale musze to zrobic,bo w połowie lutek juz sadzę do doniczek.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu :wit Witaj serdecznie ;:196 Dziękuje za odwiedziny i za miłe słowa ,to bardzo zachęca do dalszego wysilania się . Krzewy ,byliny , kwiaty u mnie są młode bo jedno i dwu roczne ,mam nadzieję że się ładnie rozrosną i będą cieszyć oko ,nie tylko moje ;:108 Chryzantemy te żółte pompony mam od początku i mi nigdy nie przemarzły a resztę zobaczmy - mnie bardzo się podobają i mam zamiar jeszcze dokupić na wiosnę .
Co do hortensji , to tej różowej już nie mam bo mi ukradli z korzeniami wykopali , tą jasną mam ale nie wiem co to za odmiana - ale ma bardzo ładne i duże kwiaty .
Znalazłam takie zdjęcia , nie wiem czy lepiej będzie widać ( muszę się jeszcze nauczyć zdjęć robić ładnie ;:223 )
Pozdrawiam i zapraszam częściej ;:136

Obrazek

Obrazek
Małgosiu ;:196 Dziękuję bardzo , ja też muszę do swoich zajrzeć ;:108
A doniczki po wsadzeniu trzymasz w domu w ciepłym miejscu czy chłodnym ????
Spokojnej nocy ;:19
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

No Teresko,nareszcie jakaś fotka.Daj proszę więcej ;:196 Hortensja piękna,obok widzę różyczkę i ostróżki?
A... bawimy się dalej
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8&start=14
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Dzięki Teresko przykro mi z powodu złodziejstwa ale zdarza się wszędzie bo koleżanki wspominają o tym od czasu do czasu.
Patrze na kwiaty tej Hortensji i jakoś żadna nazwa nie przychodzi mi do głowy ale ona chyba z tych ogrodowych kwitnących na pędach zeszłorocznych bo tak mi pasuje wygląd.
Chryzantemy warto mieć bo potrafią ozdobić ogrody od końca lipca do samych mrozów.
Ja tak sobie ułożyłam je i nawet wolę te wcześniej kwitnące niz późniejsze bo sporadycznie zdarza się taka jesień jak w 2011.
Jeśli masz ochotę to zerknij na moje Chryzantemy
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1330
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu :wit Witaj - dawno Cię tu nie było , już się stęskniłam ;:196 Właśnie tak myślałam żeby powspominać trochę - już w kilku wątkach są piękne wspomnienia ( a co - to ja też :;230 )
Może trochę wiosny
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- Cz 05 sty 2012 23:40 --

Krysiu tą hortensje przywiozłam od córci z Jersey - a ona też nie przykładała wcześniej wagi do nazw i odmian teraz już jej przykazałam żeby zawsze pisała jak coś kupi . Powiem Ci że chyba kwitnie i na starych i na nowych pędach , bo ukorzeniłam sobie z gałązki i zdążyła zakwitnąć a miała tylko młode pędy .
Chryzantemy ja też mam zamiar kupić takie wcześniejsze żeby zdążyły zakwitnąć i abym miała czas się pocieszyć .
Już pędzę oglądać Twoje chryzantemy ;:65
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu,widzę,że też z ciebie nocny Marek,a wspomnienia ogrzewajace.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu nie mogę sypiać po nocach - przed oczyma mam tylko grządki , rabatki , kwiatki itd.
Ale chociaż w spokoju oko pocieszę buszując po pięknych ogrodach i potem spać nie można :;230 :;230
Awatar użytkownika
rose_marek
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 14 wrz 2008, o 09:18

Post »

Ter,
Prosimy założyć nowy wątek: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=28884
Moderator
Pozdrawiam, Marek
rose_marek_malinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”