Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)
Ooo to musimy jutro omówić 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iza, u mnie susza totalna. Myslę, że dlatego moje różyczki gubią liście.
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Joluś- a ja jednak powiem, że te korzyści z suszy raczej wątpliwe
Nie dość, że ostatnio nie robię nic innego, tylko podlewam, to i tak za chwilę wszystko przekwitnie... I cóż ja biedna pocznę
Małgosiu- zarumieniłam się
Twoje słowo niezmiernie mi cenne
Wiktorio - cieszę się, ze wstrząsu, bo w końcu się odezwałaś
Ciekawa jestem, jak brzmiała opowieść z pierwszej ręki o dostarczeniu MW... bo ta z mojej strony jest zabawna
Wiktorio... ja chętnie oba machnięcia
A serce jak mi zabiło
Czarodziejko - Elfik... jak ta lala
Cieszę się, że i u Ciebie zakwitł, bo bestia coś w sobie ma... A czy kwieciste sny przyszły?
Aniu Różana- spróbować warto, choć nie wiem jak na dłuższą metę będzie się w donicy sprawował. U mnie na równi z grzybami nękało go obłamywanie przez kota i psy i... odwieczne remonty i przebudowy
Dorotko - czekam cierpliwie na Herkulesa... przeczuwam, że warto... Co mnie tak absorbuje... głównie lanie wody... i jak to pokazać
Ale też i ekstra wycieczka się trafiła... i ekstra odwiedziny
A czym niebawem...
Joluś - sensacyjne wiadomości, nieprawdaż
Goś- sucho, gorąco to i nie dziwota, że rośliny cierpią. Przeczekamy... U mnie te młodsze róże przez dzień mdleją, gubią pąki, niektóre też gubią liście. Musimy dzielnie znosić konsekwencje decyzji o założeniu ogrodu na piasku... Wiesz, pomyślałam sobie, że na listę pożądanych prezentów wpiszę korę... Urodziny, imieniny, Mikołaj, Gwiazdka i takie tam okazje ( zawsze coś się znajdzie) poproszę uczcić workiem kory - na prawdę się ucieszę

Małgosiu- zarumieniłam się

Wiktorio - cieszę się, ze wstrząsu, bo w końcu się odezwałaś

Czarodziejko - Elfik... jak ta lala

Aniu Różana- spróbować warto, choć nie wiem jak na dłuższą metę będzie się w donicy sprawował. U mnie na równi z grzybami nękało go obłamywanie przez kota i psy i... odwieczne remonty i przebudowy

Dorotko - czekam cierpliwie na Herkulesa... przeczuwam, że warto... Co mnie tak absorbuje... głównie lanie wody... i jak to pokazać

Joluś - sensacyjne wiadomości, nieprawdaż

Goś- sucho, gorąco to i nie dziwota, że rośliny cierpią. Przeczekamy... U mnie te młodsze róże przez dzień mdleją, gubią pąki, niektóre też gubią liście. Musimy dzielnie znosić konsekwencje decyzji o założeniu ogrodu na piasku... Wiesz, pomyślałam sobie, że na listę pożądanych prezentów wpiszę korę... Urodziny, imieniny, Mikołaj, Gwiazdka i takie tam okazje ( zawsze coś się znajdzie) poproszę uczcić workiem kory - na prawdę się ucieszę

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Wycieczki zapowiadają się niezwykle ciekawie, może jakieś bliższe informacje (może byc na PW)
Wkrótce odzyskam wolny czas więc może.....
Wkrótce odzyskam wolny czas więc może.....

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Izka mając w pamięci Twoje piękne róże i jedną zieloną eM-a...pozbierać myśli trudno...,patrząc na mój gąszcz...dumam co wykopać co oszczędzić...
Nasze kubki smakowe są nadal pod wrażeniem kuchni słowacko- ruskiej... za co dziękujemy i domagamy się powtórki ,ale już w innej scenerii..i otoczeniu...

Wkleję jedno skromne zdjęcie Laguny dla porównania...

Nazwa roślinki wiszącej mnie absorbuje...pewno bym znalazła ,ale wolę na skróty do Ciebie po imię się udać...

Wkleję jedno skromne zdjęcie Laguny dla porównania...

Nazwa roślinki wiszącej mnie absorbuje...pewno bym znalazła ,ale wolę na skróty do Ciebie po imię się udać...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
- Kontakt:
A pomijając podlewanie... które staje się nużące spotykają mnie miłe spodziewanki i miłe niespodzianki. Zaczynając od końca, to uprzejmie donoszę, iż niespodzianie udało mi się skusić do odwiedzin w naszym ogródku Nelę
wraz z czarującym M
I przyszło odpowiedzieć na trudne pytanie, która z róż w tym sezonie najbardziej poruszyła zmysły. Trudne pytanie... bo zmysły rozedrgane
Pomijając Podkładeczkę... na miejsce pierwsze wystawiłam dwie róże : Roi des Pourpres (zwaną wieloma innymi imionami, wśród nich Rose du Roi a Fleurs Pourpres- i z taką nazwą do mnie przybyła) i ex aequo Lorda Raglana.
Obiecałam zdjęcie, więc lekko przekrojowo prezentuję pierwszą z faworyt. Z zastrzeżeniem, że kolor bardzo trudno uchwycić, ale przedostatnie blisko... choć nie całkiem...

I przyszło odpowiedzieć na trudne pytanie, która z róż w tym sezonie najbardziej poruszyła zmysły. Trudne pytanie... bo zmysły rozedrgane

Obiecałam zdjęcie, więc lekko przekrojowo prezentuję pierwszą z faworyt. Z zastrzeżeniem, że kolor bardzo trudno uchwycić, ale przedostatnie blisko... choć nie całkiem...

-
- Kontakt:
Oj, przegapiłam posty... Gapa...
Dorotko- jak tylko się dowiem czegoś bliżej, to dam znać
Pracuj nad wolnym czasem... Kurtynka? to chyba dobrze
Nelu- roślinka... no jak mogłam zapomnieć... Ceropegia woodii, na skróty, to tu: http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-ogr ... id215.html . A od siebie dodam, że przesuszenie znosi źle, woli wilgotne stanowisko, ale z dobrym drenażem. Kubki smakowe nadal pod wrażeniem... to chyba pić się chce na skutek pikantności
A swoją drogą ponoć każda potrawa doprawiona czasem smaczną się staje
Czasu dałam chyba wystarczająco
Nad powtórką trzeba będzie popracować. A Laguna, cóż- moja jakby odmienna 
I przy tych słowach zaczęło lać
Dorotko- jak tylko się dowiem czegoś bliżej, to dam znać

Nelu- roślinka... no jak mogłam zapomnieć... Ceropegia woodii, na skróty, to tu: http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-ogr ... id215.html . A od siebie dodam, że przesuszenie znosi źle, woli wilgotne stanowisko, ale z dobrym drenażem. Kubki smakowe nadal pod wrażeniem... to chyba pić się chce na skutek pikantności

I przy tych słowach zaczęło lać

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Dobrze, dobrze, słów mi zabrakło
U mnie tez leje (juz trzeci raz dzisiaj
) a właściwie dzisiaj to pierwszy 

U mnie tez leje (juz trzeci raz dzisiaj

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
A ja mam dwie nowe różczyki
Jutro podam nazwy
SKS
Wycieczka, wycieczka ...
A u nas spokój teraz. Goście śpią

Wycieczka, wycieczka ...
A u nas spokój teraz. Goście śpią

-
- Kontakt:
Dorotko - Leje? u mnie już nie... Chwilowy siur... i koniec. A mi ulewnego solidnego deszczu trzeba...
Joluś - pędzę zobaczyć ... gości co śpią
A może i NN różyczki...
A z miłych spodziewanek... planowana, przekładana, udana wyprawa do Zwolenia. I Zielona Ania dała się porwać
Arboretum w Zwoleniu

A w arboretum róże.... no w tym kraju to ruze

Joluś - pędzę zobaczyć ... gości co śpią

A z miłych spodziewanek... planowana, przekładana, udana wyprawa do Zwolenia. I Zielona Ania dała się porwać

Arboretum w Zwoleniu

A w arboretum róże.... no w tym kraju to ruze

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Niestety, nie sniły mi sie kwiaty 
Roi des Pourpres jest rzeczywiście bardzo piękna i obficie kwitnąca. Jak mój Victor
Pierwsze zdjęcie ze Zwolenia jest fantastyczne! Brama do zamglonej krainy ...

Roi des Pourpres jest rzeczywiście bardzo piękna i obficie kwitnąca. Jak mój Victor

Pierwsze zdjęcie ze Zwolenia jest fantastyczne! Brama do zamglonej krainy ...
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
A co to za zjawisko?
Na pierwszym zdjęciu ...
Juz miałam wyłączyć komputer, ale coś mnie tknęło, zeby jeszcze zerknąć ...
Jak teraz nie przyśnia mi się różowosci, to znaczy, ze mnie juz tylko koszmary przeznaczone
O deszczu marzę od 2 tygodni i nic
Pranie wisi prowokująco, ale zamiast deszczu wiatr się zerwał 

Juz miałam wyłączyć komputer, ale coś mnie tknęło, zeby jeszcze zerknąć ...
Jak teraz nie przyśnia mi się różowosci, to znaczy, ze mnie juz tylko koszmary przeznaczone

O deszczu marzę od 2 tygodni i nic

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuś po Twoich różach nie widać braku deszczu....sa przepiękne dorodne i ukwiecone
Teraz zapowiadają opady....więc może w końcu przyjdą....u mnie dziś trochę pokropiło....ale odrobinę...

Teraz zapowiadają opady....więc może w końcu przyjdą....u mnie dziś trochę pokropiło....ale odrobinę...