Po malinowym chruśniaku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Po malinowym chruśniaku

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Mały rzucik na moje nowe wilczomlecze. Mam nadzieję że przezimują bez problemu. Inne jakoś sobie radzą.
Jak by ktoś chciał paciorki na korale to zapraszam ;:3 Jak sobie pozbiera to dostanie za darmo 8-)
Oczywiście nie znam odmian bo kupowałam na targach, oczami i bez tabliczek ale nie będę się tym mocno martwić. A zresztą może zajrzy tu jakaś dobra i 'uczona' dusza co je ponazywa :wit
magdala

Post »

Ładne nabytki , ja mam tylko tego nieszczęsnego "sosnkę" , który lezie tam gdzie go nie proszą....
No ale też jest ładny (jak się go pilnuje :wink: )

Pocieszyłaś mnie ,bo myślałam ,że nikt już nie kupuje roślin tuz przed zimą....
Ja właśnie czekam na nowe piwonie i hosty :D
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magduś, jednak Cię nie pocieszę... źle mnie zrozumiałaś, to są nabytki wiosenno letnie 8-) Ale za to jeszcze się rozglądam za ciekawymi chryzantemami. Najchętniej to bym podprowadziła :oops: z cmentarza. Tam są takie piękne a w sprzedaży takich nie widzę.
A sosnkę też posiadam - to chyba taki ogrodniczy masochizm :lol: bo wiadomo że trzeba z nią walczyć a nie można sie jej oprzeć ;:3
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Takie widoki były 1 listopada przy cmentarzu ;:3
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie piekne chryzantemy sa w Castoramie - wyprzedaz poswiateczna. Za 4 zlocisze takia wielka kepe mozna kupic.... no i sie tez lamalam przeokrutnie ale jednak nie kupilam - miejsca brak a tam gdzie niby pusto, to cebule juz wkopalam i tak czy inaczej z miejscem na nie krucho.
magdala

Post »

izaziem pisze:Magduś, jednak Cię nie pocieszę... źle mnie zrozumiałaś, to są nabytki wiosenno letnie
hmmm.... no to jestem niepocieszona :wink: Ale co tam ! Róże jeszcze zamawiają wszyscy wokół ,to i ja mogę coś zamówić,prawda?

Górka z makami niezła .
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Ja także nie lubię znaczników, ale w okresie sadzenia cebul jesienią (który już zakończyłam), zaznaczałam miejsce sadzenia patyczkiem, aby uniknąć dublowania. Niestety wiosennych lilii orientalnych nie oznaczyłam a zdążyłam już nasadzić tam byliny, szukałam trochę ale nie znalazłam..Kilka lat temu nasadziłam chyba ze 30 rozmaitych tulipanów, to tej pory z tej grupy przetrwały tylko jedne. Nie mam zaufania do holenderskich cebul (one są chyba jednorazowe), jednakże to właśnie one zdominowały rynek..
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Olu, lilie z pod bylin na pewno dadzą radę się przebić o ile tam jeszcze są i nic ich nie zżarło 8-) A co do tulipanów to jeszcze mi się nie zdarzyło żeby jakieś były jednoroczne. Czasem jakieś wywalam na wiosnę jak mają brzydkie liście i nie wróżą ładnego kwitnienia. Ale u mnie jest ciężka ziemia i jak jest za mokro to normalnie chorują. Jak coś wywalę to jesienią mam pretekst do nowych zakupów ;:3 Właśnie doczekałam się w auchon 50% obniżki :lol: tylko nie pamiętam czy na wiosnę coś wywalałam 8-) [ a raczej pamiętam :wink: ]
Dzisiaj upolowałam dwie wielkie chryzantemy po 5 zł ;:3
Magdo, sadzimy, sadzimy :wit
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pokazuj Iza Swoje nowe nabytki :lol:
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Czy na pierwszym zdjęciu to wilczomlecz . U mnie nie ma świeżych rybek ,a szkoda ,tak apetycznie piszesz .
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Melduję że zdjęcia zrobione ale właśnie M wrócił z pracy i muszę o niego zadbać ;:3
Olku jak to rybki nie ma w Łodzi? a ja właśnie kupiłam prosto z łodzi 8-) Na poprzedniej stronie są trzy wilczomlecze ;:3
magdala

Post »

Izo :wit :wit :wit
A ja dzisiaj jechałam koło Twojego domu :D :D Machałam i pozdrawiałam :D
Ilekroć jedziemy pod górę -zawsze myślę o Twoim rowerze :wink:
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdoto mi smutno że nie wpadłaś chociaż na chwilkę...
A rowerek też był ale tak niedaleko domu. M nawet znalazł 1 pięknego zajączka.
Obrazek Obrazek Obrazek Czereśniowy dywanik i takie sobie plecionki z winobluszczu...
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

o_O
jakie sprytne plecionki ;:63 Zuch dziewczyna i zmyślna :tan Winobluszcz to trój czy pięcio....?
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Co Wy na takie połączenie - sasanka i wrzosy? ;:3 Perukowiec żółty strasznie się leni i słabo przyrasta, nie to co czerwony. No ale dla takiego złota można mu to wybaczyć ;:3
Marzenko winobluszcz jest pięcio, ale wolała bym trzy i żeby mi się przyssał do obrzydliwego betonowego muru od sąsiada. Pogoda nadal cudna więc ruszam do ogrodu. Trochę jeszcze poplotę...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”