Działka nad Drwęcą - Christin
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka nad Drwęcą - Christin
Krysiu ile kroć do Ciebie zajrzę to wciąż widzę jakieś cudeńka, śliczne fuksje ja jakoś nie mam do nich ręki, ciekawe kloniki i te białe asterki też super (muszę zapisać sobie ich nazwę), a hibiskus to już w ogóle kładzie na kolana. Zielona jaskina urocza, ale w czerwonej szacie robi jeszcze większe wrażenie.
Wpisuję się, bo jestem na 6. stronie i czuję, że bardzo warto zagłębić się w lekturę dalszej części 

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu ten widoczek cudny, to miejsce dla zakochanych 

Ja tym winobluszczem maskuję pojemnik na wodę, ale długo przyjdzie mi czekać na całkowite jego zasłonięcie.

Ja tym winobluszczem maskuję pojemnik na wodę, ale długo przyjdzie mi czekać na całkowite jego zasłonięcie.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Krysiu piękne zdjęcia i widoczki
super
Tiarellia śliczna

Tiarellia śliczna

- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Jaskinia z winobluszczem to istne marzenie 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anitaaa Witaj - cieszę się,że wpadłaś do mnie z wizytą.
Zielona jaskinia spełnia wiele ról, poza tym ja lubię takie zakątki.
ilona2715 zaraz tam nieznane cudeńka ... po prostu inaczej pokazane i stąd ich wyjątkowość ale bardzo dziękuję.
Siberia miło mi,że znalazłaś drogę do mojej działeczki.
Wpadaj częściej - Twój ogród znam od dawna bo nazwa Syberia i Suwalszczyzna skojarzyła mi się z sąsiadami więc zaglądam po cichutku, podczytuje podpatruję i uczę się.
korzo_m Dorotko Winobluszcz można wykorzystywać na wiele sposobów.
Za miłe słowa ...
Bożena Śmigielska Bożenko z Tiarelkami i innymi podobnymi to ja dopiero zaczynam się poznawać więc to trochę potrwa...
szyszunia Iwonko widac lubisz podobne klimaty na działce.
Kwitną już wszystkie chryzantemy - najdłużej czekałam na ciemnoczerwoną o drobnych kwiatach - odmiana typ zwartej kępy.
Mnie az tak nie udało się jej poprowadzić mimo to jestem zadowolona i będzie zdobić grób mojej mamusi wraz z innymi chryzantemami.
Rośnie na wąskiej rabacie przy płocie i ciężko uchwycić całość

Chryzantema " ISABELLA ROSE " - odmiana zakwitająca w pierwszej dekadzie października i kwitnie do końca listopada

Zakwitająca najwcześniej - ceglasto czerwona zmieniająca się w trakcie kwitnienia w herbacianą piękność.

Chryzantema Clara Curtis

Z odmian wcześniejszych mam też w intensywniejszym różu ale sadzonka była malutka i ogólnie roślina mała.
W następnym sezonie muszę poświecić jej więcej czasu.

Chryzantema - kwiaty żółte pompony kwitnie nadal i jest ciekawym dodatkiem do kazdej kompocyccji z chryzantem.
Pod koniec kwitnienia ładnie przebarwiają się i nadal są piękne.

Chryzantema Solar Bis - drobniejsze kwiaty ale też ciekawa odmiana z racji zmienności kwiatów w czasie poszczególnych faz kwitnienia.

Na zakończenie mała kompozycja z chryzantem dla wszystkich gości z pozdrowieniami.

Zielona jaskinia spełnia wiele ról, poza tym ja lubię takie zakątki.
ilona2715 zaraz tam nieznane cudeńka ... po prostu inaczej pokazane i stąd ich wyjątkowość ale bardzo dziękuję.
Siberia miło mi,że znalazłaś drogę do mojej działeczki.
Wpadaj częściej - Twój ogród znam od dawna bo nazwa Syberia i Suwalszczyzna skojarzyła mi się z sąsiadami więc zaglądam po cichutku, podczytuje podpatruję i uczę się.
korzo_m Dorotko Winobluszcz można wykorzystywać na wiele sposobów.
Za miłe słowa ...

Bożena Śmigielska Bożenko z Tiarelkami i innymi podobnymi to ja dopiero zaczynam się poznawać więc to trochę potrwa...
szyszunia Iwonko widac lubisz podobne klimaty na działce.
Kwitną już wszystkie chryzantemy - najdłużej czekałam na ciemnoczerwoną o drobnych kwiatach - odmiana typ zwartej kępy.
Mnie az tak nie udało się jej poprowadzić mimo to jestem zadowolona i będzie zdobić grób mojej mamusi wraz z innymi chryzantemami.
Rośnie na wąskiej rabacie przy płocie i ciężko uchwycić całość

Chryzantema " ISABELLA ROSE " - odmiana zakwitająca w pierwszej dekadzie października i kwitnie do końca listopada

Zakwitająca najwcześniej - ceglasto czerwona zmieniająca się w trakcie kwitnienia w herbacianą piękność.

Chryzantema Clara Curtis

Z odmian wcześniejszych mam też w intensywniejszym różu ale sadzonka była malutka i ogólnie roślina mała.
W następnym sezonie muszę poświecić jej więcej czasu.

Chryzantema - kwiaty żółte pompony kwitnie nadal i jest ciekawym dodatkiem do kazdej kompocyccji z chryzantem.
Pod koniec kwitnienia ładnie przebarwiają się i nadal są piękne.

Chryzantema Solar Bis - drobniejsze kwiaty ale też ciekawa odmiana z racji zmienności kwiatów w czasie poszczególnych faz kwitnienia.

Na zakończenie mała kompozycja z chryzantem dla wszystkich gości z pozdrowieniami.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Dalie siedzą już w piwnicy. Teraz czas zakupić chryzantemy
Podobno gusta mają to do siebie, że się zmieniają. Chryzantemy dość długo kwitną w czasie, kiedy koloru zaczyna ubywać, więc powinnam posadzić kilka odmian.

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Jakie piękne te chryzantemy! Pomysleć, że ja do niedawna nie wiedziałam, ze istnieją takie nasze zimujace w gruncie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Moje tez już rozkwitły ale w tym roku mają mniej kwiatów oprócz bordowych i wrzosowych , wyszedł ci śliczny bukiet ..
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Ta Twoja bordowa jak w pełni rozkwita kwiat to ma może żółte oczko??? Bo wygląda podobnie do mojej a moja tak właśnie ma.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Krysiu zakochałam się w chryzantemach, piękne. Twoje ułożenie we flakonie rewelacyjnie je wyeksponowało, masz zdolności florystyczne
Pełną gamę kolorystyczną posiadasz. Moje chryzantemki już kwitnienie mają za sobą teraz są przemrożone nieciekawie wyglądają pójdą do wycięcia.
Widziałam wątek sprzedażowy z chryzantemamki, ale tego roku na pewno się nie skuszę, na razie będę bazowała na wymiankach, może się uda.

Pełną gamę kolorystyczną posiadasz. Moje chryzantemki już kwitnienie mają za sobą teraz są przemrożone nieciekawie wyglądają pójdą do wycięcia.
Widziałam wątek sprzedażowy z chryzantemamki, ale tego roku na pewno się nie skuszę, na razie będę bazowała na wymiankach, może się uda.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Ewamaj66 moje zbiory "wykopkowe " już zdążyły się zadomowić. Teraz powoli organizuję piasek i trochę torfu a może jakieś trociny i stopniowo będę zasypywać te które tego potrzebują.
Ewciu chryzantemy warto mieć i nawet kolorystycznie dopasować na rabatach do kwiatów, które kwitną jeszcze we wrześniu aby przedłużyć tonację danej rabaty.
Mnie już po głowie snują się różne plany? a gdzie tu do wiosny.
Takasobie Miłko to dobrze,że powoli odkrywasz je bo zawsze będzie coś nowego na działce.
Maniusika Janeczko u mnie wszystkie chryzantemy obficie kwitną ( prócz jednej biedulki) bo były kilkakrotnie zasilane.
Tosia1 czasami konkurencja roślin o słońce negatywnie wpływa na nie - znam to i właśnie w tym roku Chryzantema " Solar bis " zbytnio się wyciągnęła mimo uszczykiwania bo rosła z tyłu za innymi i do tego pod krzewem kaliny.
Szyszunia Iwonko wiem o jaką odmianę chryzantemy Ci chodzi.
Wczoraj widziałam na stoiskach przy cmentarzu.
U mojej cały kwiat jest ciemno bordowy bo przynosiłam do domu gałązki z kwiatami i rozwinęły się wcześniej stąd pewność.
korzo_m Dorotko co do zdolności florystycznych to przesada ale staram się - dziękuję.
U nas też przez kilka nocy były przymrozki ale nie zauważyłam uszkodzeń na chryzantemach. Inne kwiaty tak.
W tym wątku sprzedażowym do którego u Ciebie podałam link to chodziło o porównanie nazw ale ceny faktycznie spore jak za sadzonkę . Na naszym Forum ceny sprzedaży są raczej normalniejsze?
Kupowałam w tym roku od kilku forumowiczów i jestem bardzo zadowolona.
Większość odmian moich chryzantem już ma młode sadzonki od korzeni choć nie wszystkie odmiany tak łatwo i chętnie się rozmnażają.
Jeśli zima tego nie zniszczy to wiosną będę mieć spore nadwyżki chryzantem więc zapraszam do mnie bo zawsze można na cosik zamienić a kasa zostaje na inne chciejstwa .
Ewciu chryzantemy warto mieć i nawet kolorystycznie dopasować na rabatach do kwiatów, które kwitną jeszcze we wrześniu aby przedłużyć tonację danej rabaty.
Mnie już po głowie snują się różne plany? a gdzie tu do wiosny.
Takasobie Miłko to dobrze,że powoli odkrywasz je bo zawsze będzie coś nowego na działce.
Maniusika Janeczko u mnie wszystkie chryzantemy obficie kwitną ( prócz jednej biedulki) bo były kilkakrotnie zasilane.
Tosia1 czasami konkurencja roślin o słońce negatywnie wpływa na nie - znam to i właśnie w tym roku Chryzantema " Solar bis " zbytnio się wyciągnęła mimo uszczykiwania bo rosła z tyłu za innymi i do tego pod krzewem kaliny.
Szyszunia Iwonko wiem o jaką odmianę chryzantemy Ci chodzi.
Wczoraj widziałam na stoiskach przy cmentarzu.
U mojej cały kwiat jest ciemno bordowy bo przynosiłam do domu gałązki z kwiatami i rozwinęły się wcześniej stąd pewność.
korzo_m Dorotko co do zdolności florystycznych to przesada ale staram się - dziękuję.
U nas też przez kilka nocy były przymrozki ale nie zauważyłam uszkodzeń na chryzantemach. Inne kwiaty tak.
W tym wątku sprzedażowym do którego u Ciebie podałam link to chodziło o porównanie nazw ale ceny faktycznie spore jak za sadzonkę . Na naszym Forum ceny sprzedaży są raczej normalniejsze?
Kupowałam w tym roku od kilku forumowiczów i jestem bardzo zadowolona.
Większość odmian moich chryzantem już ma młode sadzonki od korzeni choć nie wszystkie odmiany tak łatwo i chętnie się rozmnażają.
Jeśli zima tego nie zniszczy to wiosną będę mieć spore nadwyżki chryzantem więc zapraszam do mnie bo zawsze można na cosik zamienić a kasa zostaje na inne chciejstwa .
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Piękna kolekcja chryzantem Krysiu! Już wiem o co będę się uśmiechała do Ciebie wiosną
Wygląda na to, że moja "znajda" to Solar bis.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Zajrzę z pewnością
Wymienimy się, jeśli można
Od rana pada, raczej nie pójdę do ogrodu.