Pierwasza mala dyńka odpadła po pierwszym lub drugim dniu
Asia
To forum chyba musi miec oznaczenie + 18wegetarianka pisze:U mnie też ostre zapylanie trwa
wegetarianka pisze:Pelasia, jeśli odrzuciła kwiat i rośnie, to przetrwa; pierwsze zawiązki są często odrzucane przez roślinę lub dyniarzy, jest jeszcze duuuużo czasu, roślinka zdąży urodzić nowe owoce.
Dokładnie chodzi o etykietach Tyvek, które Jankiel rozsyłal, i założył o nich wątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 42&t=41216loeb pisze:Wegetarianko mówimy o takich znacznikach z tworzywa, tyvek to chyba jest, mniejsza o to - takie paski jakimi oznacza się drzewka w sklepach, zaplątywane woków pędu i można na nich coś napisać. Tylko uprzedzam, żeby zapinać na liściach a nie na łodydze, bo ona grubieje a te co mamy są wąskie Caterino .. Sprawdzają się nieźle, najlepiej chyba opisane długopisem lub ołówkiem
wegetarianka pisze:agusia2410 , smacznegoja w tym roku zrezygnowałam z cukinii, uznałam, że niektóre warzywa, podobnie jak przetwory, należy powtarzać co dwa lata, w zeszłym roku zjadaliśmy głównie kwiaty cukinii, owoce nam się nieco przejadły, trzeba więc do nich potęsknić