LUCYNKO driakiew mi się podoba.Nawet ładnie kwitnie,ale jest jakaś strasznie wysoka.
Lucynko co Ci miało wyjść z nasion jak te nasiona były takie niepewne.
Jak na razie hibiskus z dwoma kwiatami.W sumie nie ma już komu robić zdjęć.Nic nowego już nie zakwitnie.Dziś wycinałam długie pędy
jaśminowca.Cięłam nisko bo już strasznie poszedł do góry,a mam aż dwa krzaki.Zniosłam też popiół na działkę bo ktoś w nim grzebał.
Ale dziś miałam ubaw z kotkiem.Jak zaczęłam go dokarmiać to zaczął mnie odwiedzać częściej.Kupiłam dziś w Biedrze taki mały pasztet za 0,99 x 2 szt.Dałam mu całe pudełko.Jeszcze nie widziałam,żeby kot tak się rzucił na jedzenie.Aż się trząsł tak wpylał.W pewnym momencie złapał za pudełko i uciekł do sąsiadki.Chciałam mu zrobić zdjęcie,ale mi się nie udało.
Na jutro zapowiedzieli piękną pogodę.Mam nadzieję,że u nas też.Dziś od rana niebo było szare,dopiero około 14 wyszło słońce.
Gorącego dnia jutro.
JARHA(zapomniałam imię,wybacz)
Moje dalie dopiero zaczynają się rozwijać,ale te jednoroczne kwitną pięknie i mają dużo pączków.Bardzo mi się podobają.To dzięki Lucynce mam radochę chociaż z dalii i oczywiście gazanii.Faktycznie aksamitka "Fantastic" piękna,może dlatego,że samotna.
Zimowity stoją bo dopiero rozpoczynają kwitnienie.Znalazłam je w różnych miejscach,nawet tam gdzie ich nie sadziłam.
ANIU hibiskus faktycznie jak Twój,tylko u Ciebie ogromna kępa.
Ja w tym roku siałam dużo różnych aksamitek,niestety wszystko zjadły ślimaki,została ta jedna.
Dalie mam też z ciemnymi liśćmi.Zaskakują mnie różnorodnością kwiecia.
MARYNIU!fakt,już nie ma co focić i nic już nie zakwitnie nowego.Jeszcze spodziewam się innych kolorów kwiatów hibiskusa.Na działce mam jeszcze trochę pracy.Muszę opielić truskawki i trochę skopać po ogórkach i buraczkach.
ALU witaj!
Teraz czeka mnie sadzenie hiacyntów i cebul czosnku ozdobnego.Póżniej trzeba będzie posadzić czosnek jadalny.Czyli roboty full,ale
cieszę się,że spaliłam wreszcie badziewie.Kupiłam też trochę nasion które będę wysiewać póżno to może wiosną ślimaki nie zdążą wtranżolić.Też życzę dużo zdrówka bo słoneczko ma jutro świecić na full.