Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Post »

O kurcze, ja jestem chora wiesz, o które dwie chodzi..... ;:80 Nie ,no... gdzie ja byłam jak mnie nie było i nie zamówiłam ;:223
Ja tylko nie lubię tych "oczu", Będę podziwiać u Ciebie i bardzo zazdrościć. ;:110
Linki juz zachowałam w ulubionych. ;:132
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maju, bardzo ciekawy katalog... obejrzałam i myślę, jak wykorzystać tę stronę wiosną :)
Ty wybrałaś zachwycające odmiany... Eyes for you i Burgundy Ice - wzdycham tylko.... :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, :D nie ma co wzdychać, tylko do ulubionych i jak znalazł na wiosnę. Wybór będzie doskonały.
Mnie bardzo urzekła Joie De Vivre, to mój kolorek. Jak się znam , to będę ja miała. ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Czyli zaraza się rozsiewa dalej ;:112 ;:112 ;:112 i o to chodzi. :;230
Jula wydawało mi się że wszystko wyczytałam o niej a jednak jakieś wieści mi umknęły. Pewnie po zimie coś Ci się zmieni na ciemnej rabatce i miejsce się znajdzie, chcieć to móc. :;230
Majeczko nie zazdrość tylko sobie zamów, jak was więcej się skrzyknie to może zechcą tak z Polski przyjąć zamówienie. :uszy
Agunia się dołączy, jeszcze Alutka by chciała, do wiosny się nazbiera dość sporo chętnych. ;:162
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

edulkot pisze:Jule było krzaczysko, jeszcze potrwa może dwa lata aż odrobi to co straciła w jedną zimę. Moja ma do podpory łuk z drutu który się gnie na wszystkie strony i powróz upleciony ze sznurków. Jak jest w pełnym kwiecie to przy silnym wietrze ta śmieszna konstrukcja tego nie wytrzymuje, no ale od 10 lat nie mogę doprosić się nic normalniejszego bo mój M. traktuje ogród i moje działania całkiem niepoważnie. :wink:

Obrazek tu widać część tego drutu :;230
Maju, a co to za ładna różyczka?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Majka, z bezpośrednim zamówieniem róż u Freyersa nie powinno być żadnego problemu. My uniknęłyśmy tylko kłopotu z przesyłką pieniędzy.
Ja niecierpliwie czekam na pierwsze kwiaty http://www.fryers-roses.co.uk/Products/ ... baba.html/ na temat tej róży prawie wcale nie ma informacji w necie, a kolorek i budowa kwiatka oryginalne....na nielicznych zdjęciach.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Hej juź rano ,za oknem szron chyba przymroziło.Jeszcze jestem w pościeli ale planuje gdzie posadze nowe różyczki. ;:49 Szkoda że mojego ogródka nie idzie rozciągnąć.Wczoraj przesadziłam oczar a na to miejsce posadziłam itee którą otrzymałam od Adriana 89. Oczmi wyobrażni już widze jak pięknie będzie kwitła.na razie okrywam moje nowe hortensje i wszystkie młode krzwy, oby przetrwały tą zime.Myślę Maju że pomału kończysz prace ogrodowe, może wybrała byś sie do mnie z rewizytą .Autobusy dobrze kursują więc tylko sie wybrać bo do wiosny jeszcze bardzo daleko.Pozdrawiam Irena ;:33
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A u nas + 2 i bezchmurne niebo, od wczoraj, bo wcześniej przez kilka dni mgła, mgła i mgła przez całe dni.
Maju, tak się zastanawiam jak sobie radzisz z taką ilością róż? Choćby wiosenne przygotowanie krzewów do sezonu, czy jesienne zabezpieczanie wymaga wiele wysiłku i czasu, nie mówiąc już o nawożeniu, ochronie, pielęgnacji estetycznej,pieleniu itp.
A przecież masz duży ogród i wiele innych roślin, które też wymagają zachodu.
Trawniki też trzeba kosić, do tego prowadzenie domu.
Ja mam może z 20 krzaczków i wiem ile trzeba poświęcić im czasu. Ale może ja nie jestem tak energiczna jak Ty.
Życzę miłego dnia przy dalszym sadzeniu uwielbianych przez Ciebie różyczek.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, z bezpośrednim zamówieniem róż u Freyersa nie powinno być żadnego problemu. My uniknęłyśmy tylko kłopotu z przesyłką pieniędzy.
Ja niecierpliwie czekam na pierwsze kwiaty http://www.fryers-roses.co.uk/Products/ ... baba.html/ na temat tej róży prawie wcale nie ma informacji w necie, a kolorek i budowa kwiatka oryginalne....na nielicznych zdjęciach

Majeczko, :D pozwoliłam sobie wkleić te cenne informacje.
Popatrzyłam na tą koralową różyczkę, ma ładna budowę płatków. Muszę zainteresować innych tą szkółką.
Mam e-maila, że różyczki 4 angieleczki już do mnie wysłane :tan ha.... chyba w niedzielę jeszcze posadzę.
To juz wszystkie na ten rok. ;:109 ;:109
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Majeczko bijesz rekordy z tymi różami szalona kobieto ;:196 jeszcze teraz sadzisz :shock:
ale u Ciebie będzie różano już to widzę ;:111
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Zaglądam często Maju do tego ogromnego ogrodu. U Ciebie podobnie jak u innych toczą się dyskusje nad różami. Podziwiam pięknie rozrośnięte krzaki cudnych okazów. W ich temacie jestem milczącą, nie znam się i tyle. Wsadziłam u siebie wielkokwiatowe, jakoś marnie rosną, ale pod każdym krzakiem są dziury, chodniki myszowatych stworzeń. Moja działka będzie bardziej rekreacyjna niż ozdobna. Nornice niszczą wszystko. Czytam, że sadzisz jeszcze róże, będę podziwiał w przyszłym roku ich kwitnienie. Bardzo jestem ciekawa Waszego zielonego domu. Wyobrażam sobie to miejsce jak ośrodek wczasowy. Ja mieszkam w 10-cio pietrowym betonowym bloku, wiec wiesz jak kocham moją działke.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Majka wspaniałe róże pokazujesz i na dodatek niektóre bardzo rozrośnięte... :shock:
a ta jednopłatkowa o którą pyta Edyta ...to Ballerina?Też ją mam ale u Ciebie duża i dorodna :uszy
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

No no, Majeczko, znów zbliżasz się do setki, pewnie będzie wkrótce nowy wątek?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witam wszystkich bardzo miłych gości. :wit

Edytko to jest najprawdopodobniej podkładka albo samosiejka dokładnie w miejscu w którym rosła kiedyś jakaś pnąca róża. Z tego co sobie mogę przypomnieć to chyba miała jakieś drobne kwiatuszki lila lub fiolet. Ale było tak dawno temu że dokładnie nie pamiętam. :oops:

Basiu to teraz oficjalnie bardzo Ci dziękuję za te śliczne angieleczki. ;:196 Ta Twoja Baba też fajniutka, ciekawe jak się będzie sprawować.
Co do zamówienia to pewnie dziewczyny się zbiorą i może zrobią w przyszłym roku.

Irenko chętnie się wybiorę do Ciebie ale znowu mi przyszła robota w postaci różyczek więc sama widzisz że na razie nie mam czasu. Dogadamy się trochę później. ;:162

Zosiu wiem że czeka mnie ciężka praca ale ja nie lubię siedzieć, ciągle mnie gdzieś niesie. Muszę sobie jakoś poradzić, trawnik ostatnimi czasy kosi M. a z resztą może nie będzie aż tyle roboty. :uszy

Majeczko już wiem że dostałaś swoje serbskie angieleczki. Do mnie dzisiaj dotarły i szykuje się wielkie sadzenie. :tan

Stasiu chyba rzeczywiście oszalałam z tymi różami ale one takie ładniutkie. :;230

Krysiu i bardzo dobrze że traktujesz działeczkę na luzie, nie można się tak bardzo przejmować, skoro grasują podziemne szkodniki to najlepiej nie dać im smacznych cebulek i korzonków bo nie dla nich jest działeczka tylko dla Was. Masz rację z tym ośrodkiem wypoczynkowym, to jest miejsce mojego wypoczynku i wczasów i wcale nie mam ochoty nigdzie wyjeżdżać. ;:3

Nela bardzo Ci dziękuję za serbineczki, ;:196 właśnie dotarły w bardzo dobrym stanie. Dwie z nich takie troszkę drobne ale z tego co zauważyłam to chyba to są te niskie Souveniry, reszta ładnie rozrośnięte z grubymi pędami i korzeniami.

Obrazek
Souvenir de Joanne Balandreau
Souvenir du President Lincoln
Souvenir de Mme Auguste Charles
Souvenir de McKinley
Souvenir de Mme de Corval
Souvenir de J.B. Guillot
Nela to nie jest Ballerina, wyjaśniłam to przy odpowiedzi Edycie.

Małgosiu zbliżam się do końca, chciałam tylko zaczekać na wszystkie róże ale chyba na te od Kamili już się nie zmieszczą w tej części. :uszy

Dziękuję bardzo również Gosi za śliczne różyczki od Schultheisa, też dzisiaj dotarła paczuszka. ;:196

Obrazek
Souvenir de St. Ann'e chyba była wyjęta z doniczki bo ma bryłę korzeniową.

Obrazek
Souvenir de Greuville
Souvenir de Joanne Balandreau
Souvenir du President Lincoln
Souvenir D'Alphonse Lavelle
Souvenir de J.Mermet
Mme Pierre Oger
Sadzonki ładne z grubymi pędami i korzeniami.

Teraz wszystkie różyczki napite zostały zadołowane w kompostowniku, sadzić będę pewnie w sobotę bo przecież jutro nów i trzeba przerwać prace ogrodowe.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, :tan to już chyba wszystkie zamówione różyczki dostałaś ;:138
Wyglądają ładnie róże od Petrovica. Moje , może dlatego, że angielki są małymi krzaczkami, ale
system korzeniowy również maja dobrze rozbudowany.
No niech to wszystko Ci porośnie i zakwitnie ;:109
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”