Jadzia, Krysia, Majka, Ania do róży od Jadzi najbardziej za wszystkich wymienionych pasuje mi Troika
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.5529.1&tab=1 kolor kwiatka podobny, budowa też. Krysiu, chyba pachnie, ale czy na pewno
Natomiast moje odkrycie bardzo podobne do Sutter's Gold, ale to chyba nie ona. Ma kwiat pełniejszy, budową i wielkością podobny do Glorii, z mięsistymi płatkami ( jak u Kronenburga). Wieczorem pachniała, ale żyłek na płatkach nie widzę
Obfotografowałam ją dzisiaj ze wszystkich stron

kolor ma identyczny, jak na zdjęciach z bliska. Perspektywy mój aparat fałszuje
Powyżej kwiaty dwudniowe, poniżej dzisiejszy
Krysiu usmiechaj się do Jadzi, bo warto

ja niby powiedziałam wielkokwiatowym NIE, ale ta jest wyjątkowa. Nowych kupować nie będę, ale stare niech sobie rosną
Tosia wpadnę jutro i zaplanujemy nowe nasadzenia, rzecz jasna - róże
Danusiu mnie też Bolero nie zachwyca, ale lubię ją

może sentyment bierze się stąd, że jest to jedna z pierwszych, które kupowałam z imieniem.
Wiem, wiem...Princessa powinna być różowa, ale taką dostałam, czyli pomyłka

złożyłam reklamacje, przyjętą pozytywnie i mam nadzieję, że dostanę prawdziwą Księżniczkę.
Mam dwie Alby, posadzone obok wielkokwiatowych róż. Podoba mi się to zestawienie, przynajmniej na razie. Powojnik ma naturalną podporę i dość dobrze trzyma się różanych kolców.
Jadzia Gartenspas mam, ale to rabatówka. Kwiatki kolorystycznie podobne do nn, ale dużo mniejsze, a płatki wiotkie. Patyki, oczywiście, wszystkie Twoje. Na razie trzy, a dwa jeszcze się czają
Krysiu odpoczywaj

dzisiejsza pogoda, jak marzenie

nawet trawę Ci wykosiłam, nie będzie łaskotać po nogach.
Majka dzisiejszy kwiatek nn dość ładnie pachniał, wczorajsze już nie...i tak jest piękna
Ania dzięki, Troika chyba tak, Sutters Gold chyba jednak nie...chociaż ma coś z Glorii
Iwonko było elegancko, a teraz pozdrawiam Cię w stylu wiejskim