Działka Romy wśród jezior cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior cz. 2

Post »

Dziękuję Romeczko!!! ;:196 a czy ten siarczan amonu to tylko pod orienpety? a jakie gatunki ty masz u siebie? które wg ciebie najlepiej rosną i byś poleciła :?:
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochane moje te porady są od Kasi ale myślę że po to napisała żeby wszyscy korzystali ;:108 Cieszę się bardzo że mogą się przydać ja już sprawdziłam i bardzo jestem zadowolona ;:138

Halinko ;:167 cieszę się ;:196

Maju napisałam Ci pw. nie wiedziałam że ty już u mnie byłaś ;:196 Widziałam u Ciebie w zamówieniu Gizmo ;:63
To jest właśnie LO. Gizmo pachnie oszałamiająco ..
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02

Post »

Witaj Romo :wit ;:196

nieustająco bardzo lubię zagladac do Twojego ogrodu ;:65 ;:63 ;:65 i podziwiać rośliny. Otoczenie zresztą też.
Jak tu jestem od razu mi bliżej do wiosny ;:170
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dawno u ciebie nie byłam a tu tyle piękności i fachowych porad , nie wiedziałam że orientalne potrzebują tak kwaśnej ziemi , Wszystkim podsypuję kompost gdy sadzę a teraz wiem czemu orientalne tak marnie u mnie rosną , ratowało je chyba tylko podlewanie gnojówka z pokrzyw .że pokazały po kilka kwiatów ,, Zamówiłam kilka cebul orientalnych i teraz dostaną dobre podłoże ..Rozchodnik piękny nawet bez kwiatu , jeśli można to i ja bym sobie zamówiła małą sadzoneczkę ..

miłego dnia , u mnie odwilż jest ciemno i ponuro ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Dobrze że wstawiłaś fotkę kwitnącego rozchodnika...dopiero teraz widać jak wygląda, u mnie jest całkiem coś innego...płoży się po ziemi ale kwiaty są bardzo podobne. Znalazłam starą fotkę, z prawej strony na dole, kwitnie na ciemne bordo a na środku na lila róż. Listki są bardzo podobne...jeszcze z płożących mam kwitnące na żółto ale kwitną w różnym czasie.

Obrazek
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Śliczne są te małe roślinki wśród wielkich kamieni. Pięknie muszą wyglądać w rzeczywistości. ;:108 ;:108 :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ ROMO
Fakt, roślinki skalne wśród kamyczków wyglądają pięknie.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie :wit

Alinko chyba mnie przeceniasz, ja dopiero raczkuję w tym temacie :lol: Pierwsze lilie posadziłam wiosną mogę Ci napisać jakie -liliowe drzewko -Montego -Bay ,orienpet Mister- Job , Lo ,Triumphator i Gizmo ,to tak na początek nie za dużo cebul ,podobno bardzo się rozrastają, lepiej kupić więcej gatunków ,moimi jestem zachwycona, pięknie pachną :lol: Zobaczę w tym roku i będę działać dalej ;:108 Wiem że nie zakwaszamy podłoża pod lilie azjatyckie .

Ewuniu bardzo mnie cieszy że lubisz do mnie zaglądać ;:196 Staram się wiosnę ściągnąć jak najszybciej :;230

Janeczko miło Cię widzieć ;:196 Cieszę się że mogłam Ci pomóc ,u mnie zakwitły pierwszy raz i były śliczne :lol: Koniecznie mi napisz, jak Ci wyrosną posadzone wdg . przepisu ;:132 Janeczko już sobie wpisałam Twoje zamówienie do zeszytu ;:108 Dla Ciebie bez różnicy czy na wiosnę, czy jesienią Ci przyślę :?:

Aniu , ja też mam takie rozłażniki , tak je nazywam ;:7 Rozchodniki które Ci pokazałam mają około 50 cm. wysokości , co dla mnie ważne, nie mają żadnych wymagań nawet na piasku rosną . Rozumiem że jesteś chętna :?:

Stasiu ,też je bardzo lubię, czym więcej tym ładniej wyglądają ;:108 Ja mam takie ...........
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Krysiu zwłaszcza wśród takich jak Twoje ;:138
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

:shock: ;:154 ;:88 Wow, ale piękności. Gratuluję. ;:138 ;:138
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Romko-wcale nie przeceniam,nie bądź taka skromna :D masz piękny ogród,śliczne kwiaty i wiedzę jak je pielęgnować ;:108 a ja mimo,ze lilii mam sporo, to jedne rosną bardzo ładnie a inne ledwo,ledwo,albo wcale :D Teraz przynajmniej już wiem,że że się różnią wymaganiami.
Rozłażniki są fajne,można nimi pozakrywać wszystkie dziurki :D
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też mam takie rozchodniki nawet te zielone kuleczki kupiłam w tamtym roku .. a na a zmówienie tak pięknych listków mogę poczekać nawet do jesieni ... nie mam jeszcze żółtych a u nas ich nie ma , może na rynku spotkam ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 23 lut 2008, o 23:25

Post »

Roma a kawalącik tego mogę poprosić ?

Obrazek
Pozdrawiam cieplutko Anka
Mój ogród na wsi
Moja działka w ROD
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Romko ;:167 zostaw kawałeczek dla mnie...w zamian nazbieram różności ode mnie...na mini skalniaku posadziłam przeróżne płożące i rozetkowe, to uskubię. Wyglądają niepozornie ale jak zakwitną to dopiero jest widok :shock:
Nie wszystkim bylinom robiłam fotki ale chętnie się podzielę, na irysy miniaturowe też na pewno będziesz chętna...mam kolor niebieski i żółty.
Miskant jak przetrwa zimę masz zaklepany ;:108
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze że jeszcze zajrzałam, tyle gości a ja w ogródkach buszuję i portalach ogrodowych :wit Oglądałam głóg Paul's Scarlet może by posadzić takie , piękne drzewko ;:138

Stasiu dziękuję ;:196

Alinko to nie skromność :oops: Ja mam działkę dopiero trzy lata ;:108 Moja wiedza jest teoretyczna, nie mam doświadczenia :cry: Może jestem trochę dociekliwa ;:132 Alinko jak tym słabiej kwitnącym trochę zakwasisz podłoże ,zobaczysz jak CI się pięknie odwdzięczą :heja

Janeczko ,będziesz miała :lol:

Anulko masz załatwiony kawalącik :;230

Aniu bardzo chętnie :lol: Tylko konkretnie- wysokie rozchodniki ,czy te niskie też CI się podobają i uskubać :;230 Aniu już się cieszę z żółtych irysków, niebieskie mam :lol:

Dziewczyny wszystko zapisałam ale jakbym coś przeoczyła przypomnijcie mi proszę ,pamięć mam dobrą :;230 :;230
;:108
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02

Post »

O jejku Romciu
a ja myślałam, że Ty masz działkę od bardzo dawna ;:154 .
Mówię całkiem poważnie, ale z tego wniosek, że masz to we krwi (chyba tak to się mówi). Gratuluję ;:180 ;:63 ;:136
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”