Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
Ale masz fajne brunnerki 

- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie Ewo nie szukałam Ciebie w Olczyskiej tylko kwiatków, prawdę powiedziawszy wybieralam się na Kopieniec, ale już na Hali Olczyskiej tak byłam mokra że zawróciłam do domu. Co do pięknie kwitnących tulipanów to na razie żadne dziwo pąki miały wyprodukowane w zeszlym roku u mnie też kwitną jak posadzę jeden rok dopiero w następnym okazuje się jaki gatunek w danych warunkach może rozwijać się. POZDRAWIAM OLGA
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewa, naprawdę nie chce się wierzyć, że dopiero od roku działasz w podwórkowym.
Jednak warto inwestować w cebule jesienią - wiosna to pokazuje.
Jednak warto inwestować w cebule jesienią - wiosna to pokazuje.

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
mnie też biała serduszka przybyła, na razie nie duża
ale i tak cieszy
ale i tak cieszy
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam miłych odwiedzających, choć w deszcz...
Elsi-staram się staram!Dziś podsypałam pod żurawkowo,języczkowo-funkiową i pod derenie,hortensje oraz krzaczastą czarną porzeczkę(krzaczastą,koń by się uśmiał,trójlistną byłoby słuszniejszym określeniem) oraz pod piwonie moje trzy kurzak.Przy okazji wypatrzyłam nasiona pokrzywek Koleus rokoko(coleus blumei) firmy
W. Legutko i wysyłam Ci je pocztą.Jak to rokoko -całe powywijane,z brzegiem mocno karbowanym właśnie na kształt muszli i pstre okrutnie.Ciekawa jestem rezultatów ich wysiewu.
Kogro-Mam nadzieję,że życzenia Twe się spełnią.Siąpi i siąpi i tak ma być tydzień cały,rośliny zdają się tego pragnąć.Ślimaki w ekstazie.
Miiriam-Brunnery są trzy wszystkiego(każda z liści inna),pochodzą z jesiennej wystawy ogrodniczej w Krk.
K.Danuto-masz rację serduszka raduje!
Serduszka raz jeszcze,kwitnie w deszczu coraz więcej.Przekwitające już szafirki.
Zaczęły kwitnąć fiołki od Mag o kwiatkach w plamki,ale deszcz zmusił mnie do opuszczenia Podwórkowego na dobre.Tulipany są dorodne,ale deszcz im nie sprzyja.
Piwonia ma pąki,na razie dwa,ale można już użyć liczby mnogiej.
Wracając do domu za 7 zł nabyłam na placu kobeę,ale chyba wsadzę ją po 15 maja?
Na zakończenie Kostek buszujący w szczypiorku pełnym witamin.

Olgo(Ogród Azy)-cóż i mnie ciągnie ku Kopieńcowi Wielkiemu przez Dolinę Olczyską, pretekstem mogą być i kwiaty leśne,trzeba to połączyć z mniszkobraniem czyli nieco w późniejszym terminie.
Elsi-staram się staram!Dziś podsypałam pod żurawkowo,języczkowo-funkiową i pod derenie,hortensje oraz krzaczastą czarną porzeczkę(krzaczastą,koń by się uśmiał,trójlistną byłoby słuszniejszym określeniem) oraz pod piwonie moje trzy kurzak.Przy okazji wypatrzyłam nasiona pokrzywek Koleus rokoko(coleus blumei) firmy
W. Legutko i wysyłam Ci je pocztą.Jak to rokoko -całe powywijane,z brzegiem mocno karbowanym właśnie na kształt muszli i pstre okrutnie.Ciekawa jestem rezultatów ich wysiewu.
Kogro-Mam nadzieję,że życzenia Twe się spełnią.Siąpi i siąpi i tak ma być tydzień cały,rośliny zdają się tego pragnąć.Ślimaki w ekstazie.
Miiriam-Brunnery są trzy wszystkiego(każda z liści inna),pochodzą z jesiennej wystawy ogrodniczej w Krk.
K.Danuto-masz rację serduszka raduje!
Serduszka raz jeszcze,kwitnie w deszczu coraz więcej.Przekwitające już szafirki.
Zaczęły kwitnąć fiołki od Mag o kwiatkach w plamki,ale deszcz zmusił mnie do opuszczenia Podwórkowego na dobre.Tulipany są dorodne,ale deszcz im nie sprzyja.
Piwonia ma pąki,na razie dwa,ale można już użyć liczby mnogiej.
Wracając do domu za 7 zł nabyłam na placu kobeę,ale chyba wsadzę ją po 15 maja?
Na zakończenie Kostek buszujący w szczypiorku pełnym witamin.

Olgo(Ogród Azy)-cóż i mnie ciągnie ku Kopieńcowi Wielkiemu przez Dolinę Olczyską, pretekstem mogą być i kwiaty leśne,trzeba to połączyć z mniszkobraniem czyli nieco w późniejszym terminie.
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Ewo w moim ogrodzie nie ma kwitnącego mniszka i nie wiem czy woogóle będzie go dużo, ale pod Imperialem na Bystrem już go widziałam kwitnącego tyle ze to na ulicy.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
EWUNIU jestem pod wrażeniem ilości kwiatów w podwórkowym .Cieszyńska podrabatka ,białe serduszki ,brunrey ,cieszynianka ileż tego wszystkiego nazbierałaś .Tulipanki co jeden to ładniejszy
za całokształt

Pieknie , pięknie. A biała serduszka jak mi się podoba, tulipany papuzie....
Ewo Janinko wstawilam u siebie zdjęcia tulipanów od CIEBIE.
POZDRAWIAM
Ewo Janinko wstawilam u siebie zdjęcia tulipanów od CIEBIE.
POZDRAWIAM
- Aska
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Pierwiosnki na obrzeżu - super!
- eury
- 200p
- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Kontakt:
Ewo,papuzie tulipany są rewelacyjne...i jeszcze te pastelowe kolory...po prostu bajka-już wiem na co będę polować -po prostu muszę je mieć
Szafirki też przepiękni ci kwitną.Moje już powoli przekwitają.Tylko te pełne jeszcze ciągną do góry...ale nie trafiły mi do serca.....wolę te zwykłe,tradycyjne

Szafirki też przepiękni ci kwitną.Moje już powoli przekwitają.Tylko te pełne jeszcze ciągną do góry...ale nie trafiły mi do serca.....wolę te zwykłe,tradycyjne

Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Ewa
ogród ogrodem- ale Kostek jest najlepszy
ogród ogrodem- ale Kostek jest najlepszy

- EwkaEs
Witajcie w deszczu.Tak wyglądają koleusy rokoko już wysłane do Elsi.
O mojej serduszce można już mówić w czasie przeszłym coś ją złamało,zostało jej troszkę,może odbije.
Fiołka wonnego od Mag nie można sfotografować,zwinął ciasno kwiatka na taką pogodę.Pojawił się ostatni z szafirków-żółty.
Powinnam zasadzić mieczyki,dalię,kannę Gucio,wysiać groszek pachnący i może nasturcję.Ale pogoda pod psem.
Dziś chciałam kupić pelargonie angielskie do skrzynek zaokiennych,ale było ich mało i drogie.Wzięłam tylko do jednej skrzynki.Ładne.

Tess-masz rację.Jest o kilo lżejszy od Gwiazdy.
Eury-gdyby były problemy z nabyciem jakiegoś koloru tulipanów to pisz.Papuzie i pełne są bardzo piękne,szkoda,że deszcz je tak stłukł.
Ewo-Ogis-zaglądałam!
Jadziu-Jakuch-cieszę się,przyjdzie czas na porządkowanie,trochę przesadzania(na przykład scaliłam orliki w jednym rządku i jestem ciekawa jakie mam kolory)
Aśko-nie skończyłam ramowania rabatek pierwiosnkami,jeszcze półtorej grządki przede mną.Ale teraz dam tylko lekarskie,są wytrzymalsze
Olgo-u nas już latawce,dmuchawce,wiatr i jeszcze deszcz,ale może gdzieś te mniszkowe łepki zdobędę.Podobno były bardzo skutecznym lekiem.
O mojej serduszce można już mówić w czasie przeszłym coś ją złamało,zostało jej troszkę,może odbije.
Fiołka wonnego od Mag nie można sfotografować,zwinął ciasno kwiatka na taką pogodę.Pojawił się ostatni z szafirków-żółty.
Powinnam zasadzić mieczyki,dalię,kannę Gucio,wysiać groszek pachnący i może nasturcję.Ale pogoda pod psem.
Dziś chciałam kupić pelargonie angielskie do skrzynek zaokiennych,ale było ich mało i drogie.Wzięłam tylko do jednej skrzynki.Ładne.

Tess-masz rację.Jest o kilo lżejszy od Gwiazdy.
Eury-gdyby były problemy z nabyciem jakiegoś koloru tulipanów to pisz.Papuzie i pełne są bardzo piękne,szkoda,że deszcz je tak stłukł.
Ewo-Ogis-zaglądałam!
Jadziu-Jakuch-cieszę się,przyjdzie czas na porządkowanie,trochę przesadzania(na przykład scaliłam orliki w jednym rządku i jestem ciekawa jakie mam kolory)
Aśko-nie skończyłam ramowania rabatek pierwiosnkami,jeszcze półtorej grządki przede mną.Ale teraz dam tylko lekarskie,są wytrzymalsze
Olgo-u nas już latawce,dmuchawce,wiatr i jeszcze deszcz,ale może gdzieś te mniszkowe łepki zdobędę.Podobno były bardzo skutecznym lekiem.
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Szkoda serduszki , ale nie martw się na pewno odbije od korzenia 

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Ależ tutaj kolorowo
Co robisz, ze twoje pomarańczowe szachownice tak fajnie Ci kwitną??

Co robisz, ze twoje pomarańczowe szachownice tak fajnie Ci kwitną??
- EwkaEs