Dookoła domu - raistand - 2009
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dookoła domu - raistand - 2009
To ja też jestem chętna na te, które chcesz posłać do kompostownika.
Ja jestem chyba jeszcze na tym etapie że podobają mi się prawie wszystkie liliowce, i kupuję te z dolnej półki cenowej . Niestety te po 100-250 są dla mnie nieosiągalne, i na szcęście nie pragnę ich. Cena ostudza mój entuzjazm.
Ja jestem chyba jeszcze na tym etapie że podobają mi się prawie wszystkie liliowce, i kupuję te z dolnej półki cenowej . Niestety te po 100-250 są dla mnie nieosiągalne, i na szcęście nie pragnę ich. Cena ostudza mój entuzjazm.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj tak, cena może skutecznie ostudzić wszystkie zamiary kupna cudeńka.
A niektóre są .....
z nieba wzięte chyba.
Widzę Andrzeju, że kolejka chętnych rośnie.
Mnie tez szykuje się korekta, bo brakuje miejsca a i nietrafione zakupy sporo go zabierają.
Moje fotki Ciebie zdopingowały......
no proszę....
Kto by pomyślał, że liliowce tak mobilizują.......
A niektóre są .....

Widzę Andrzeju, że kolejka chętnych rośnie.
Mnie tez szykuje się korekta, bo brakuje miejsca a i nietrafione zakupy sporo go zabierają.
Moje fotki Ciebie zdopingowały......

Kto by pomyślał, że liliowce tak mobilizują.......

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Andrzej upały prawie wszystkim już wychodzą bokiem ,
Te liliowce u góry to nie Twoje ?podoba mi się ten na zdj 2 ostatnim .
A to skarb od Ciebie

Te liliowce u góry to nie Twoje ?podoba mi się ten na zdj 2 ostatnim .
A to skarb od Ciebie

- raistand
Nie przesadzajmy z tymi skarbami...
Te z ostatniego postu nie są moje. Ale pokazałem już wszystkie cudze i od tej pory będą już moje. Tylko, że marne w tym roku... Zimny maj i susza...

Te z ostatniego postu nie są moje. Ale pokazałem już wszystkie cudze i od tej pory będą już moje. Tylko, że marne w tym roku... Zimny maj i susza...

- e-genia
A u mnie teraz nawet piękne się zrobiły , dobrze zrobił im wczorajszy deszcz.
Genia
Genia
- kogra
- Przyjaciel Forum
Andrzeju a jakim to liliowcem Genia się chwali ?
Ładny i ciekawy ma kształt.
Mnie też te upały wykańczają, ale musimy przetrwać.
Ładny i ciekawy ma kształt.
Mnie też te upały wykańczają, ale musimy przetrwać.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- raistand
Gienia chwali się liliowcem, który dostałem pod nazwą "Double Happiness".
Starsza, diploidalna odmiana mająca jednak dużo wdzięku. No i jest bezproblemowa.
Starsza, diploidalna odmiana mająca jednak dużo wdzięku. No i jest bezproblemowa.
- nitka55
- 500p
- Od: 26 sty 2010, o 20:40
Andrzeju Oglądając liliowce Gieni ,Grażynki wszyscy chwalą Twoje liliowce i ja postanowiłam wpaśc do Ciebie i dech zaparło przecież można dostac zawału ogladając Twoje liliowce .Brak mi słów pochwały
cudowne.Mam pytanie a jednocześnie prośbę
czy jakiś mogłby zawitac u mnie w ogrodzie
Tzn kupic.Jestem jeszcze nowicjuszką na forum i jeżeli coś zrobiłam nie tak to przepraszam .Proszę ,mi wytłumaczyc co to jest siewka liliowca

- raistand
Odnośnie kupowania/sprzedawania. Jak pisałem wyżej będę robił nieco porządku w tym moim gąszczu i czegoś na pewno będę się pozbywał. Raczej nieoznaczone nadwyżki. Nie będzie tego dużo, bo dużo nie mam (co może się wydawać dziwne ale jest prawdziwe). No i odmianowe są już "zamówione". Aha... i raczej na PW bo się mody zdenerwują.
Dodatkowo MUSI zmienić się pogoda i MUSZĄ skończyć kwitnąć. Ważniejsza jest nawet zmiana pogody bo... fatalnie jest po prostu...
Odmiany z których zawsze byłem zadowolony w tym roku kwitną mizernie.
Strawberry Candy nawet nie nadaje się do pokazania. Buffy's Doll gdzieś zanika... Key Lime Pie chyba zanikła na dobre.

Midnight Rider
Siewka liliowca to po prostu siewka liliowca. Naprawdę nie wiem jak wytłumaczyć... Bierzemy nasionko, siejemy, ono wyrasta i jest siewka...
Chyba, że pytałaś o coś innego...

Dodatkowo MUSI zmienić się pogoda i MUSZĄ skończyć kwitnąć. Ważniejsza jest nawet zmiana pogody bo... fatalnie jest po prostu...
Odmiany z których zawsze byłem zadowolony w tym roku kwitną mizernie.

Strawberry Candy nawet nie nadaje się do pokazania. Buffy's Doll gdzieś zanika... Key Lime Pie chyba zanikła na dobre.

Midnight Rider
Siewka liliowca to po prostu siewka liliowca. Naprawdę nie wiem jak wytłumaczyć... Bierzemy nasionko, siejemy, ono wyrasta i jest siewka...
Chyba, że pytałaś o coś innego...

- kogra
- Przyjaciel Forum
Nitka pytała pewno o różnicę pomiędzy liliowcem odmianowym a siewką.
Może dodam tylko , ze liliowiec odmianowy to taki, który jest zarejestrowany w głównym rejestrze odmian tych kwiatów .
A siewka to przypadkowa krzyżówka stworzona przez naturę lub człowieka i nigdzie nie zarejestrowana.
Andrzeju dzięki za odmianę liliowca.
U mnie też kilka wypadło w tym roku a kilka też nie daje sobie rady z tymi upałami i ledwo zipie.
Idas Magic ledwo przetrwał zimę a teraz wygląda jak moja siewka z zeszłego roku.
David Kirchhoff nie może otworzyć pąków i robi same dziwolągi mimo, że nie ma w nim robaków. Poza tym już trzeci sezon tkwi w jednej rozecie liściowej i ani myśli się rozmnożyć.
Masz może odmianę Flamboyant Eyes ?
Może dodam tylko , ze liliowiec odmianowy to taki, który jest zarejestrowany w głównym rejestrze odmian tych kwiatów .
A siewka to przypadkowa krzyżówka stworzona przez naturę lub człowieka i nigdzie nie zarejestrowana.
Andrzeju dzięki za odmianę liliowca.
U mnie też kilka wypadło w tym roku a kilka też nie daje sobie rady z tymi upałami i ledwo zipie.
Idas Magic ledwo przetrwał zimę a teraz wygląda jak moja siewka z zeszłego roku.
David Kirchhoff nie może otworzyć pąków i robi same dziwolągi mimo, że nie ma w nim robaków. Poza tym już trzeci sezon tkwi w jednej rozecie liściowej i ani myśli się rozmnożyć.
Masz może odmianę Flamboyant Eyes ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- e-genia
Grażynkou mnie Dawid Kirchhoff tylko pierwszy kwiat był zniekształcony, no i przez rok rozrósł się .
Genia
Genia

- nitka55
- 500p
- Od: 26 sty 2010, o 20:40
Dziękuje za wyjaśnienie 

- raistand
Ja mam coś co było zapakowane w torebkę z opisem David Kirchoff ale mimo tego, że mi parę razy zakwitł to kwiat NIGDY nie był różowy z falbanką.
Od tamtej pory mam własne zdanie na temat większości sprzedawców "hurtowych", rozmnażania in vitro i w ogóle.

Od tamtej pory mam własne zdanie na temat większości sprzedawców "hurtowych", rozmnażania in vitro i w ogóle.

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Andrzeju, rozmnażanie in vitro jest ok, tylko ci co sprzedają nie bardzo wiedzą czasem co.... 
Żurawki z in vitro szybciej się mnożą niż dzielone. Ale fakt, czasem jest pomyłka , niekoniecznie człowieka, jakieś pyłki, nie znam dobrze tej techniki od podstaw, ale zdarza mi się kupić odmianę, która nią na pewno nie jest, a nawet nie przypomina właściwej.
Ja traktuję to jako ciekawostkę, i zostawiam sobie.

Żurawki z in vitro szybciej się mnożą niż dzielone. Ale fakt, czasem jest pomyłka , niekoniecznie człowieka, jakieś pyłki, nie znam dobrze tej techniki od podstaw, ale zdarza mi się kupić odmianę, która nią na pewno nie jest, a nawet nie przypomina właściwej.
Ja traktuję to jako ciekawostkę, i zostawiam sobie.