Kolekcja Agaty :-)))

Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miltonopsis cudna. Chodziłam koło takiej i nie mogłam się zdecydować - kremowa, czy bordo. Jednak wzięłam bordo. Czy ona pachnie? Moja biała, która teraz kwitnie pachnie cudnie, szczególnie do południa.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Wanda moja chyba nie pachnie,ja nic nie czuję! ;:214
Biała to chyba każda pachnie,wąchałam w Obi i zapach miała cudowny..Czy one u Ciebie zakwitają bez problemów?To mój pierwszy taki storczyk i nie mam doświadczenia..Wiem że potrzebuje zwiększoną wilgotność?Tak?A do zakwitnienia nie potrzebuje przechłodzenia?Co ile podlewasz i gdzie u Ciebie stoją?
Bordowa też śliczna,ja też właśnie myślałam którą wybrać hehe..Ale kremową widziałam po raz pierwszy i dlatego wybrałam taką..Były jeszcze z jasnym środeczkiem..
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

....Agata bo Ty po prostu węch straciłaś :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja z Miltoniami zawsze miałam dużo problemów. a amboinensis jest piękny i nawet tani jak na kwitnącego. jakiej wielkości jest kwiat?
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agatko gratuluje zakupów. ;:80 Niech pięknie rosną i cieszą Twoje oczy pięknymi kwiatami ;:1
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Agato, miałam trzy Miltonopsis. Jedną z Allegro, po kwitnieniu, i ta mi właśnie kwitnie, jak szalona. Dwie kupiłam przecenione w kiepskim stanie. Jednej nie udało mi się uratować, druga jeszcze jakoś się trzyma. ale marnie wygląda i nie wypuszcza nowych przyrostów. Z tą z Allegro, która kwitnie / biała z żółtym środeczkiem/ nie mam żadnych problemów. Od maja stała na loggii, ma 4 nowe przyrosty z jednego już kwitnie na drugim pędzie, a z drugiego też wypuściła pędzik z jednym pączkiem. Namaczam mniej więcej raz na 2 tygodnie, co rano zamgławiam i tyle.
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

agatko gratuluje zakupów ;:63 ;:63 ;:63 wszystkie śliczne :D
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Kaisog szkoda że psy nie gadają,kazała bym im powąchać haha ;:112
Aniu pięknie dziękuję ;:79 Ciekawa jestem czy Ty dotarłaś na wystawę i jakie odniosłaś wrażenia???No i jestem ciekawa czy coś sobie kupiłaś?
Wanda no to ja już to wiem dzisiaj że u mnie nie zakwitnie..Taki sam problem mam z Cymbidium które jeszcze trzymam na balkonie..Nowe przyrosty ma a pędów nie widać! No zobaczymy jak to będzie..Dziękuję za cenne info :lol:
Dorotkakol miło słyszeć pochwały,bardzo dziękuję :lol:
Storczykowa kwiat jest troszkę większy niż miał mój kwitnący amboinensis i jest ciut inny,oto porównanie..
Na zdjęciu pierwszym Phal.amboinensis który zakwitł u mnie a na drugim ten świeżo kupiony.. ;:31

ObrazekObrazek
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Bardzo ładne obie rośliny. Widzę że już wypracowałas sobie markową ramkę i czcionkę, która mogę śmiało powiedzieć stała się twoim znakiem rozpoznawczym dla mnie :)
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

volcowitch dzięki bardzo :lol: Czcionka mi się bardzo spodobała więc myślę że zostanie chociaż ramki na razie też ;:113
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Agatko, wspaniałe zakupy, niech kwiatuchy długo cieszą Twoje oczęta. ;:106 ;:106

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Zakupy świetne, gratuluję. Ja nie mam żadnej miltonii i mam jakieś opory przed ewentualnym kupnem, bo wydaje mi się trudna w pielęgnacji.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale te amboinensisy są piękne... mam nadzieję, że mój też jest amboinensisem (ale niektórzy uważają, że to cornu-cervi i w końcu nie wiem, czym jest).
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28

Post »

Dusia, skąd wiadomo,że to cornu-cervi, skoro nie ma jeszcze kwiatostanów :?:
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anaka pisze:Dusia, skąd wiadomo,że to cornu-cervi, skoro nie ma jeszcze kwiatostanów :?:
ktoś mi tak napisał po obejrzeniu zdjęcia rośliny. ale wolałabym, żeby to był amboinensis. cornu-cervi niezbyt mi się podoba (no chyba, że chattaldae albo red). ale mój amboinensis ma bardziej długie i podłużne liście niż wasze.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”