Kolekcja Agaty :-)))
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wanda moja chyba nie pachnie,ja nic nie czuję!
Biała to chyba każda pachnie,wąchałam w Obi i zapach miała cudowny..Czy one u Ciebie zakwitają bez problemów?To mój pierwszy taki storczyk i nie mam doświadczenia..Wiem że potrzebuje zwiększoną wilgotność?Tak?A do zakwitnienia nie potrzebuje przechłodzenia?Co ile podlewasz i gdzie u Ciebie stoją?
Bordowa też śliczna,ja też właśnie myślałam którą wybrać hehe..Ale kremową widziałam po raz pierwszy i dlatego wybrałam taką..Były jeszcze z jasnym środeczkiem..

Biała to chyba każda pachnie,wąchałam w Obi i zapach miała cudowny..Czy one u Ciebie zakwitają bez problemów?To mój pierwszy taki storczyk i nie mam doświadczenia..Wiem że potrzebuje zwiększoną wilgotność?Tak?A do zakwitnienia nie potrzebuje przechłodzenia?Co ile podlewasz i gdzie u Ciebie stoją?
Bordowa też śliczna,ja też właśnie myślałam którą wybrać hehe..Ale kremową widziałam po raz pierwszy i dlatego wybrałam taką..Były jeszcze z jasnym środeczkiem..
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agatko gratuluje zakupów.
Niech pięknie rosną i cieszą Twoje oczy pięknymi kwiatami 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
Agato, miałam trzy Miltonopsis. Jedną z Allegro, po kwitnieniu, i ta mi właśnie kwitnie, jak szalona. Dwie kupiłam przecenione w kiepskim stanie. Jednej nie udało mi się uratować, druga jeszcze jakoś się trzyma. ale marnie wygląda i nie wypuszcza nowych przyrostów. Z tą z Allegro, która kwitnie / biała z żółtym środeczkiem/ nie mam żadnych problemów. Od maja stała na loggii, ma 4 nowe przyrosty z jednego już kwitnie na drugim pędzie, a z drugiego też wypuściła pędzik z jednym pączkiem. Namaczam mniej więcej raz na 2 tygodnie, co rano zamgławiam i tyle.
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
agatko gratuluje zakupów
wszystkie śliczne 

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Kaisog szkoda że psy nie gadają,kazała bym im powąchać haha
Aniu pięknie dziękuję
Ciekawa jestem czy Ty dotarłaś na wystawę i jakie odniosłaś wrażenia???No i jestem ciekawa czy coś sobie kupiłaś?
Wanda no to ja już to wiem dzisiaj że u mnie nie zakwitnie..Taki sam problem mam z Cymbidium które jeszcze trzymam na balkonie..Nowe przyrosty ma a pędów nie widać! No zobaczymy jak to będzie..Dziękuję za cenne info
Dorotkakol miło słyszeć pochwały,bardzo dziękuję
Storczykowa kwiat jest troszkę większy niż miał mój kwitnący amboinensis i jest ciut inny,oto porównanie..
Na zdjęciu pierwszym Phal.amboinensis który zakwitł u mnie a na drugim ten świeżo kupiony..

Aniu pięknie dziękuję

Wanda no to ja już to wiem dzisiaj że u mnie nie zakwitnie..Taki sam problem mam z Cymbidium które jeszcze trzymam na balkonie..Nowe przyrosty ma a pędów nie widać! No zobaczymy jak to będzie..Dziękuję za cenne info

Dorotkakol miło słyszeć pochwały,bardzo dziękuję

Storczykowa kwiat jest troszkę większy niż miał mój kwitnący amboinensis i jest ciut inny,oto porównanie..
Na zdjęciu pierwszym Phal.amboinensis który zakwitł u mnie a na drugim ten świeżo kupiony..

-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
- Storczykowa
- Storczykowa
ktoś mi tak napisał po obejrzeniu zdjęcia rośliny. ale wolałabym, żeby to był amboinensis. cornu-cervi niezbyt mi się podoba (no chyba, że chattaldae albo red). ale mój amboinensis ma bardziej długie i podłużne liście niż wasze.Anaka pisze:Dusia, skąd wiadomo,że to cornu-cervi, skoro nie ma jeszcze kwiatostanów