liście rododendrona zmieniają kolor
-
- 10p - Początkujący
- Od: 4 lip 2011, o 16:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: liście rododendrona zmieniają kolor
Witam,
Tak wygląda na dzień dzisiejszy mój RH
Wydaje mi się, że w rzeczywistości bardziej widać jego "brak soczystości liści" ... wiem, że to dziwne określenie ale tylko takie mi w tej chwili przychodzi do głwy na opisanie braku ich jędrności.
Przyrost nowych tylko z jednej strony krzaka występuje - z drugij jakby obumierać miał zamiar?
No może trochę panikuję, sama nie wiem.
Jak to widzicie fachowym okiem drodzy forumowicze?
Pozdrawiam
anneq
anneq
Re: liście rododendrona zmieniają kolor
męczy się, to widać gołym okiem
jeśli masz pogodę deszczową wilgotną to wykop, radzę od serca, ukręciłabyś przy okazji kwiatostany (młode pędy tam jeszcz wyrosną), oczyściłabyś ze starych i jakichś zagrzybionych z lekka liści, wymieszałabyś podłoże z siarką jak masz, może warto też dać trochę przekompostowanego obornika, igliwia itp
i to 'coś" wokół niekoniecznie potrzebne, potrzebna ściółka.
Jak w takim tempie będą rosły nowe przyrosty to mogą nie przygotować się do zimy.
jeśli masz pogodę deszczową wilgotną to wykop, radzę od serca, ukręciłabyś przy okazji kwiatostany (młode pędy tam jeszcz wyrosną), oczyściłabyś ze starych i jakichś zagrzybionych z lekka liści, wymieszałabyś podłoże z siarką jak masz, może warto też dać trochę przekompostowanego obornika, igliwia itp
i to 'coś" wokół niekoniecznie potrzebne, potrzebna ściółka.
Jak w takim tempie będą rosły nowe przyrosty to mogą nie przygotować się do zimy.