Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Piękne wrzosy, hibki też. ;:333
Ja wolę kupować wysyłkowo w szkółkach specjalistycznych - większa pewność w zakupach. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochana dzięki, zaraz zacznę szukać o ile nie zasnę hihi nie dawno wróciłam z działeczki, wykąpałam się zjadłam. No i coś więcej napisałam u siebie w wątku:)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, ja nie będę obsadzała donic jednorocznymi.
Chciałam porobic kompozycje stałe. Mam już kilka takich.
A odkąd dostałam od m. odpowiednią podlewaczkę nie ma problemu z podlewaniem donic.
Odpowiednia sztyca pozwala na doskonałe podlewanie z węża. Nie musze dźwigać.
x-d-a

Post »

Agnieszko, trójsklepka na twojej fotce jest tak piękna, że aż nierzeczywista - wygląda jak piękna broszka z jakiegoś szlachetnego kamienia :P
Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku ;:7
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Agnieszko trójsklepka cudo...wrzośce juz kwitną....a ja nawet nie wiem co z moimi...chyba chwasty je pokryły ...
poproszę Ulcię żeby podreptała na skarpę i je poszukała... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aga, z tą tęsknotą do kolejnych Chopinów to chyba przesadzasz :wink: Jest tyle innych pięknych róż...Pomarańczowych! :) A zdołałaś już dla wszystkich nowych nabytków znaleźć miejsce i posadzić?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wrzosy kwitną ... Więc to już jesień? ...
Twój ogród jest piękny o każdej porze roku, ale jednak smutno, ze juz jesień ... Tak mało było lata :(
Moja trójsklepka (taka jak Twoja, tylko fioletowa) też nie jest wysoka, ma ze 40cm, a rosnie juz 3 lata.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, wrzosy przepięknie zdobią Ci jesienny już ogród. ;:196 ;:3
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

U mnie wrzosy też słabo rosną. Co prawda w pierwszym roku po posadzeniu nie przycięłam ich i może dlatego. Tej wiosny już ściachałam je równo i coś tam kwitnie, ale mizernie. Ale mimo wszystko tak bardzo je lubię, że co rok jesienią kupuję. Najpierw zdobią balkon a potem wędrują na działkę.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,gdzie ty mieścisz taką ilość roślin.Chciałabym kiedyś zobaczyć twój ogród w realu.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

AGNESS pisze:Geniu u Ciebie tyle roślinek przybywa, że podejrzewam, że szybko nadejdzie ta chwila, że i przed płotem zabraknie 8-) miejsca :lol:
Agnieszko ale też bardzo dużo ubywa , wdaje przecież bardzo dużo co rok.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Igorku u mnie wrzosy rosną już kilka lat....ale to ogólnie są niezbyt żywotne roślinki.....dobrze je co kilka lat odmawiać .

Kropeczko bardzo dziękuję :D Trójsklepka to roślinka, której piękna z daleka nie widać.....ale jak się nad nią pochylić....to piękno i oryginalność kwiatuszków zadziwia :D

Grażynko masz rację.....na różnych sprzedających się trafia.....ja na szczęście jak do tej pory trafiałam ok :D ......

Ula mam nadzieję, że znajdziesz coś co Cię zainteresuje :wit

Gosiu takie podlewanie to naprawdę wielkie ułatwienie.....bo to dźwiganie wiader z wodą do relaksu nie należy 8-) :lol:
Ja już w zeszłym roku planowałam obsadzenie kilku donic właśnie niskimi daliami....ale jakoś w odpowiednim czasie wyleciało mi z głowy.....Teraz spróbuję przechować te swoje wysiane jednoroczne i będą jak znalazł.....i może uda mi się dokupić kilka pełnych niziutkich do towarzystwa :D

Daluś ;:196 Kwiatuszki trójsklepki to prawdziwe dzieła sztuki.....są prześliczne :D
Ja również bardzo pozdrawiam i życzę miłego dnia :wit

Misiu Twoje wrzosy na pewno kwitną....albo lada dzień zakwitną .... Ula je odnajdzie :D

Martuś ja na początku miałam taki pomysł, żeby na tej rabacie od strony wejścia do domu posadzić rząd Chopinów, albo Westerlandów....nie mogłam zdecydować się, których.....ale jak widzisz moja srocza natura spowodowała, że nie potrafiłam zrezygnować innych piękności....powstał szpaler różnych 8-) :lol: ......Tak jak piszesz....tyle jest pięknych.....i każdą chce się mieć :;230
Różyczki jeszcze nie posadzone.....ale miejsce się tworzy....już wczoraj wykopanych kilka krzaczków....tak, że będzie miejsca a miejsca....zmieszczą sie wszystkie :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuniu ja kocham jesień....oby tylko była długa i słoneczna.....chociaż niestety prognozy nam tego nie obiecują :cry:
Wrzosy dopiero zaczynają....nie oparłam się, żeby część pokazać....ale one też jeszcze nie w pełni rozkwitnięte....tak, że jeszcze lato 8-) :lol:

Wiesiu powolutku zaczynają....jeszcze troszkę i będzie dzięki nim kolorowo....a jak jeszcze dołączą do nich przebarwiające się liście drzew i krzewów....to chyba nie będę potrafiła wyjść z ogrodu....kocham takie widoki :D

Iduś ja mam kłopot tylko z tą partią wrzosów, którą sadziłam w zeszłym roku....te z poprzednich lat są piękne.....obawiam sie, że trafiłam na jakieś nie najlepszej jakości sadzonki....
One jak są wiosną przycinane pod linią kwiatów to wspaniale się zagęszczają i kwitną :D
U mnie w zeszłym roku też były w donicach.....w tym już kupować nie będę , bo nie mam gdzie wysadzić w ogródku....pewnie w przyszłym znów kupię, jak mi wypadnie część tych zeszłorocznych marniaczków....

Małgosiu i ja bardzo bym chciała Ciebie gościć....jak wybierzesz się w moje okolice to zapraszam serdecznie ;:196
U mnie większość roślinek to jeszcze maluchy....problem będzie jak się rozrosną....ale od czegóż są sekatory 8-) :lol:

Wiem Geniu , że mnóstwo roślinek wydajesz ;:196 Twój ogródek jest chyba najbardziej ,, ruchliwy,, na Forum....mnóstwo przybywa....ale i mnóstwo wywędrowuje po całym kraju :D Do mnie też zawędrowały ;:196

Kilka widoczków :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Dalijki jednoroczne mimo deszczów w tym roku dają sobie doskonale radę.A jaka różnorodność kolorów.Piękne widoczki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, prezentacja róż rewelacyjna i do zakochania :!: Czuję, jakbym oglądał zdjęcia w katalogu 8-)
Pytałaś w wątku Tu.ji o bardzo niskie dalie. Myślę, że najniższe są z grupy Topmix, bo mają zaledwie 15cm.
Bardzo dogadzasz roślinom, skoro 'Kwanso' Cię przerósł ;:108 Trójsklepka w Twoich rękach też pójdzie do góry. W moim starym ogrodzie ma ok.1m więc wcale nie takie maleństwo ale kwiaty filigranowe.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”