Leśny ogród Moni68 cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.9

Post »

ach jak tu przyjemnie i czuć tę miłość :wit
pokochałam swój ogród miłośćią bezwarunkową, prawie macierzyńską

szybciutko zdrowiej kochana i wspominaj wiosnę tak pięknie a nie opędzisz sie ode mnie :heja
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Monisiu!
Z barwy prezentowanych kwiatów sądzę,że Twoje samopoczucie się poprawia.To dobrze bo Twój wątek /Ty/ jest ozdobą tego forum.
Dużo,dużo pozytywnej energii Edward ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Oj dosć troche miałam do nadrobienia . Monisiu czytam ,że już lepiej i rehabilitacja [choć prywatna ] skutkuje ,wiec tylko to się liczy . Znowu przyglądałam sie Twoim Rh jak one Ci pieknie rosną . Ten mój ,którego przesadzałam trochę zwiększył rozmiar na szer. ,ale kosztem kwiatów . Będzie miał tylko 1 ,ale jestem dobrej myśli ,ze w przyszłym sezonie będzie już dużo lepiej ;:196 Kuruj sie ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :D
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie miłe słowa ;:167 Nawet nie wiecie, ile energii dodało mi dzisiaj przeczytanie Waszych postów!! ;:167
Czuję się już o niebo lepiej :) Chociaż żebra ciągle bolą, ale to normalne :lol: , ręka wydaje mi się kuż całkowicie sprawna. Oczywiście wykupiłam kolejne godziny rehabilitacji i ciągle na nią uważam, myślę jednak, że ze wszystkim już sobie poradzę. Nadszedł gorący przedświąteczny okres- zajęta jestem nie tyle przygotowaniem własnych Świąt i prezentów, co przygotowaniem paczek dla rodzin, które są pod moja opieką. M jest wściekły, że sobie zaszkodzę, a ja nie chciałabym ich zawieźć, bo wiem, że na te paczki czekają cały rok. Niektórym trzeba kupić opał albo zapłacić za prąd, bo siedzą po ciemku w 12 st. Wówczas robię tylko prezenty dla dzieci, bo zadłużenie tych rodzin sięga wielu tysięcy... Co najciekawsze, żadna z moich rodzin nie jest dotknięta problemem alkoholowym- oni po prostu nie radzą sobie w tych czasach. Kiepskie wykształcenie, brak pracy, brak jakichkolwiek perspektyw i totalna nieumiejętność zmiany czegokolwiek w swoim życiu... To dobra praktyczna lekcja dla mojego P- wie, że trzeba dużo pracować, żeby cokolwiek osiągnąć, a nie tylko czekać na spadek :lol: Moje dziecię (8 lat) już wpadło na genialny pomysł :lol: "Mamo, oddaj mi 3 tys. metrów, wybuduję dom i tam bedę mieszkał ze swoją rodziną- ale bez płotu, żebym mógł zawsze do ciebie przyjść" :roll: :lol: Cóż... To kolejny przykład, jak życie i warunki, w których dorastamy determinuje postawy- 1000 m to dla mojego dziecka za mało, żeby rozwinąć skrzydła, a ja kiedyś nie marzyłam, że będę mieć więcej niż 1000 m :roll:
Kochani, juz się nie rozwodzę nad moimi dylematami, chociaż o tym mogę pogadać tylko z Wami :) Dzisiaj jak dziecko ucieszyłam się z ulewy, ogród został dobrze podlany!! Susza u mnie makabryczna, teraz nareszcie po trzech miesiącach posuchy spadło dużo deszczu!!
Sukcesywnie będę odwiedzać Wasze wątki, jeszcze raz dziękuję ;:167

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Miłego popołudnia :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś strasznie się cieszę, ze rehabilitacja pomaga i że coraz lepiej się czujesz ;:196
Jak zawsze rododendrony oczarowują, kolejne przepiękne odmiany, o których można tylko marzyć :D
Jeszcze raz życzę ci dużo zdrówka, dbaj o siebie i naprawdę nie przemęczaj się ;:196
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Moniś Ty to masz wielkie ;:167 ...mimo swoich problemów troszczysz się jeszcze o innych ;:180
Cieszę się że już lepiej się czujesz i że rehabilitacja przyności korzyści.
Dbaj o siebie i zdrowiej :D
Kwasolubki jak zwykle piękne u Ciebie :)
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Moniko, myślę, że taka praca samarytańska pomoże lepiej nić rehabilitacja, popieram z całego serca. :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguniu, dziękuję, że jesteś ;:167
Kochana, jestem z nimi już tak związana, że nie wyobrażam sobie życia bez pomagania moim rodzinom :) Czasami denerwują mnie okropnie, bo myślę, że mogliby coś z siebie wykrzesać za większe pieniądze, ale ta niemoc jest porażająca :roll: :shock: Chyba nigdy nie będę w stanie jej pojąć...

Grażynko, to żadna moja zasługa- takich ludzi, którzy troszczą się o innych jest naprawdę dużo :) Osobiście zamiast pompowania dużych kwot pieniędzy wolałabym, żeby Ci naprawdę potrzebujący zrozumieli, że to tak naprawdę od nich zależy ich los. Ponieważ momentami gigantyczne pieniądze przekazywana na najuboższych kiedyś się skończą, a żyć trzeba dalej....\

Aguś, dziękuję Ci za miłe słowa ;:167 Twó ogród, chociaż niewielki, zawsze jest dla mnie ogromną inspiracją ;:167
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Monisiu ;:196 Życzę ci udanego popołudnia kochana i nie przejmuj się tak wszystkim,bo osiwiejesz :wink:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Moniko, cieszę się, że powoli zapominasz o wypadku.
Napisz proszę co to za cudo na pierwszym i drugim zdjęciu, bo to chyba ten sam różanecznik ?
Miłego dnia :wit
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Moniś.. ;:180 za wielkie ;:167 . Jak zawsze kwasoluby piękne. Pozdrawiam. ;:196
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Moniczko, nie wiem, na ile jesteś zorientowana w temacie, ale GOP-y i MOP-y mają dostęp do dobrych funduszy w ramach programów unijnych dla bezrobotnych. W ramach projektu beneficjenci objęci są całościową pomocą psychologiczno - zawodową. Tzn. dostają kurs przygotowujący do wykonywania jakiegoś zawodu, doradcę zawodowego i warsztaty umiejętności psychologicznych. Znam wiele osób, dla których taki program okazał się bardzo pomocny. Rok 2013 jest ostatnim na prowadzenie tego typu działań ;:113 . Rozpisałam się, a może nie powiedziałam nic nowego :wink: .
W każdym razie zdrówka życzę :wit .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Na fotkach to chyba azalie jak sie nie mylę . Ostatnio jakoś podobają mi się kolory rudy i oranż czyli spokrewnione . No to niech mój Rh sie rozrasta ,a na taki obsypany kwieciem jeszcze poczekam . Ważne ,że ruszył z kopyta a docelowo ma mieć 2,20 ;:224 ale to chyba nie tak szybko nastąpi . Gorzej jak będe musiała zrobić reorganizację ;:224 Masz dobre ;:167 i jak co roku szykujesz paczki swoim podopiecznym rodzinom . Zdrowiej Monisiu ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Widzę że już czujesz się lepiej a nawet dobrze że dbasz również o innych.Jednak dla takich niezaradnych lepsza była by praca o którą tak trudno ,, Czuli by się wtedy dowartościowani i mieli satysfakcję że sami sobie pomagają ,, Jednak nie wolno o ich zapominać ,..
Moja sosenka w ogrodzie już ładnie podrosła , podcięłam ją i na wiosnę posadzę Rh może wreszcie pod nią będą ślicznie kwitły a nie po kilka kwiatów jak na obecnych ..strasznie mi się podobają choć tak krótko kwitną , .. Postaram się znaleźć ze cztery krzaki takie ,które kwitną w różnym czasie ..
Życzę ci dużo zdrowia i aby rehabilitacja ci pomogła na tyle abyś na wiosnę samodzielnie popracowała w ogrodzie
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :D
Dziękuję za wszystkie wpisy i miłe słowa ;:167 Jak zwykle jestem w niedoczasie, ale cieszę się, że czuję się na tyle dobrze, żeby sprostać podjętym zobowiązaniom. Za godzinke lecę do fryzjera (bo trzeba dobrze wyglądać :lol: ), a później po P do szkoły na na mikołajkowe przedstawienie, podczas którego prezenty ma rozdawać św. Mikołaj :) Oczywiście to rodzice wcześniej muszą je zakupić, podpisać etc. Dowiedziałysmy się z sąsiadką, że nie wszystkie dzieci dostaną prezenty, więc rano kupiłyśmy wspólnie słodycze, żeby chociaż to każde dziecko miało. Ilość biedy, którą widzę codziennie zwłaszcza w okresie przedświątecznym, jest przerażająca, więc w optymistyczne prognozy rządu odnośnie wzrostu gospodarczego trudno mi uwierzyć...
Kochani, dzisiaj rano spadł pierwszy śnieg... Nie utrzymał się z powodu dodatniej temperatury, ale jednak :)

Roślinki niewielkie, ale dające mnóstwo radości... zawilce i jedna z anemonelli :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Miłego popołudnia :wit
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”