A to już roczna i posadzona w cieniu. Mniej listków ale za to wyższa

Alu witam i cieszę się, że Ci się u mnie podoba. Szybciuto przejrzałam Twój wątek i muszę powiedzieć ,że masz piękny naturalisyczny ogród. Masz rację ,że wprowadzenie do niego drobnych kamyków nie byłoby dobrym posunięciem. Masz tam sporo elementów z drewna i kora bardziej mi tam pasuje. Po drugie kamienie są dość uciążliwe przy sadzeniu kwiatów. Wiem, co mówię bo sama się męczę, ale u mnie to było najwygodniejsze rozwiązanie bo nie mam czasu na pielenie, a kore wywiewałby wiatr. Jak już kamienie to duże do dekoracji.
Projekty robiłam w zwykłym programie do obróbki zdjęć. Ja korzystam z GIMP jest to odpowiednik fotoshopa.
Wybieram sobie zdjęcie z rośliną którą chcę umieści na swoim projekcie obrysowuję , wycinam i wstawiam do projektu.
Trawka z rabaty będzie usunięta cała, nie mogę zostawić takich małych kawałków bo by się ją trudno kosiło a tym zajmuje się mój m więc musi mieć bezproblemowo bo będzie marudził. Myślałam by obrzeże wysypać kamyczkami i posadzić między nimi karmik.

Krysiu juki udały się jak nigdy dotąd. Miały piękne baśki obsypane kwiatami tak obficie że aż jedna pod ich ciężarem wyszła z ziemi.

Dorbie a może zamiast iglaka to coś szczepionego (płaczącego) modrzew -chociaż ty ich już masz sporo a może buk obordowych liściach
Gosia sądzę że można. Moja teściowa zasadziła u mnie za siatką i się rozsiały. Dwa lata temu gdy już trochę dojrzałam do kwiatów w ogrrodzie wykopałam małą sadzonę i przeniosłam do ogrodu. Przez dwa lata bez problemowo wychodziła z ziemi więc miejmy nadzieję że i w tym roku też tak będzie. Wezmę łopatkę i podzielę na pół.
A te rosną dziko wsród winogrona za siatką i są trochę wyższe niż te w ogrodzie