Moje szkraby

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Kermit40
ZBANOWANY
Od: 19 wrz 2009, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje szkraby

Post »

Alima2 pisze:Kremit- całym sercem jestem z Tobą !! ( chociaż oświadczyny odrzuciłeś!!!!) :;230 :;230
Najgorsze jest jednak to że Allegro chroni tak naprawdę jedynie sprzedających , a ochrona kupujących to tylko pozory i fikcja. Znam to już z autopsji.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

http://www.dobreprogramy.pl/Gadwin-Prin ... 12471.html

Darmowy program do robienia zrzutów ekranowych np. aukcji i ich opisów,
by porównać i UDOWODNIĆ, co się dostało, a co kupiło.
Kermit40
ZBANOWANY
Od: 19 wrz 2009, o 22:01

Post »

Dzięki Haneczko ;:196
Bardzo fajny i prosty w obsłudze program.
Ja już zrobiłem kopie tych aukcji.

tu jest lista naszych Hojek:

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 2#p1375792
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

Przyspieszę wysyłkę paczki, chcę się przekonać czy mam do czynienia z oszustem. Szkoda mi tylko tej dziewczyny, dzięki której obdarzyłam tego człowieka zaufaniem. Bo co sobie będę mogła o niej pomyśleć, jeśli wszystkie obawy się potwierdzą???
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Allegro poszło jeszcze bardziej na rękę i utajniła nicki osób kupujących. :( Nie można się tym samym ostrzegać, że osoba u której licytujesz jest krętaczem.
Teraz trudno coś wyśledzić po pierwszej i ostatniej literce.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Reva
500p
500p
Od: 11 gru 2009, o 15:52

Post »

Taccanivea pisze:Niestety ten post jest również ostrzeżeniem.

Wygrałam na aukcji allegrooo 2 hoye: pachycladę i cumingeanę.
Dziś odebrałam paczkę. Co do cumingeany nie mam tymczasowo zastrzeżeń (jej fotkę wstawię jutro jak nieco ochłonę).
Nick sprzedawcy, jeśli ktoś jest ciekawy podam na pw. Po odebraniu przesyłki i po wstawieniu zdjęć na hoja world dowiedziałam się, że sprzedawca jest znanym oszustem, który jest niestety naszym forumowiczem. aukcje tego pana, a właściwie pani
podbija nasz forumowicz - pan a na allegrooo pani.

Muszę się szczerze zastanowić, czy chcę być dalej członkiem forum, na którym tolerowani są oszuści. Myślę, że nasi moderatorzy i administrator wiedzą o kogo chodzi, zwłaszcza, że nasz forumowicz podbijający oferty chwalił się na forum hoja world, że tutejszy administrator uwierzył w jego przemianę i pozwolił mu być członkiem forum.

Teraz czas na zdjęcia hoi pachyclady. Pozostawię je bez komentarza.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Teraz pozwolę sobie wkleić zdjęcie z wygranej przeze mnie aukcji allegrooo
Obrazek

Jedyne co sie zgadza to motylek, bo nawet kijek dostałam inny niż na zdjęciu.

Nie chcę się zbytnio rozpisywać,ale wiem jaki masz nick na all (Triss-T1)-i nigdy nie kupowałaś nic u mnie i nie pisz też że podbijam oferty bo to nie prawda,licytuję rośliny dla siebie i zazwyczaj wygrywam licytacje,bardzo kocham hoje i większość kupuję na all,kupowałaś u użytkownika Praetorii na forum Samantii -którą dobrze znam- i muszę powiedzieć że jest to bardzo uczciwa osoba-sam robiłem u niej reklamacje i wysłała mi nowe piękne zdrowe sadzonki-tak że nie wiem o co chodzi,owszem to co dostałaś to obraz nędzy i rozpaczy,ale czasami tak jest ja też kupuję i czasami to co dostaję nadaje się tylko do wyrzucenia ,ale zawsze można się jakoś dogadać,ja sam uwzględniam reklamacje ze zdjęciem jeśli ktoś przyśle,bo wiem że roślina która stoi w pomieszczeniu w temp około 25 stopni a na polu jest 0 stopni to jest to dla rośliny szok i czasami niestety umiera tym bardziej kiedy jest podlana-muszę dodać że są sprzedawcy u których nie ma co liczyć na reklamacje np Dolnyslask-kupowałem wielką longifolie doszła w fatalnym stanie(mam zdjęcia) wysłałem ale reklamacji nie uwzględniła Pani Halina niestety a hoja kosztowała 60 zł,mam nadzieje że będzie wszystko dobrze w Twoim przypadku.
Pozdrawiam.
Krystyna.F
ZBANOWANY

Post »

No, właśnie. W związku z tym, czyją tak naprawdę ochronę preferuje All?
Ja już znam to z autopsji, że ochrona kupującego to tylko fikcja. ;:108 ;:108
Reva
500p
500p
Od: 11 gru 2009, o 15:52

Post »

Krystyna.F pisze:A tak się cieszyłam z tych Hojek zamówionych, a teraz.... :cry: :cry: :cry: Czyli pewnie i moje pieniądze i Hojki przepadły. :cry: :cry:
Krysiu jeszcze nie dostałaś roślin a juz piszesz krytykę na mój temat ,dzwoniłaś do mnie dogadaliśmy się,czytam że chcesz szybszą wysyłkę hojek ok -ruszą w poniedziałek,czasami tak już bywa że coś dojdzie w złym stanie-ale ja ponieważ kilka osób chciało mnie naciągnąć na nowe hoje pisząc mi na @ że doszły w złym stanie -a nie wysyłają zdjęć,więc w trakcie pakowania Twojej przesyłki zrobię zdjęcie roślin i wstawię w Twój wątek -(Katarzyneczko to nie chodzi o Ciebie -mówię o innych osobach Tobie ufam w 100% i nie chciałem zdjęć tego co dostałaś w poniedziałek Twoje hojki też idą w świat -mam nadzieje że będziecie zadowolone,chociaż Krysiu i Kermicie to co piszecie na mój temat bardzo mi jest przykro z tego powodu -bo nigdy nie piszę nic dokąd nie otrzymam przesyłki.

Dodam jeszcze że trzeba zawsze patrzeć na komentarze -ja nie mam negatywów na rośliny które doszły w złym stanie bo jeśli już takie dojdą to zawsze dosyłam nowe.
Krystyna.F
ZBANOWANY

Post »

Kermit40 pisze:O, Boże!!! A JA KUPIŁEM U REVY (Z ALLEGRO NICCA4) HOJKI

JA NIE PODARUJE JEŚLI DOSTANE TAKIE JAK TY MARYLKO I ODDAM TĄ SPRAWĘ DO ODPOWIEDNICH ORGANÓW ŚCIGANIA

TAKICH TRZEBA NAPIĘTNOWAĆ PUBLICZNIE, A NIE UKRYWAĆ BO TO WTEDY JEST TAK JAKBY SAMEMU SIĘ UCZESTNICZYŁO W ICH PRZESTĘPCZYM PROCEDERZE
A czy zauważyłeś Tomku że jest w poscie napisane: ''Nie podaruję, jeśli dostanę (!) takie jak ty...''. Wiesz co oznacza użycie słowa ''jeśli''? Nie jest to stwierdzenie oszustwa, lecz przypuszczenie tego, co może się stać. I oby tak nie było. Tego bym sobie życzyła.
I druga rzecz: dlaczego nie odebrałeś mojego telefonu? A co do wysyłki: jeżeli będzie tak ciepło jak dziś, to wysyłaj roślinki. Zawsze się nimi chwalę po ich otrzymaniu. Są one wtedy reklamą i opinią sprzedającego.
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p
Od: 24 cze 2009, o 12:49

Post »

Tomku pozostawię to bez komentarza, prosiłabym, żebyś nie odwiedzał moich wątków - zrewanżuję się tym samym.

Dziś na koncie mam już zwrot pieniędzy. Mail z informacją podpisany Edyta i Krzysiek.
Nie jestem pewna w jakiej mierze do takiego załatwienia sprawy przyczyniło się zamieszanie, jakie uczyniłam tiu i na hoja world. Pozostaje jednak pewien niesmak - pachyclada musiała być już prawie martwa w momencie wysyłania. Nie wierzę, że jedna hoja w tej samej paczce przychodzi zdrowiutka i śliczniutka, a druga jest... widzieliście jaka.
Na dowód zdjęcie cumingeany.
Obrazek
Pozdrawiam, Maryla
Pracuję nad kolekcją hoi, ficusów, storczyków i syngonium:)
Spis treści
Krystyna.F
ZBANOWANY

Post »

Tomku cały czas między innymi kupuje u "dolnyśląsk" i uwzględnia każdą reklamację plus dodatkowo rekompensuje.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Taccanivea pisze: Muszę się szczerze zastanowić, czy chcę być dalej członkiem forum, na którym tolerowani są oszuści. Myślę, że nasi moderatorzy i administrator wiedzą o kogo chodzi, zwłaszcza, że nasz forumowicz podbijający oferty chwalił się na forum hoja world, że tutejszy administrator uwierzył w jego przemianę i pozwolił mu być członkiem forum.
Twoja rezygnacja z forum tylko pomogłaby "oszustowi".
Jeśli podałaś info do Admina to bardzo dobrze zrobiłaś!
Awatar użytkownika
esti42
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 14:54

Post »

Tak was tu czytam i zaczęłam się martwić bo spodobały mi się 2 hojki na all i teraz nie wiem czy je zamawiać bo sprzedający to ''dolnyslask'' co mi poradzicie kochanie !!!!!!!!!!!
JESTEM JAK MOTYLEK , KIEDY ZNIKNĘ NIKT TEGO NIE ZAUWAŻY
Pozdrowionka ASIA :)
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p
Od: 1 mar 2009, o 17:41

Post »

Asiu, ja u dolnyśląsk kupowałam już kilka razy i jestem bardzo zadowolona :D
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Krystyna.F
ZBANOWANY

Post »

Ja też u niej kupuję. I nie żałuję. A jeśli coś jest ''nie tak'' to uwzględnia wszelkie reklamcje i wysyła nowe roślinki. Ja ją polecam z całą odpowiedzialnością!!! ;:108 ;:108 :uszy :uszy
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”