Kolekcja Agaty :-)))

Zablokowany
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też mam nadzieję że będę na wystawie jak co roku,ale to wszystko będzie zależało od mojego portfela,teraz jest cienki ale liczę na przypływ gotówki :lol:
Mamba dziękuję ;:79
A ja czekam jeszcze na pędzik Phal.liodoro,kupiłam kwitnącego w zeszłym roku na wrześniowej wystawie i od tamtej pory mi nie zakwitł,chyba na kwitnienie najwyższy czas?
Aniu mam pytanko do Ciebie.Jak Ty uprawiasz swojego Phal.jacqueline? Czy on też powinien mieć większą wilgotność żeby zakwitł?Bo też czekam na pędzik i doczekać się nie mogę.Kupiłam go jako młodą roślinę,ładnie mi się już rozrosła ale kwiatka niet!!! ;:214
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

agata0806 pisze:Anaka jak to nie słychać? Wystawa jest 12-13 września w ogrodzie botanicznym ;:31
Moja obecność obowiązkowa hehe ;:112
Storczykowa no niestety botaniczne storczyki do tanich nie należą ale dla takich kwitnień warto kupić :lol:
a ile mniej więcej może kosztować taki mój wymarzony jak princess kaiulani, penang girl lub philipinensis? (mam na myśli oczywiście rośliny dorosłe lub mające rok do kwitnienia, nie siewki prosto ze słoika). a na taką wystawę to bym chciała jechać... fajnie masz, że jeździsz na wystawy.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agatko 12 września będę w Warszawie i zamierzam zajechać do Ogrodu Botanicznego. ;:1
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

A to moje dzisiejsze zakupy..Nie było dzisiaj dużego wyboru..Phal.lobbi był tylko jeden i ktoś mnie niestety uprzedził..Wystawa była skromna w porównaniu do lutowej :lol:
Ja kupiłam Phal.bellina którego już zresztą mam,kupiłam bo miał jeden przekwitnięty kwiat i dwa pączki kwiatowe ale Manuel pakując największy pączuszek się złamał.Zauważyłam dopiero wracając do domu ale został jeszcze jeden.W sumie ma dwa pędy kwiatowe.No i kupiłam Miltonię i Phal.amboinensis..Ten którego miałam niestety odszedł i kupiłam dziś identycznego.. :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To na tyle.... ;:113
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale sobie cuda kupiłaś... bellina ma 2 pędy... jaka jest piękna... amboinensis też. dlaczego ci usechł ten poprzedni? mój żyje, ale jest nieco przywiotczały (kupiłam go przelanego). może kiedyś ujrzę jego kwiaty.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agatko, zaszalałaś :wink: Phal. bellina, choć przekwita, jest ładna i dorodna, listki ma piękne, więc pewnie kwiatki też takie będą :lol:
Phal. amboinensis też piękny, płatki mu się super błyszczą i w ogóle cały jest super :o
Miltonia też piękna, kolorki ma cieplutkie, choć zazwyczaj nie przepadam za tym rodzajem storczyków, bo trochę bratki mi przypomina :roll:
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Storczykowa dziękuję :lol:
Nie wiem dlaczego Phal.amboinensis mi zmarniał..Zaczęły mu żółknąć liście,dwa obcięłam..Przesadziłam do nowego podłoża,miał marne korzenie ale myślałam że będzie wszystko ok bo przecież zakwitł i miał się już dobrze ale okazało się że zaczęły żółknąć kolejne liście i tak zżółkły wszystkie ;:110
A musiałam go mieć bo pięknie pachnie..

Anusska ja szczerze powiem też nie przepadam za takimi storczykami ale kupiłam bo ma ciekawy kolorek no i ja sama jestem bardzo ciekawa jak u mnie się będzie sprawował :lol:
Dziękuję za pochwały.. ;:79
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

szkoda, że usechł. a amboinensisy pachną? ciekawe,czy mój też będzie (o ile jest amboinensisem, bo niektórzy w to wątpią).
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Pachną cudownie..Wąchałam dzisiaj belliny,mi bardzo przypominają zapach Phal.liodoro ale schodziły ładnie..Przy mnie dwie babki kupiły.. :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agata0806 pisze:Pachną cudownie..Wąchałam dzisiaj belliny,mi bardzo przypominają zapach Phal.liodoro ale schodziły ładnie..Przy mnie dwie babki kupiły.. :lol:
to dziwne... belliny są piękne, ale ich ceny nie. ciekawe, kiedy moja zakwitnie i czyw ogóle zakwitnie. nigdy nie wąchałam tego Phal, więc nie wiem, jaki jest ich zapach.
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Agatka cuda kupilas, niech ci ladnie rosna :lol: :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Piękne nowości :P Niech Ci zdrowo rosną i obficie kwitną.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Jeeju...chyba mam kolejnego botanika dopisać do listy chciejstw...Ten amboinensis jest woskowy? Bo jakby pachniał i jeszxze był wooskowy, to juz dwa szczęścia w jednym kwiatku :D A jak z cenami na wystawach? Hmmm...zastanawiam się, czy kupować przez net, czy jednak wystawa...przez net- droga przesyłka, a na wystawę za coś trzeba dojechać...
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo udane zakupy, mnie najbardziej zauroczyła belinka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Jolusia,Mamba dziękuję ;:79
Justuś amboinensis pachnie cudownie i oczywiście że jest woskowy ;:31
No ceny niestety wysokie ale chętnych na zakup nie brakowało :lol: Phal.equestris np.z dwoma pędami kwiatowymi kosztował 70 zł,w necie jest po 60 plus koszt wysyłki więc w tym przypadku na to samo wychodzi..Nie znam niestety wszystkich cen..Phal.amboinensis 69 zł (kwitnący) :lol:
Beatrice no mnie też,dlatego kupiłam drugą hehe :lol:
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”