Ogród -mój azyl cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Jolu :) Dziękuję za życzenia :)
Znowu piękne zakupy :) Tej gęsiówki mam mnóstwo, ale żagwinu ani jednego :lol: Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
nero
50p
50p
Od: 23 lip 2008, o 20:54

Ogród Joli

Post »

Witaj Jolu łady masz ogród zarówno w rzeczywistości jak i tu na forum , chodzi mi o to że "spacerując" po nim na forum ja początkujący działkowiec nie miałem problemu z nazwaniem tego co oglądam bo masz fajnie wszystko opisane co dało mi dużo radości , spisałem też sobie co niektóre nazwy roślinek bez zapytania :pogon wielkie dzięki i pozdrawiam
pozdrawiam Krzysiek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

e-genia pisze:Witaj Jolu dużo tych zakupów .
A na paczkę z Cebul pl czekamy nadal,aż się boję żeby nie był to jakiś nie wypał. To moje największe zamówienie.
Genia
przesyłki z Cebul się opóźnią, ja dostałam maila z informacją, że zaczną wysyłać później.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

AGNIESZKO ,dziękuje .
EDYTKO ,ciągle nam coś wpada w ręce i trzeba to kupić ,a wtedy i miejsce musi się znaleźć
GENIU ,na pewno będziemy zadowoleni z roślinek ,które nam przyślą .Mam nadzieję ,że może to nastąpi jeszcze w tym tygodniu .Ja też dużo zamówiłam w ,,Cebulach ,,.
Jeszcze więcej w ,,Kwietniku ,,.Dzwonili do mnie w sobotę i obiecali ,że przyślą na przełomie marca i kwietnia ,bo u nich jeszcze zima .
MONIKO ,te zakupy ,to się chyba nigdy nie skończą ,zawsze coś znajdziemy ,co nam się spodoba .A jeśli to piękne i jeszcze tego nie mamy ,to jak tu tego nie kupić . :?:
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Witaj Jolu, fajne zakupy zrobiłaś. Też by mi się przydało jeszcze parę rzeczy na skalniczek..... ;-)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jolu, może jak weźmiemy się za pracę w ogrodzie, to przestaniemy choć trochę mysleć o zakupach :lol: :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Krzysiu ,po raz pierwszy w moim ogrodzie .Cieszę się ,że ci się spodobało i że mogłam pomóc troszkę z nazwami .Jeśli chodzi o nazwy ,to jeszcze parę miesięcy temu, byłam strasznie zielona .Jestem tutaj od listopada i dzięki temu forum nauczyłam się wiele o roślinkach ,ale jeszcze wiele wody upłynie zanim będę wiedziała choćby połowę z tego co wiedzą weterani tego forum .Zapraszam ponownie .
ANIU ,,Cebule,, chyba wszystkim wysyłali email,że przesyłki się opóźnią .Chyba nie spodziewali się aż takich dużych zamówień i nie dali rady .
Pozostało nam tylko czekać cierpliwie .W Brico ,mają świeżą dostawe roślinek na skalniaczki .
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia68 pisze:Jolu, może jak weźmiemy się za pracę w ogrodzie, to przestaniemy choć trochę mysleć o zakupach :lol: :lol:
MONIKO ,nie wiem czy to pomoże ,a może jeszcze bardziej się nasili,bo tu nam coś wypadnie ,tam zrobi się puste miejsce ,albo coś by się przydało ,aby ładnie skomponować zakątek . :?:
Także jesteśmy zgubione ,na zakupoholizm ogrodowy ,tylko zakupy .
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu Ty często robisz zakupy w BRICO i widzę,że tam mają bardzo ładne roślinki :!:
Czy to jest sklep typu Biedronka czy jakiś ogrodniczy :?:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Jolu - jak będziesz sadzić żagwin, to weź poprawkę na to, że bardzo mocno się rozrasta. Tworzy piękne poduchy :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cynthia pisze:Jolu Ty często robisz zakupy w BRICO i widzę,że tam mają bardzo ładne roślinki :!:
Czy to jest sklep typu Biedronka czy jakiś ogrodniczy :?:
BRICO MARCHE,to taki sklep ,gdzie można kupić wszystko, poza produktami spożywczymi .Materiały budowlane i wszystko dla domu .Mamy go dopiero od 3 miesięcy ,obok niego stoi INTER MARCHE ,gdzie też są roślinki ,ale w mniejszym asortymencie,bardziej taki spożywczo- przemysłowy .
ASIU ,dziękuje za radę ,ale ja znam żagwin ,mam już bordowy i fioletowy o zielonych listkach ,ale ten ma pstre listki .Lubię takie poduchy z roślin .
Awatar użytkownika
GosiaOsw
200p
200p
Od: 8 gru 2007, o 15:22

Post »

No jak ja mogłam wcześniej do Ciebie nie trafić? :lol: Też mieszkam w południowej Wielkopolsce,ale nie mam tak ładnej okolicy jak Ty :wink: Na pewno postaram się tu częściej zaglądać :)
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GosiaOsw pisze:No jak ja mogłam wcześniej do Ciebie nie trafić? :lol: Też mieszkam w południowej Wielkopolsce,ale nie mam tak ładnej okolicy jak Ty :wink: Na pewno postaram się tu częściej zaglądać :)
Witaj GOSIU,mieszkamy bardzo blisko siebie ,dzieli nas jakieś pół godzinki drogi .Może się kiedyś spotkamy. :wink:
Awatar użytkownika
GosiaOsw
200p
200p
Od: 8 gru 2007, o 15:22

Post »

Czemu nie,można będzie pomyśleć bo przy okazji można się wymienić roślinkami :lol:
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Jolu podpatrywałam u Ciebie rośliny na skalniak
bo mam zamiar zagospodarować miejsce koło
studzienek szamba, obsypać je kamieniami
i posadzić jakieś roślinki, do tej pory nie miałam
skalniaka i roślinami skalnymi nie interesowałam się
aż do teraz :cry: