Działka ROD Moja radość na emeryturze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze

Post »

Lucynka sprowokowała mnie do zabrania głosu.. Te bolące gnaty.. ;:131 i ja je odczuwam w tym sezonie jakby bardziej..znam ten ból.. :;230 Maliny u mnie natomiast wielgaśne ale dość drobne...Wnuczka dzisiaj sporo zerwała dla nas i dla siebie na koktajle niedzielne..
Danusiu rośliny cięte mocno odrastają ze wzmożoną siłą też to przerabiam..

Miłego dnia! :D

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

LUCYNKO a u mnie przeciwnie.Tak jakoś lekko mi się pracowało.Byłam żdziwiona,że nic mi nie dolega,ale było ale, bo do autobusu to się wlokłam. ;:306 Wlokłam się bo mi gnaty w nogach bolały,a musiałam jechać dalej do miasta.W sklepie zrobiłam zakupy i powlokłam zwłoki do domu. :;230 .
Rośliny żle rosną,kości nam bolą,a to wszystko przez tą pokręconą pogodę. ;:222 ;:145 ;:134

Dużo zdrówka i niech te kości już nie bolą. :D :wit

Zdjęcia z tamtego i tego miesiąca .U mnie jesień.Zobacz sama.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYNIU masz rację.Ten winogron cięłam przed wyjazdem czyli prawie trzy tygodnie temu,a on tak się rozrósł,że nie można było przejść.
Ciachnęłam go znowu mocno,może przeżyje,a jak nie to nie.
Ten krzew z trzeciego zdjęcia też do cięcia.Tnę go co roku a on nic sobie z tego nie robi. ;:306
Racja-kości co roku bolą co raz bardziej. ;:222

Zdrowia życzę. ;:196 :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu, u Ciebie jak zwykle tyle kolorów, że trudno wszystko ogarnąć. Wszystko cudnie kwitnie, ale szczególnie pozachwycam się naparstnicą rdzawą ;:oj , bo moja w tym roku marniutka. Tojady chyba jeszcze nie kwitną, ale szczerze mówiąc ostatnio się im nie przyjrzałam. Zimowity już? To już rzeczywiście jesień ;:108
Całe szczęście, że miałaś pomocników, bo upały były nieziemskie, a tak działeczka podlana, nic się nie zmarnowało ;:63 Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu przyszłam z rewizytą. Na Twój kolorowy ogródek muszę poświęcić sporo czasu, poczytać pooglądać. Po pokazywanych zdjęciach widzę, że jest ciekawie, będzie co podziwiać. Jutro zapowiadają deszcz to przysiądę na dłużej w Twoim ogródku, może koło tego pięknego zawilca znajdę ławeczkę:lol:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Danusiu, faktycznie coraz bardziej jesiennie się już robi, ;:174 ale u mnie zimowity jeszcze śpią. ;:108
Jaką masz dużą kępę białej liatry! ;:63
Zawilce japońskie ładnie kwitną. ;:333 Moje pojedyncze już przekwitły, teraz czekam na pełnokwiatowe.
Biała lilia cudna. ;:215 ;:138 Białe są moimi ulubionymi, choć wszystkie je kocham nad życie. ;:167

U mnie wczoraj i dzisiaj zlało niemiłosiernie i zimno się zrobiło, ;:223 toteż siedzę w domu i kuruję lekkie przeziębienie.

Pozdrawiam cieplutko i zdrówka Wam życzę. ;:3 ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAJ IWONKO!
Cieszę się,że się odezwałaś.Mam nadzieję u Ciebie wszystko w porządku.Naparstnica rdzawa zrobiła mi niespodziankę i zakwitła,ale może tak powinno być bo była sadzona w tamtym roku.Mam nadzieję zebrać nasiona.
Ten zimowit sprawił mi niespodziankę.Po prostu mnie zaskoczył.
Iwonko życzę dla Ciebie dużo zdrowia. ;:196 :wit

Witaj GRAŻYNKO cieszę się,że mnie odwiedziłaś.Masz taki duży,ładny ogród.U mnie busz i miszmasz.Staram się to jakoś ogarnąć,ale słabo mi to wychodzi.Dziś kupiłam trawę "Turzyca Bronze" i w B-ce dwa wrzosy na balkon.Ten zawilec strasznie się rozrasta.Muszę sadzonki wyrywać bo inaczej zagarnął by całą grzędę.Strasznie też rozrastają się floksy.Przygotowałam kępę do wykopania.
Miłego jutrzejszego dnia bez deszczu. :wit

LUCYNKO!
U mnie też zimowity śpią,a tego w ogóle się nie spodziewałam w tym miejscu.Jak go zobaczyłam to stanęłam jak osłupiała.Nie moglam
uwierzyć,że to zimowit zakwitł.Białą liatrę dostałam od Uli i tak pięknie kwitnie.Miał być jeszcze taki kolor lila?,ale nie ma,mam tylko moje
stare.Jak słyszę Ty masz pełny zawilec,a mój pojedyńczy,ale strasznie się rozrasta kłączami.Ciągle muszę wyrywać jego dzieci bo by mi zarósł róże.U nas padało dziś od rana,około 15 -tej przestało.Mam nadzieję,że jutro pojadę na działkę.Muszę zebrać fasolkę,wykopać ziemniaki i zabrać pomidory.
Jeszcze się pochwalę trawą brązową którą sobie dziś kupiłam.
Pa!pa! dużo zdrówka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Już przekwitła.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Danusiu :wit
Piękne portreciki roślin, kwiatuszków.
Chyba wszyscy kochają jeżówki.
Piękne lilie.
I bardzo ładna ciekawa naparstnica. Co to za jedna pani ??
Gazanie, nasturcje , śliczne.
Podziwiam bo ja ich nie mam.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu tak jak pisałam wcześniej jestem z powrotem. Trochę czasu zajęło mi czytanie, oglądanie. Masz ślicznie ukwiecony ogródek liliowce, irysy to jedne z ulubionych przeze mnie kwiatów. Działeczka mała, ale Ty tak ładnie ją zagospodarowałaś, tyle kwiecia posadziłaś ;:215
Doczytałam o problemach działkowiczów ze śmieciami, to jest odwieczny problem, miałam kiedyś działkę ROD i ten temat ciągnął się non stop.
Nie wiem dlaczego, ale dwukrotnie zapraszałam naparstnicę rdzawą do siebie, ale coś jej nie pasowało, szybko się wyprowadzała. Czy na zdjęciu dobrze rozpoznałam to makleja https://images90.fotosik.pl/414/faeffd96db27627fmed.jpg
Pozwolisz, że będę częstszym gościem ;:168
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Danusiu, nie ma nic bardziej miłego dla ogrodomaniaków niż nowo zakupione roślinki. Ekstra prezencik sobie sprawiłaś. ;:215
Żal lilii, na kwiaty których trzeba nam czekać niemal rok cały ;:174 , ;:131 taka kolej rzeczy i nic na to nie poradzimy. ;:108
A ta niebieściuchna roślinka to?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/8f52139ebfa1460a

Pozdrawiam cieplutko. ;:3 ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Naparstnica rdzawa to bardzo interesująca roślina ;:138 ..Niestety nietrwała..swoją rozsiałam intensywnie obok ale niestety nie zobaczyłam jej więcej... Zrezygnowałam... ;:131
Z tej brązowej turzycy będziesz zadowolona! Mam je od lat i bardzo je lubię!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU to jest naparstnica rdzawa.Mam nadzieję ,że będzie dobrze rosła u mnie.
Dziś rano padał deszcz i jest dość chłodno więc nie pojechałam na działkę.
Gazanie bardzo mi się podobają,więc sadzę je co roku.Mam też na balkonie,ale jak mnie nie było to trochę zmarniały.

Witaj DOROTKO!
Cieszę się,że wróciłaś i obejrzałaś mój busz.Wczoraj wykopałam chyba ze trzydzieści krzaków liliowców.Trochę rozdam ,resztę pójdzie na
kompost.Rozrosły się strasznie ,wszystkie jednakowe.Naparstnica rdzawa jest dwuletnia.Może nie nasiewała się sama i dlatego zginęła.?
Tak ta wysoka to makleja.Chodzi sobie gdzie chce,ale na szczęście jest.Cieszę się,że będziesz mnie odwiedzała. ;:1

LUCYNKO
Ta niebieska półpełna roślinka to rozwar.Trawy ostatnio są w modzie,więc ja idę w tym kierunku.A co??
Wczoraj tak się napracowałam wykopując liliowce,że do dziś nie mogę dojść do siebie.Jednak siątki się odzywają.Dobrze,że rano padał deszcz i pogoda chłodna ,nieciekawa więc zostałam w domu.Byłam w mieście i zastanawiałam się czy zajść do ogrodniczego.Myślałam sobie"jak
pójdę znowu wydam pieniądze" ;:124 ;:222 .Niestety polazłam i oczywiście wydałam całe trzy zeta za 5 rodzai szafirków. ;:224
Widziałam też piękny biały zawilec.Cudo.Jestem jeszcze bardziej chora.
Miłej końcówki dnia.

MARYNIU!
Naparstnica bardzo mi się podobała więc musiałam ją mieć.Zobaczę czy uda mi się zebrać nasiona,może też sama się wysieje.
Turzyca także mi się podobała,więc idąc za modą kupiłam.Mam nadzieję u mnie też będzie dobrze rosła.Jeszcze jej nie posadziłam.Szukam dla niej miejsca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

To kwiaty kielichowa te na krzewie ?
Gazanie śliczne.
I dalie piękne. Nawet te pustaczki. A kiedyś je nie lubiłam.a teraz bardzo lubię.I mam.
Cudne dzielżany.Mam jednego i muszę się postarać aby ich więcej było .
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Danusiu, dawno do Ciebie nie zaglądałam a tu tak ładnie, kolorowo ;:215 Kielichowiec przecudny i dalie ślicznie kwitną. U mnie słabo, może mają za mało słońca ;:7 Dzielżan ma cudny kolor, taki wyrazisty ;:167
I naparstnice jeszcze kwitną, moje są już tylko wspomnieniem :D

Miłego dnia Danusiu :wit
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Danusiu, moje naparstnice rdzawe sieją się z roku na rok ;:108 W tym roku mam je słabsze, bo zachciało mi się je porozdzielać i zdecydowanie im się to nie spodobało. Swoją pięknie uchwyciłaś, lubię ich włochate mordki :tan
Fajny ten pełny rozwar, mam pojedynczego też niebieskiego, a różowy ani biały nigdy nie chciał ze mną zamieszkać. Białego zawilca kupiłam sobie w tym roku na wiosnę i teraz już kwitnie, jest cudny. taki wyrazisty.
Twoja działeczka jeszcze mocno ukwiecona, jeszcze się nie daje jesieni. Gazanie, cynie wszystko pięknie kwitnie, te cynie z maźnięciami są bardzo ładne. Pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”