man211 - piękne te twoje Daliie i jakie grzeczne , stoją elegancko i dostojnie - moje w strasznym bałaganie po ostatnich burzach i to chyba już ostatnie fotki jakie im robię
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
bina12 pisze: man211 - piękne te twoje Daliie i jakie grzeczne , stoją elegancko i dostojnie - moje w strasznym bałaganie po ostatnich burzach i to chyba już ostatnie fotki jakie im robię
Ta przypadła mi do gustu Co to za odmiana ?? Ewo - nie przejmuj się. Jednego roku nawałnica powyrywała mi dalie wraz ze słupkami do których były podwiązywane.Karpy oczywiście przeżyły i to jest najważniejsze :P Chociaż na fotkach twoje dalie wcale tak żle nie wyglądają .
- Grzegorzu . bo na zadjęciach nie bardzo widać te ogromne kije podpierające Dalie - Akita ,którą mi zidentyfikowałeś miała tak ogromne kwiaty ,że mimo podpór oderwało ją od korzenia. - Dalia o którą pytasz to Tricolor - średnica kwiatu 15-16 - wys. 1,30 - bardzo ciekawy kwiat - dolne płatki jaskrawo-pomarańczowe , środkowe płatki żółte , a wierzchie i środek jaskrawo-różowe - forma kwiatu również ciekawa jakby piętrząca się ku górze ( ostatnie zdjęcie).
Tereniu - dziękuję , trochę potargane ale kocham Dalie . To na ostatnim zdjęciu to nie jest Hibiskus - to jednoroczna Malope , siałam jako wypełnienie rabaty ale fakt jest piękna i kwiaty ma kolorowe , róż ,biel .