W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu, bardzo dziękuje za fotorelację z wystawy ;:168
Wszystkie pieski wspaniałe, maleństwa super, jak zabaweczki :lol: a i pozostałe, dużych ras takie dostojne, choć sprawiają wrażenie jakby się nudziły ;:191 albo po prostu wszystkie takie dobrze ułożone, mój Kenzo jakoś nie potrafił sie na wystawach skupić mimo licznych treningów na dłuuuuugo przed wystawą ;:171 on po prostu wolał się bawić z innymi psami niż sie pokazywać ;:191
A Layla ślicznie wygląda w wiosennej fryzurce ;:226
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Fotki to właściwie działo mojego mężą, ja musiałam nosić Layle bo dziś postanowiła, że z góry lepiej widać, normalnie na spacerze nie ma co marzyć, żeby ją podnieść. Była troszkę przytłoczona hałasem, mnóstwem ludzi i psów.
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

DankaWS pisze: Była troszkę przytłoczona hałasem, mnóstwem ludzi i psów.
Zauażyłam ,że moja Bonni strasznie jest zestreSowana za każdym razem w czasie podróży autem i pobytem poza domem.Nie umiemy jej uspokoić .Czy jest jakis sposób na przełamanie tego lęku u psa .
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Wiem, że najpierw trzeba z psem siedzieć w stojącym aucie, co chwila z nim wychodzić i chwalić, że jest grzeczny, można dać mu tam jesć, albo jakieś smakołyki. Potem jeździć na krótkie przejażdżki, i chwalić.
Ewentualnie pozostają jakieś leki na uspokojenie, np. homeopatyczne (wiem, co niektórzy o nich sądzą, ja też zawsze uważałam, że nie działają, aż do czasu kiedy mój Rocky dostał takie na serce, żeby w lato się nie męczył i nie zaczęły pomagać).
Z pewnością nie możesz pokazać psu że i Ty denerwujesz się, albo próbować go uspokajać, bo wtedy z pewnością uzna, że coś jest nie tak.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Danusiu fajnie, że wstawiłaś fotki oj było co podziwiać ;:138 a pamiętasz może ile było komondorów, bo widzę jednego ;:225 a mój D wciąż mi marudzi bym naszego kudłacza wystawiła, a mnie jakoś przeraża to całe zamieszanie z przygotowaniem psa ;:171
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

sonia pisze:Danusiu fajnie, że wstawiłaś fotki oj było co podziwiać ;:138 a pamiętasz może ile było komondorów, bo widzę jednego ;:225 a mój D wciąż mi marudzi bym naszego kudłacza wystawiła, a mnie jakoś przeraża to całe zamieszanie z przygotowaniem psa ;:171
W Katowicach widziałam 2, oczu nie szło oderwać.
Wystawianie to fajna zabawa, potraktowac to jak rodzinna wycieczka lub piknik pod gołym niebem. Ile ludzi można spodkac :shock: wymienić spostrzerzeniami.
soniu Najlepiej spytać się chodowce jak przygotować psa do wystawy, dobry chodowca udzieli wyczerpującej odpowiedzi, ewentualnie wybrać się na tą samą wystawe co chodowca.
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Iwonko z hodowcą mam super kontakt i wszystko mam wyjaśnione, a w razie nawet najmniejszych wątpliwości, co do wychowania i pielęgnacji psa, zaraz dostaję wyczerpującą i bardzo miłą odpowiedź ;:225 Pani Justyna to wielka miłośniczka psów, jej hodowla jest oparta na miłości do komondorów i gdyby wszystkie hodowle takie były to nic innego tylko raj na ziemi dla piesków ;:118
Problem tkwi jedynie w moim lenistwie ;:131 bo chociaż pies jest zadbany na co dzień to jednak do wystawy trzeba się bardziej przygotować, no i te nieszczęsne prezentacje, a Kefir to jeszcze taki duży dzieciak, który chce być w centrum zainteresowania ;:128
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Soniu wydaje mi się, że to był jedyny komondor. Fotke zrobiłam specjalnie dla Ciebie :D
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja jadę rano na wystawę u nas :P mam nadzieję że pogoda dopisze :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Graszka 2
500p
500p
Od: 14 mar 2008, o 19:16

Post »

Oj Figa zozdroszczę Ci. My sobie w tamtym roku podjechaliśmy do Łodzi popatrzeć na kanarki , było świetnie.Trochę padało , ale w tej radości , że tam byłam nic nie przeszkadzało. Mąż dzisiaj właśnie wspominał pyszne jedzonko , takie wielkie pajdy chleba i inne :D
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

To dziś dzięki Fidze pewnie obejrzymy sobie relacje z Łodzi ;:63
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49